Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tom de Ket speelt 'Fame Over' op 29 maart in Roermond
Ingezonden door Pien Feith, dinsdag 27 maart 2012

Na vijftien jaar Van Houts & De Ket staat Tom de Ket nu voor het eerst alleen op het podium. Met zijn show Fame Over. Te zien op donderdag 29 maart in het Centrum voor de Kunsten in Roermond.

De programma's van Van Houts & De Ket kenmerkten zich door scherp sociaal engagement en zij hielden zich ver van het zogenaamde egocabaret. Ook hiermee breekt De Ket. Fame Over gaat alleen over hemzelf. Over de dilemma's waarmee je als verantwoordelijke 'uitstelvader' te maken krijgt.

Hilarisch

In hilarische vertellingen schetst hij de consultatiebureauterreur, de crèchecultuur, de metamorfose van vrouw naar moeder, de schoolkeuze, het gevecht om oppassen, de Sinterklaasorgie en de financiële adviespraktijk zwendelarij.

Roer om

Tom de Ket gooide een aantal jaren geleden het roer om, nadat hij op zijn 50ste vader van een zoon werd en zijn verstandelijk gehandicapte zus verloor. Voor het eerst voelt hij zich kwetsbaar en ervaart hij de willekeur van het lot. Sindsdien is zijn levenshouding veranderd van 'ik zie wel' naar 'ik ga het goed doen'. Of hij daar verstandig aan heeft gedaan is de vraag die hij zichzelf stelt in zijn eerste soloprogramma. Juist op het moment dat De Ket het roer besloot om te gooien, brak de crisis uit.

Onzekerheid

Veel Nederlanders worden plotseling geconfronteerd met de onzekerheid van het bestaan. De Ket doorspekt zijn vertellingen met de inzichten van een aantal beroemde filosofen. Want de filosofie biedt troost, hoor je steeds vaker. Of dat zo is, laat hij graag aan u zelf over na het zien van Fame Over. De regie van Fame Over is van Dick van der Toorn.

Voor meer informatie zie www.bostheaterproducties.nl

Link: Bos Theaterproducties





Deel dit artikel:



DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 App store Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg donderbergweg eneco tour erfrecht etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstman kinderen kinderfeest koninginnedag lichtjesoptocht liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sefardisch sinterklaas sjtasiefestasie solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond stotteren swalmen uit met kerst volleybal vossenjacht workshop