Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Draagvlak voor BIZ Stadsrand Noord
De ondernemers op bedrijventerrein Stadsrand Noord hebben ja gezegd tegen voortzetting van de Bedrijven Investeringszones (BIZ).  Door een te lage opkomst in september is in december 2020 een her-draagvlakmeting gehouden. Dit keer was de opkomst meer dan voldoende

Gemeentelijke onderscheiding “De Christoffel” voor Nol Hofman
De heer Hofman heeft in 1988 de judovereniging Kai in Sho opgericht. Eerst in een klein zaaltje in het wijkhuis “de Eksterkamp”. Vanwege het groeiend aantal leden verhuisde de judovereniging in 1988 naar een eigen ruimte. In het zalencentrum “de Velderie’ kreeg Kai in Sho een eigen Dojo.  
Volgens de heer Hofman is judo bij uitstek een sport om kinderen discipline bij te brengen.

Kerst- en nieuwjaarswens
Het jaar 2020 verliep heel anders dan we vooraf hadden kunnen bedenken. De invloed van het coronavirus op ons dagelijks leven is groot. Voor iedereen, van jong tot oud. Ook in Roermond zijn de gevolgen zichtbaar.

Roermond - Politie houdt slachtoffer schietpartij aan
De politie heeft vrijdagavond het slachtoffer van het schietincident op de Bradleystraat in Sittard aangehouden. De 38-jarige man wordt verdacht van bedreiging.

Onthullende beelden van het busstation
Door de coronamaatregelen hebben veel reizigers het nieuwe busstation nog helemaal niet gezien en is het ook niet officieel geopend. Daarom is er een film gemaakt die alles onthult: boven- Ă©n ondergronds. Een film vol prachtige beelden.

Start bezwaarprocedure windturbines NiederkrĂŒchten (D)
De gemeente Roermond geeft hierbij kennis van een melding van Kreis Viersen over de aanvraag om vergunning voor de bouw en exploitatie van 7 windturbines op het voormalige Britse militaire vliegveld NiederkrĂŒchten-Elmpt.

Provincie en gemeente investeren in woningbouw en Oranjerie
Provincie Limburg en gemeente Roermond gaan samen investeren in versnelling van de woningbouwprojecten in Roermond Ă©n de revitalisatie van de TheaterHotel de Oranjerie. Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Angely Waajen tekenden daarvoor vandaag de ‘Samenwerkingsagenda ‘Kader Kwaliteit Limburgse Centra (KLC)’.

Maatregelen tegen het coronavirus
Informatie over de 'lockdown' en veelgestelde vragen en antwoorden.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

17 Januari 2021

- Geen evenementen vandaag


Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Verdachte diefstal aangehouden na korte achtervolging
Waterstand Maasnielderbeek erg laag
Prestatieafspraken corporaties, huurdersorganisaties en gemeente Roermond
Wijzigingen ophalen van afval 2021
Wijziging inzameling oud papier in Herten per 1 januari 2021
Paarse Vrijdag
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2021
Scholing en online trainingen voor alle Limburgers
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afwijzer 2021
Gemeente Roermond hijst mensenrechtenvlag
Wijzigingen afvalinzameling tijdens feestdagen
Uitgifte van gratis doorzichtige zakken op milieupark stopt
Om!-krant 13: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Werk in uitvoering: Prins Bernhardstraat
Ook speciaal onderwijs aan de slag met zwerfafval!
Uitzending webinar stadsbestuur
Looproute outlet en binnenstad Roermond verbeterd
Roermond - Poederbrief in Roermond aangetroffen
Transformatie Philipsterrein van start
Filmopnamen televisieserie ‘The Spectacular’


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen koninginnedag labyrint liederen markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen typisch-roermond uit met kerst wegwerkzaamheden workshop