Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Fietsenstalling Neerstraat weer open
Vanaf maandag 7 september is de bewaakte fietsenstalling Steenen Trappen in de Neerstraat weer open.

Koninklijke Onderscheiding Margriet Konings
Mevrouw Margriet Konings uit Roermond is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Konings zet zich al meer dan dertig jaar in als vrijwilliger.

Roermond - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
De politie heeft vanavond rond 19.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Sint Wirosingel in Roermond.

Renovatie Park Hattem
De gemeente Roermond start begin september met de renovatie van Park Hattem. Samen met eigenaren en regelmatige bezoekers van het park is ervoor gekozen om het kleurrijker, spannender en afwisselender te maken. Een mooie beleving die ieder seizoen anders is.

Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
In twee weekenden in september wordt er aan de brugdekken van de Koninginnelaan over de A73 bij Roermond gewerkt. Het eerste weekend is van 18 - 21 september en het tweede weekend van 25 - 28 september. Tijdens deze werkzaamheden is de N570 vanaf de kruising met de Sint Wirosingel tot en met de kruisingen ter hoogte van de A73 gefaseerd afgesloten voor verkeer.

Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Op zaterdag 5 september stond de traditionele jaarmarkt van de gemeente Roermond weer op de planning. Zoals u gewend was, zou dan de hele binnenstad van Roermond vol staan met marktkramen en standwerkers. Helaas kunnen we de jaarmarkt niet in de oorspronkelijke vorm door laten gaan aangezien de Coronamaatregelen en alle daarbij benodigde aanpassingen, dit niet toelaten.

Werk in uitvoering: Kazerneplein
Maandag 31 augustus wordt gestart met bestratingswerkzaamheden op het Kazerneplein.

Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
Vanaf zondag 30 augustus ligt het busstation bij station Roermond weer op de vertrouwde plek, achter Hotel Roermond. De afgelopen vier maanden is het busstation in hoog tempo gerenoveerd. In de komende periode worden o.a. nog bomen aangeplant en de verlichting en bestrating worden afgewerkt, maar het busstation is nu al een stuk veiliger, toegankelijker en overzichtelijker. Vanaf 11 september is ook de onbewaakte fietsenstalling weer op de vertrouwde locatie geopend.

De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Roermond heeft sinds kort een centraal punt waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over eenzaamheid. Via de WegWijZer kunnen zij laagdrempelig in contact komen met mensen die deskundig zijn op het vlak van eenzaamheid. Juist in deze tijd van vakantie en coronacrisis, waarbij persoonlijk contact soms moeilijk is, biedt dit centrale punt uitkomst.

Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
Maakt u zich zorgen in uw omgeving over een persoon met verward gedrag, maar is er geen sprake van acuut gevaar? Dan kunt u een melding doen of advies vragen bij het  ‘advies- en meldpunt niet-acuut’ via 0800-1205.Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

15 Mei 2021

- Geen evenementen vandaag


De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

A73: Weekendafsluiting
Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Gemeente verlengt uitbreiding terrassen
Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
De binnenstad als fietsstraat-zone
Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
Kermis Swalmen afgelast
Werk in uitvoering: Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
Gemeentelijke kantoren weer geopend


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst winkels workshop