Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Uitstel van betaling voor huren gemeentelijk vastgoed
De gemeente Roermond biedt de mogelijkheid aan huurders van gemeentelijk vastgoed om de betaling van huur uit te stellen.

Realisatie van het Expertisecentrum Complexe Jeugdhulp Limburg
De gemeente Roermond is door het ministerie van VWS gevraagd om de taak op zich te nemen voor het realiseren van het Expertisecentrum Limburg. Daarmee is Roermond één van de acht coördinerende gemeenten. Hiermee geeft Roermond verdere invulling aan haar rol in de regio op het gebied van jeugdzorg.

Roermond - Verdachten van afpersing aangehouden
De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden voor afpersing en chantage. De verdachten zijn 20 en 25 jaar oud en zijn beiden woonachting in Roermond.

Roermond en de Maas(plassen) een stuk schoner na World Cleanup Day en Maas Cleanup Day
Zaterdag 19 september was het World Cleanup Day, een dag waarbij mensen uit de hele wereld de handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen. Zo ook in Roermond. Niet alleen buurtbewoners, maar ook scouts, natuurorganisaties, politieke partijen, bedrijven en scholen zijn in de weer geweest om hun leefomgeving afvalvrij te maken.

Samen op de bres tegen zwerfafval!
In diverse wijken van Roermond vinden medio maart rondom ‘de Landelijke Opschoondag’ diverse opschoonacties plaats. Helaas zijn deze dit jaar vanwege de coronacrises niet door gegaan. Met de www.worldcleanupday.nl en de www.maascleanup.nl is er op zaterdag 19 september een mooie herkansing!

Extra hulp voor blinden en slechtzienden op busstation Roermond
Eind oktober start een pilot met een systeem dat blinden en slechtzienden helpt om bij station Roermond de juiste bus te vinden. “We willen dat in Roermond iedereen volop kan meedoen”, vertelt wethouder Marianne Smitsman, “en dat geldt uiteraard ook voor blinden en slechtzienden.” Mobiliteit is daarbij een belangrijk aandachtspunt”, vult wethouder Evers  aan,” en toen we hoorden dat dit systeem in de metro van Barcelona en New York City goed werkt, besloten we het naar Roermond te halen.”

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hennie Giesberts
De heer Hennie Giesberts uit Roermond (67) heeft op zondag 13 september een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Rianne Donders - de Leest.

Wereld Alzheimer Week in Roermond; juist nu
Van 16 tot en met 21 september vindt in Roermond de Wereld Alzheimer Week plaats. Het is al de vierde Alzheimerweek die wordt georganiseerd, maar deze editie is ronduit bijzonder te noemen.

Waarschuwing voor afspraakloket.nl
Let op: maak geen afspraak met de gemeente via afspraakloket.nl. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze website.

Roermond / Venlo - Twee aanhoudingen na poging inbraak parkeerautomaten
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee personen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak van parkeerautomaten in Roermond en Venlo.Vorige 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

15 Mei 2021

- Geen evenementen vandaag


Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Oude Kerkhof
De begraafplaats, nagenoeg de oudste gemeentelijke dodenakker in Nederland, is in gebruik genomen in mei 1785.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Fietsenstalling Neerstraat weer open
Koninklijke Onderscheiding Margriet Konings
Roermond - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
Renovatie Park Hattem
Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Werk in uitvoering: Kazerneplein
Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
A73: Weekendafsluiting
Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Gemeente verlengt uitbreiding terrassen
Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch workshop