Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Gratis adviesgesprek voor ondernemers
Corona heeft veel ondernemers op de proef gesteld. Met de huidige versoepelingen is er steeds meer mogelijk, maar waar moet je beginnen? Een nieuwe koers bepalen, nieuwe klanten aanboren, nieuwe concepten lanceren, geldproblemen oplossen of je laten bij- of omscholen misschien, het is vaak te veel om op te noemen. Een gratis verhelderend gesprek met iemand die jouw business begrijpt, kan helpen om uit die tunnelvisie te komen en met frisse ideeën verder te gaan.

Vacatures Wmo-raad Roermond
Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving? Kom de Wmo-raad Roermond versterken!

Om!-krant 14: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Vanaf maandag 21 juni verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

Werk in uitvoering: Reconstructie Koninginnelaan - Prins Bernhardstraat
Het kruispunt Koninginnelaan – Prins Bernhardstraat wordt breder en toegankelijker gemaakt voor gemotoriseerd verkeer. Ook worden de fietspaden aangepast en komen er nieuwe verkeerslichten.

Damhert en runderen blijven in natuurgebied ‘het Kerkebroek’
Op verzoek van de bewoners blijven een damhert en de twee Galloway runderen in het natuurgebied ‘het Kerkebroek’. De gemeente wil het gebied anders beheren, en daarin hadden de dieren oorspronkelijk geen plek meer.

Informatieavond Herenboeren Roermond
Herenboeren is een groeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Een herenboerderij is een coöperatieve boerderij waarvan een groep burgers gedeeld eigenaar is: consumenten die samen vraaggestuurd produceren en consumeren. Een aantal Roermondenaren hebben het initiatief genomen om ook zo’n herenboerderij in Roermond op te starten. Gemeente Roermond is blij met dit duurzame initiatief in onze stad.

Roermondse wijk ’t Veldj is weer de schoonste plek
De wijk ’t Roermondse Veld mag zich met recht weer ‘de schoonste plek’ noemen. Na een week zwerfvuil ruimen ziet de wijk er weer spik en span uit.

Roermond - Drie mannen aangehouden voor diefstal met geweld
De politie heeft vrijdagmorgen drie verdachten aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Deze vond plaats rond 1.30 uur in een woning aan de Schoolstraat. Hun slachtoffers waren twee mannen die naar de woning aan de Schoolstraat waren gekomen.

Maatregelen tegen verkeersdrukte designer outlet
De gemeente heeft de laatste dagen veel klachten ontvangen over de ervaren overlast van parkeer- en verkeersdrukte in de directe omgeving van het Designer Outlet Roermond (DOR). Met name op de Venloseweg en in Leeuwen stokte bij tijd en wijle de doorstroom van verkeer en werden parkeerverboden massaal overtreden.

Roermond zoekt rechthebbenden van begraafplaatsen
De gemeente Roermond is bezig om de administratie van de begraafplaatsen 'Oude Kerkhof' in Herten en 'Oude Kerkhof' bij Kapel in ’t Zand te digitaliseren. Van de graven die voor het jaar 2000 uitgegeven zijn, is bij veel graven geen rechthebbenden bekend bij de gemeente. Om de administratie goed op orde te krijgen zijn wij op zoek naar de rechthebbenden van deze graven.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

25 Oktober 2021

- Geen evenementen vandaag


Kruiswegpark
Het Kruiswegpark Roermond is bijna meer een museum dan een park.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Drukte verwacht rond Hemelvaart in Roermond
Gewijzigde dienstverlening Hemelvaart
Roermond viert diversiteit op 17 mei
Voorkom drukte, verleng tijdig uw reisdocument
Drukte verwacht dit weekend
Toespraken en kranslegging dodenherdenking
Oorlogsverhalen op website gemeentearchief: tóch stilstaan bij WO-II
Financiële coronasteun voor culturele sector
Werk in uitvoering: Rioolvervanging Wernerstraat
Dodenherdenkingen zonder publiek
Afhaalsysteem blijft tot juli 2022 hetzelfde
Welkom terug in Roermond!
8 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt
Roermond - Vrouw lichtgewond na steekincident
Fietsers afstappen op de Roerkade
Financiële corona-steun voor culturele sector
Beperkte online dienstverlening op dinsdag 27 april
Tijdelijke uitbreiding horecaterrassen mogelijk
Gewijzigde dienstverlening
Huis-aan-huis inzameling textiel op dinsdag 20 april


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen shopbus simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop zesde etappe