Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Vanaf 28 augustus gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW
aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen. Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al - eenmalig - een kosteloze betalingsherinnering. Dit heeft er-voor gezorgd dat de aanslag weer onder de aandacht is gebracht.

Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Wilt u buiten de deur iets eten of drinken of naar een museum of een pretpark? Dan is het verplicht om vooraf te reserveren en er vindt een gezondheidscheck plaats. In de horeca is het daarnaast verplicht bezoekers te vragen zich te registreren.

Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Wilt u buiten de deur iets eten of drinken of naar een museum of een pretpark? Dan is het verplicht om vooraf te reserveren en er vindt een gezondheidscheck plaats. In de horeca is het daarnaast verplicht bezoekers te vragen zich te registreren.

Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Op 1 januari van dit jaar zijn 2 belangrijke wetten in de zorg in werking getreden. Dit zijn de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte ggz (Wvggz). Deze wetten zijn de opvolgers van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). 
Hierdoor zijn mensen die hun wil niet meer kunnen uiten, of hun vertegenwoordigers, beter juridisch beschermd.

Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Op zaterdag 15 augustus speelt stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns tussen 12.00 en 12.30 uur het herdenkingsconcert vanuit de toren van het stadhuis op de Markt.

Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
De gemeente Roermond heeft zich aangesloten bij het landelijk actieprogramma ‘Een tegen eenzaamheid’. Hiermee wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Onlangs is er een aantal COVID-19 besmettingen geconstateerd onder personeelsleden van winkels in het Designer Outlet Roermond. Veiligheidsregio Limburg Noord, Designer Outlet en gemeente Roermond nemen samen maatregelen om de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers te waarborgen.

Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Op 14 mei 2020 heeft de gemeenteraad zes nieuwe verordeningen vastgesteld voor de verschillende bedrijveninvesteringszones (BIZ). Voorwaarde voor de inwerkingtreding van de verordeningen is dat er voldoende draagvlak moet zijn onder de bijdrageplichtigen. Daarom organiseert de gemeente een stemming per bedrijveninvesteringszone.

Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
Gooi geen restafval of ander afval bij textiel en glas. Zo gaan we samen voor een goed resultaat en werken we aan een schoon Roermond!

De binnenstad als fietsstraat-zone
Vanaf deze week is de auto in de binnenstad van Roermond voortaan ‘te gast’. Door de straten binnen de singelring te kenmerken als fietsstraat-zone krijgen fietser nog meer ruimte. De verkeersregels in de binnenstad blijven hetzelfde, zo blijft het promenadegebied een voetgangerszone.Vorige 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

2 Maart 2021

- Geen evenementen vandaag


De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
Kermis Swalmen afgelast
Werk in uitvoering: Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
Gemeentelijke kantoren weer geopend
Aanpak zwerfafvalprobleem Maasplassen
Roermond, Full of Stories
Parkeren in Roermond…wie wil meedenken?
Mantelzorg en vakantie
Basis gelegd voor realisatie hoogwaterbescherming Roerdelta
TASO-regeling voor amateursportorganisaties
Roermond wordt aangesloten op glasvezel
Werk in uitvoering: Munsterplein
Coronamaatregelen vanaf 1 juli versoepeld
Corona maatregelen vanaf 1 juli versoepeld
José van Aaken nieuwe gemeentesecretaris Roermond
Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan
Voorbereiding The Passion gaat door


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop