Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

IkPas: zet je alcoholgebruik op pauze
40 dagen geen alcolhol. Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Doe dan mee met de landelijke campagne IkPas en zet je alcoholgebruik vanaf Aswoensdag 40 dagen op pauze.

Gevaarlijke populieren Natuurpark Hammerveld ingekort
Vijf populieren in Natuurpark Hammerveld zijn nagenoeg dood en in zo’n slechte staat dat ze gevaarlijk voor wandelaars zijn. Daarom worden ze in februari tot 2/3 ingekort. Het (dode) hout blijft staan en liggen als voedsel en leefruimte voor de dieren en planten. De dode bomen worden in het gebied gecompenseerd met nieuwe bomen.

Afvalinzameling tijdens winterweer
Door het winterse weer kan de afvalinzameling niet volgens planning verlopen. Onderstaand leest u de wijzigingen, die ook weersafhankelijk zijn.

Afvalinzameling tijdens winters weer
Door het winterse weer kan het huisvuil niet opgehaald worden. Het is niet veilig genoeg om met grote voertuigen in de wijken te rijden. Dit betekent dat vandaag, 8 februari in Swalmen de duobakken en de emmers NIET worden leeg gemaakt. Ook de PMD-zakken worden niet opgehaald.

Geen huisvuilinzameling door winterse weer
Door het winterse weer kan het huisvuil niet opgehaald worden. Het is niet veilig genoeg om met grote voertuigen in de wijken te rijden. Dit betekent dat vandaag, 8 februari in Swalmen de duobakken en de emmers NIET worden leeg gemaakt. Ook de PMD-zakken worden niet opgehaald.

Tips voor uw afval tijdens winterweer
De komende dagen zakt de temperatuur onder het vriespunt, misschien krijgen we zelfs nog meer sneeuw. Het winterse weer kan gevolgen hebben voor de afvalinzameling. Zo kan uw container of afval vastvriezen, waardoor het lastig wordt uw container(s) te legen.

Inwoners tevreden over gemeentelijke hulp bij schulden
Inwoners van Roermond met schulden of financi√ęle zorgen waarderen de hulp van de gemeente met een 8,8. Dat blijkt uit het klantbelevingsonderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau BMC uit 2020.

Verlenging Coronafonds
De gemeenteraad heeft besloten dat Roermondse organisaties ook in 2021 een beroep kunnen doen op het Corona-fonds. Tot en met 31 december 2021 is het mogelijk een aanvraag voor een financi√ęle bijdrage uit het fonds in te dienen bij de gemeente.

Werk in uitvoering: Reconstructie Burgemeester Geuljanslaan en Bisschop Lindanussingel
Op 22 maart starten de werkzaamheden op de Burgemeester Geuljanslaan, Bisschop Lindanussingel en gedeeltelijk Roerderweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Besix.

Reconstructie Burg. Geuljanslaan en de Bisschop Lindanussingel van start
Maandag 22 maart 2021 start de uitvoering van de reconstructie van de Burgemeester Geuljanslaan en de Bisschop Lindanussingel. Tijdens de uitvoering werken wij aan de rotondes, op verschillende plaatsen aan het voet- en fietspad en vernieuwen wij het asfalt.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

9 Mei 2021

- Geen evenementen vandaag


Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Oude Kerkhof
De begraafplaats, nagenoeg de oudste gemeentelijke dodenakker in Nederland, is in gebruik genomen in mei 1785.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond zet ‚ÄúDe Stembus‚ÄĚ in bij Tweede Kamerverkiezingen
Baggeren waterpartijen Roermond
Start werkzaamheden Kapellerlaan
Reageer op onze plannen voor een duurzamer Noord- en Midden Limburg
Werk in uitvoering: Herinrichting Kapellerlaan
Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk vijvers
Is uw huis ook meer waard geworden?
Noodbevel en noodverordening
Burgemeester Donders kondigt noodbevel af
Vaccinatielocatie in Roermond
Roermond - Roermond; Aantreffen grote hoeveelheid hennep.
Verfraai uw huis met een mooie geveltuin
Luier- en incontinentieafval mag tijdelijk in openbare containers
Roermond - Man gewond bij steekincident in woning
Werk in uitvoering: Afsluiting Maashaven
Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte
Afvalinzameling in week van 11 tot 15 januari
Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties
Aanvraag evenementen gaat veranderen
Inzameling kerstbomen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop