Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
In twee weekenden in september wordt er aan de brugdekken van de Koninginnelaan over de A73 bij Roermond gewerkt. Het eerste weekend is van 18 - 21 september en het tweede weekend van 25 - 28 september. Tijdens deze werkzaamheden is de N570 vanaf de kruising met de Sint Wirosingel tot en met de kruisingen ter hoogte van de A73 gefaseerd afgesloten voor verkeer.

Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Op zaterdag 5 september stond de traditionele jaarmarkt van de gemeente Roermond weer op de planning. Zoals u gewend was, zou dan de hele binnenstad van Roermond vol staan met marktkramen en standwerkers. Helaas kunnen we de jaarmarkt niet in de oorspronkelijke vorm door laten gaan aangezien de Coronamaatregelen en alle daarbij benodigde aanpassingen, dit niet toelaten.

Werk in uitvoering: Kazerneplein
Maandag 31 augustus wordt gestart met bestratingswerkzaamheden op het Kazerneplein.

Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
Vanaf zondag 30 augustus ligt het busstation bij station Roermond weer op de vertrouwde plek, achter Hotel Roermond. De afgelopen vier maanden is het busstation in hoog tempo gerenoveerd. In de komende periode worden o.a. nog bomen aangeplant en de verlichting en bestrating worden afgewerkt, maar het busstation is nu al een stuk veiliger, toegankelijker en overzichtelijker. Vanaf 11 september is ook de onbewaakte fietsenstalling weer op de vertrouwde locatie geopend.

De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Roermond heeft sinds kort een centraal punt waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over eenzaamheid. Via de WegWijZer kunnen zij laagdrempelig in contact komen met mensen die deskundig zijn op het vlak van eenzaamheid. Juist in deze tijd van vakantie en coronacrisis, waarbij persoonlijk contact soms moeilijk is, biedt dit centrale punt uitkomst.

Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
Maakt u zich zorgen in uw omgeving over een persoon met verward gedrag, maar is er geen sprake van acuut gevaar? Dan kunt u een melding doen of advies vragen bij het  ‘advies- en meldpunt niet-acuut’ via 0800-1205.

A73: Weekendafsluiting
De A73 tussen knooppunt Tiglia en afrit (19) Roermond in de richting van Maastricht is afgesloten van vrijdag 28 augustus 20.00 uur tot maandag 31 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt. Door de werkzaamheden zijn ook de tussenliggende op- en afritten afgesloten.

Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Vanaf maandag 29 juni verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

Gemeente verlengt uitbreiding terrassen
Horecaondernemers in Roermond mogen voor een langere periode hun terrassen uitbreiden. De gemeente komt hiermee tegemoet aan verzoeken van ondernemers en geeft ze daarmee een extra steuntje in de rug. Waar de uitbreiding eerst werd toegestaan tot 1 september, mogen de grotere terrassen nu blijven tot 1 november. De bestaande voorwaarden blijven ongewijzigd.

Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Vanaf 28 augustus gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW
aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen. Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al - eenmalig - een kosteloze betalingsherinnering. Dit heeft er-voor gezorgd dat de aanslag weer onder de aandacht is gebracht.Vorige 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   

27 Februari 2021

- Geen evenementen vandaag


De Meinweg
Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliefrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos.

Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.

Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
De binnenstad als fietsstraat-zone
Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
Kermis Swalmen afgelast
Werk in uitvoering: Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
Gemeentelijke kantoren weer geopend
Aanpak zwerfafvalprobleem Maasplassen
Roermond, Full of Stories
Parkeren in Roermond…wie wil meedenken?
Mantelzorg en vakantie


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski winnaar workshop zesde etappe