Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Solarweekend Festival
Door Leon ter Linden, dinsdag 4 augustus 2009

Locatie: de Weerd
Link: http://www.solarweekend.com/
Omschrijving:

Samen met radiozender 3FM en MTV organiseert Extrema ook dit jaar hét crossoverfestival aan het water. Solar Weekend staat garant voor het ultieme vakantiegevoel. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 augustus bij het prachtige recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond.

In een relaxte sfeer kan de bezoeker twee dagen genieten van een superbrede programmering. Zo heeft Solar Weekend vijf muziekarea’s met house, techno, electro, hiphop en pop.Maar het festival is veel meer dan dat. “Solar Weekend is een meerdaagse ontdekkingsreis en dat wordt blijkbaar opgepikt, want er worden duidelijk meer weekendkaarten dan dagkaarten verkocht”, aldus een woordvoerder van organisatie Extrema.

Solar Weekend heeft een heuse strandcamping en er kan op elk moment van de dag een frisse duik in het meer gemaakt worden. Natuurlijk is er ook dit jaar weer veel ruimte en aandacht voor creativiteit. Zo worden er bijvoorbeeld workshops graffiti-bombing, hiphop, schilderen en percussie gegeven en staat Cindy Pielstroom haar mannetje met Globalicious. Tevens is er een heuse theaterboulevard, een kinderdroompaleis, Het Zeteltje is van de partij en waan je in zuidelijke sferen bij de Italian Food, Art & Music Area!

Ook tijdens deze tweede editie van Solar Weekend worden er weer veel creatievelingen gezocht om hun ding te komen doen op het Solar Weekend-terrein. Als het je iets lijkt om hier een bijdrage aan te leveren, kun je hier vanaf juni meer over lezen op de festivalsite Solarweekend.com!

Omdat Solar Weekend meerdere dagen plaatsvindt, is er natuurlijk weer een gezellige camping aanwezig bij het terrein voor de optimale festivalbeleving! De camping is van alle gemakken voorzien en bevindt zich op het prachtige strand van recreatiegebied ‘De Weerd’. De kampeerders die vrijdag al aanwezig zijn worden getrakteerd op de Solar preparty met bekende DJ’s! De strandcamping is geopend van vrijdagmiddag tot maandagmiddag. Uiteraard heeft Extrema dit jaar weer de watertaxi die je gratis van de camping naar het festivalterrein vaart!

Weekendticket € 49,- (ex fee)
9 & 10 augustus, beide dagen van 11.01 tot 23.00 uur

Combiticket € 65,- (ex fee)
2 dagen + camping van vrijdag 8 t/m maandag 11 augustus Incl. Solar Preparty (vrijdag), afterparty (zaterdag) en afterpraty (zondag) op de Solar Strandcamping!

Dagticket € 39,- (ex fee)
Zaterdag 9 óf zondag 10 augustus


Deel dit artikel:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Roerkade Steegstraat Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbergweg eneco tour erfrecht etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstman kinderen kinderfeest koninginnedag lichtjesoptocht liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sefardisch sinterklaas sjtasiefestasie solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond stotteren swalmen uit met kerst volleybal workshop