Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tankwagen lekt zoutzuur op A73
Door TJ Vermeer, woensdag 14 januari 2015

UPDATE: Het gevaar van het zoutzuurlek is geweken. Inwoners van de wijk Merum in Roermond kunnen ramen en deuren weer openen; er is volgens de brandweer geen gevaar meer voor de volksgezondheid.

---
Ter hoogte van de plaats Linne, in Limburg, is op de A73 een tankwagen met zoutzuur verongelukt. Het luchtalarm is afgegaan en omwonenden, vooral de inwoners van de wijk Merum in Roermond, wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden.

Alle automobilisten die in de gifwolk achter de tankwagen zijn gestrand, zijn geëvacueerd en naar ambulances gebracht voor controle.

Bij het ongeluk was ook een andere vrachtwagen betrokken. Er is een traumahelikopter ingezet. Volgens de brandweer is het niet duidelijk of er gewonden zijn. De snelweg is afgesloten.

Een tweede tankwagen is op de plek van het ongeluk aangekomen om het zoutzuur dat nog in de eeste tankwagen zit, op te vangen.

De leerlingen van een school in de wijk Merum moeten voorlopig binnen blijven.

De A73 is afgesloten bij knooppunt Het Vonderen. Ook de Roertunnel is dicht, net als de A2. Die is al afgesloten sinds vanochtend, toen een vrachtwagen door de middenberm reed.

Tussen Roermond en Sittard is het treinverkeer stilgelegd. Ook met bussen kunnen reizigers niet worden vervoerd, omdat die met geen mogelijkheid nog over de A73 en A2 kunnen.

Volgens deskundigen kan zoutzuur extreem gevaarlijk zijn. Bij contact kunnen zware brandwonden ontstaan en bij inademing van de damp kunnen de longen zwaar beschadigd raken. Ook kan schade aan de ogen ontstaan.

De gemeente Roermond heeft een informatienummer ingesteld voor het publiek: 0475-359999.





Deel dit artikel:



DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop