Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Kennismakingscursus edelsmeden
Door Stienke Postulart, dinsdag 28 december 2010

Het Centrum voor de Kunsten Roermond biedt een korte kennismakingscursus aan voor mensen die interesse hebben in edelsmeden, maar nog niet zeker weten of het iets voor hun is. Onze docent Rini Ronckers wil graag laten zien hoe inspirerend het is om een cursus edelsmeden te volgen bij haar.

Rini heeft haar opleiding gevolgd op de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, afdeling Vormgeving in metalen en kunststoffen en heeft daarnaast ook nog een opleiding glaskunst op de IKA in Belgi afgerond. Ze heeft aan een tal van exposities deelgenomen en maakt niet alleen sieraden maar maakt ook glasobjecten, objecten van textiel en allerlei andere materialen. Een veelzijdig en creatief persoon.

In deze korte cursus van vier lessen begint Rini met de basistechnieken van het edelsmeden, het zagen, vijlen en solderen. Dit zijn de technieken die nodig zijn bij het maken van sieraden. In de drie volgende lessen wordt er een ring gemaakt. Eerst wordt er een ontwerp gemaakt door de cursist. Vervolgens leert de cursist het berekenen van het materiaal dat nodig is voor het maken van een ring op maat. De laatste stap is het maken van de ring zelf.

Ontdek de inspiratie en technieken van edelsmeden en volg vier kennismakingslessen op de woensdagavond van 19.45-22.00. Woensdag 19 januari van 20.00-21.00 kunt u een kijkje komen nemen bij de cursus, daarna kunt u zich bij interesse opgeven. Laat wel even weten als u komt, dan kunnen we hier rekening mee houden: <a href="mailto:heijnen@ckroermond.nl" target="_blank">heijnen@ckroermond.nl </a> Als u na het volgen van deze vier lessen enthousiast bent geworden dan kunt u de cursus verlengen. In deze verlenging leert u nog meer technieken waarmee u sieraden of objecten kunt maken.

Technieken zoals het etsen, klinken, zetten van stenen enz. Start korte cursus: woensdag 19 januari Aantal lessen: 4 Tijden: 19.45-22.00 Kosten: 48,- (excl. materiaalkosten)
<b>
</b><b>Locatie:</b> CK Theater: Lindanusstraat 7
<b>Start:</b> Woensdag 19 januari 2011 19:45 tot 22:00
<b>Link:</b> <a href="http://www.ckroermond.nl/">http://www.ckroermond.nl/</a>





Deel dit artikel:



DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht intratuin iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop