Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Stadsbestuur in gesprek met de stad
De coronapandemie vraagt om nieuwe manieren waarop het stadsbestuur in contact kan blijven met de samenleving. Op maandag 16 november van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseren burgemeester en wethouders daarom een live webinar voor inwoners, bedrijven en instellingen van Roermond.

Dag van de mantelzorg: denkt u ook aan uw naasten?
Op dinsdag 10 november is de landelijke dag van de mantelzorg. Een dag om stil te staan bij naasten die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist heel bijzonder!

Hart voor Roermond: verenigingen gezocht voor plaatsen AED
De gemeente streeft ernaar dat iemand met een hartstilstand in heel Roermond binnen zes minuten kan worden geholpen. Dat betekent dat er in heel Roermond burgerhulpverleners (vrijwilligers) moeten zijn die binnen zes minuten alle handelingen kunnen uitvoeren die nodig zijn bij een hartstilstand. Daarnaast is het belangrijk om een dekkend netwerk van 24-uurs beschikbare AED’s te hebben binnen de gemeente.

Hulp bij de keuze voor een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
De gemeente Roermond gaat inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen met de website www.gezondverzekerd.nl/roermond. Iedere Nederlander heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot 31 december 2020  kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Er is heel veel keuze en de vraag is vaak: wat past bij mij?

Corona: Kunnen we rekenen op elkaar?
Corona houdt ons nog steeds in de greep. Ondernemend Roermond doet daarom een dringend beroep op ons: Help elkaar en hou je aan de maatregelen.

Minder parkeerdruk op straat in stadscentrum Roermond
De parkeertarieven in het centrum, de parkeergarages en de parkeervergunningen worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 verhoogd

Maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden
Let op: maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze websites.

Archeologische vondsten bij sloopwerkzaamheden project
De Rekenkamer in Roermond: eindelijk is de herontwikkeling van één van de laatste  bijzondere binnenstadslocaties  een feit. De sloop van de verouderde kantoorgebouwen is praktisch gereed. Bij de sloop van de funderingen zijn interessante archeologische vondsten gedaan. Momenteel bezien partijen hoe deze voor de stad kunnen worden behouden en de bouw binnenkort toch van start kan gaan.

Samen op weg naar een duurzamere inzameling
In de gemeente Roermond vinden we duurzaamheid belangrijk. Daarom starten Van Kaathoven Nederland B.V. en de gemeente Roermond vanaf 1 januari 2021 aan een langdurige samenwerking.

Uitstallingen voorlopig weer toegestaan in de weekenden
Winkels in het centrum van Roermond mogen vanaf aankomend weekend  weer hun uitstallingen/ reclame uitingen plaatsen. Op drukke momenten maken de obstakels in de binnenstad naleving van de 1,5 meter afstandsnorm moeilijker.Vorige 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

16 Mei 2021

- Geen evenementen vandaag


Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.

Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

Kapel in ’t Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Grof tuinafval: versnipperen of ophalen in november
Fietsenstalling Neerstraat vanaf 28 oktober weer geopend
Minder huishoudelijk afval door beter te scheiden
De bladkorven staan er weer
Roermond ontvangt subsidie voor een slim energienet
Begrotingsbehandeling 2021
Verbeteren kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekplein
Vergunningsprocedure nieuwe coffeeshops van start
Fietsenstalling Neerstraat tijdelijk gesloten
Herten - Gewapende overval op medewerkster
Vervroegde sluiting fietsenstallingen op donderdagen
Help jij mee tijdens de verkiezingen?
Coming Out Dag Roermond 2020
Regionale samenwerking regenboogplannen
GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond
Zwakke populieren maken plaats voor zwarte elzen, wilgen en vogelkersen
Werk in uitvoering: kruising Kitskensdal - Heinsbergerweg
Week van de Veiligheid
Roermond staat stil bij gevolgen Corona
Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Jan Smit Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koopzondag koor liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst winnaar workshop