Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Roermond - Verdachte diefstal aangehouden na korte achtervolging
Rond 01:00 uur heeft de politie een melding ontvangen van diefstal bij een tankstation aan de Sint Wirosingel in Roermond. Hierbij heeft de verdachte, waarvan de leeftijd en woonplaats nog onbekend is, een kleine buit gemaakt, waarnaar hij is gevlucht. Na een korte achtervolging heeft de verdachte de macht over het stuur verloren en is hij tegen een boom aangereden, waarnaar de politie de verdachte heeft aangehouden.

Waterstand Maasnielderbeek erg laag
Waterschap Limburg en de gemeente Roermond werken samen in het monitoren van het waterpeil in de Maasnielderbeek. Waar mogelijk worden er maatregelen genomen om het water in de Maasnielderbeek zo lang mogelijk vast te houden.

Prestatieafspraken corporaties, huurdersorganisaties en gemeente Roermond
De woningcorporaties Nester, Wonen Limburg en Wonen Zuid, hun huurdersorganisaties BRES, SHMR en Op het Zuiden en wethouder Angely Waajen van de gemeente Roermond hebben prestatieafspraken ondertekend voor 2021. Roermond is trots op de samenwerking die is opgebouwd en in 2021 wordt voortgezet.

Wijzigingen ophalen van afval 2021
Om de steeds meer groeiende afvalberg te verminderen, gaan we van 198 afval per persoon per jaar naar 100 kg. Door samen het afval beter te sorteren en te scheiden gaan we dit doel bereiken. Minder restafval is beter voor het milieu en onze gezondheid. Ook stijgen de kosten voor het verwerken van het afval dan minder snel.

Wijziging inzameling oud papier in Herten per 1 januari 2021
Met ingang van 1 januari 2021 wijzigt de inzameling van oud papier en karton in Herten. Oud papier en karton wordt dan één keer in de maand ingezameld op de laatste donderdag van de maand vanaf 18:00 uur. De nieuwe inzameldata zijn ook verwerkt in de afvalwijzer die u eind december ontvangt en in de afvalwijzerapp voor 2021.

Paarse Vrijdag
Aanstaande vrijdag 11 december is het Paarse Vrijdag. Dit is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met LHBTI- jongeren.

Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2021
Eind december ontvangt u de afvalwijzer 2021 in uw brievenbus. Naast de ophaaldagen leest u ook waar u uw andere afval kwijt kunt. Bewaar uw afvalwijzer goed of hang deze op uw prikbord. Zo mist u geen ophaalronde.

Scholing en online trainingen voor alle Limburgers
Op het nieuwe platform LimburgLeert.nl kunnen Limburgers zich snel, digitaal om- en bijscholen. Er is keuze uit meer dan 100 online trainingen en gratis loopbaanadvies.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

9 Mei 2021

- Geen evenementen vandaag


Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afwijzer 2021
Gemeente Roermond hijst mensenrechtenvlag
Wijzigingen afvalinzameling tijdens feestdagen
Uitgifte van gratis doorzichtige zakken op milieupark stopt
Om!-krant 13: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Werk in uitvoering: Prins Bernhardstraat
Ook speciaal onderwijs aan de slag met zwerfafval!
Uitzending webinar stadsbestuur
Looproute outlet en binnenstad Roermond verbeterd
Roermond - Poederbrief in Roermond aangetroffen
Transformatie Philipsterrein van start
Filmopnamen televisieserie ‘The Spectacular’
Nieuw busstation bij NS-station Roermond gereed
Werk in uitvoering: Tiny Forest De Kemp
Werk in uitvoering: Kraanpoort afgesloten
Stadsbestuur in gesprek met de stad
Dag van de mantelzorg: denkt u ook aan uw naasten?
Hart voor Roermond: verenigingen gezocht voor plaatsen AED
Hulp bij de keuze voor een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
Corona: Kunnen we rekenen op elkaar?


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kamer van Koophandel Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roercenter Roerkade Steegstraat Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen koninginnedag labyrint liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen typisch-roermond uit met kerst westrom workshop