Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Samen op de bres tegen zwerfafval!
In diverse wijken van Roermond vinden medio maart rondom ‘de Landelijke Opschoondag’ diverse opschoonacties plaats. Helaas zijn deze dit jaar vanwege de coronacrises niet door gegaan. Met de www.worldcleanupday.nl en de www.maascleanup.nl is er op zaterdag 19 september een mooie herkansing!

Extra hulp voor blinden en slechtzienden op busstation Roermond
Eind oktober start een pilot met een systeem dat blinden en slechtzienden helpt om bij station Roermond de juiste bus te vinden. “We willen dat in Roermond iedereen volop kan meedoen”, vertelt wethouder Marianne Smitsman, “en dat geldt uiteraard ook voor blinden en slechtzienden.” Mobiliteit is daarbij een belangrijk aandachtspunt”, vult wethouder Evers  aan,” en toen we hoorden dat dit systeem in de metro van Barcelona en New York City goed werkt, besloten we het naar Roermond te halen.”

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hennie Giesberts
De heer Hennie Giesberts uit Roermond (67) heeft op zondag 13 september een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Rianne Donders - de Leest.

Wereld Alzheimer Week in Roermond; juist nu
Van 16 tot en met 21 september vindt in Roermond de Wereld Alzheimer Week plaats. Het is al de vierde Alzheimerweek die wordt georganiseerd, maar deze editie is ronduit bijzonder te noemen.

Waarschuwing voor afspraakloket.nl
Let op: maak geen afspraak met de gemeente via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website.

Roermond / Venlo - Twee aanhoudingen na poging inbraak parkeerautomaten
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee personen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak van parkeerautomaten in Roermond en Venlo.

Fietsenstalling Neerstraat weer open
Vanaf maandag 7 september is de bewaakte fietsenstalling Steenen Trappen in de Neerstraat weer open.

Koninklijke Onderscheiding Margriet Konings
Mevrouw Margriet Konings uit Roermond is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Konings zet zich al meer dan dertig jaar in als vrijwilliger.

Roermond - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
De politie heeft vanavond rond 19.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Sint Wirosingel in Roermond.

Renovatie Park Hattem
De gemeente Roermond start begin september met de renovatie van Park Hattem. Samen met eigenaren en regelmatige bezoekers van het park is ervoor gekozen om het kleurrijker, spannender en afwisselender te maken. Een mooie beleving die ieder seizoen anders is.Vorige 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   

27 Februari 2021

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Werk in uitvoering: Kazerneplein
Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
A73: Weekendafsluiting
Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Gemeente verlengt uitbreiding terrassen
Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
De binnenstad als fietsstraat-zone
Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst voorjaarsmarkt winkels workshop zadelmaker