Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Nieuw busstation bij NS-station Roermond gereed
Het busstation bij NS-station Roermond is volledig vernieuwd. De bus rijdt nu verdiept langs de verbrede perrons waardoor reizigers makkelijker in- en uitstappen. Doordat er meer perrons zijn dan voorheen kan iedereen bij een perron uitstappen; het busstation is hierdoor verkeersveiliger.

Werk in uitvoering: Tiny Forest De Kemp
Maandag 16 november start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanplant van het Tiny Forest De Kemp. Dit wordt gerealiseerd op het grasveldje tussen basisschool het Mozaiek en de voetbalkooi.

Werk in uitvoering: Kraanpoort afgesloten
Vanaf dinsdag 17 november 13.00 uur tot woensdag 18 november 10.00 uur is de Kraanpoort afgesloten. Er vinden die middag, nacht en ochtend asfalteringswerkzaamheden plaats.

Stadsbestuur in gesprek met de stad
De coronapandemie vraagt om nieuwe manieren waarop het stadsbestuur in contact kan blijven met de samenleving. Op maandag 16 november van 19.30 uur tot 21.00 uur organiseren burgemeester en wethouders daarom een live webinar voor inwoners, bedrijven en instellingen van Roermond.

Dag van de mantelzorg: denkt u ook aan uw naasten?
Op dinsdag 10 november is de landelijke dag van de mantelzorg. Een dag om stil te staan bij naasten die zorgen voor iemand die zij lief hebben. Vaak vinden mantelzorgers het maar gewoon wat ze doen. Maar het is juist heel bijzonder!

Hart voor Roermond: verenigingen gezocht voor plaatsen AED
De gemeente streeft ernaar dat iemand met een hartstilstand in heel Roermond binnen zes minuten kan worden geholpen. Dat betekent dat er in heel Roermond burgerhulpverleners (vrijwilligers) moeten zijn die binnen zes minuten alle handelingen kunnen uitvoeren die nodig zijn bij een hartstilstand. Daarnaast is het belangrijk om een dekkend netwerk van 24-uurs beschikbare AED’s te hebben binnen de gemeente.

Hulp bij de keuze voor een zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
De gemeente Roermond gaat inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen met de website www.gezondverzekerd.nl/roermond. Iedere Nederlander heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot 31 december 2020  kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Er is heel veel keuze en de vraag is vaak: wat past bij mij?

Corona: Kunnen we rekenen op elkaar?
Corona houdt ons nog steeds in de greep. Ondernemend Roermond doet daarom een dringend beroep op ons: Help elkaar en hou je aan de maatregelen.

Minder parkeerdruk op straat in stadscentrum Roermond
De parkeertarieven in het centrum, de parkeergarages en de parkeervergunningen worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 verhoogd

Maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden
Let op: maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze websites.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

16 Januari 2021

- Geen evenementen vandaag


Stadspark Hattem


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Archeologische vondsten bij sloopwerkzaamheden project
Samen op weg naar een duurzamere inzameling
Uitstallingen voorlopig weer toegestaan in de weekenden
Grof tuinafval: versnipperen of ophalen in november
Fietsenstalling Neerstraat vanaf 28 oktober weer geopend
Minder huishoudelijk afval door beter te scheiden
De bladkorven staan er weer
Roermond ontvangt subsidie voor een slim energienet
Begrotingsbehandeling 2021
Verbeteren kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekplein
Vergunningsprocedure nieuwe coffeeshops van start
Fietsenstalling Neerstraat tijdelijk gesloten
Herten - Gewapende overval op medewerkster
Vervroegde sluiting fietsenstallingen op donderdagen
Help jij mee tijdens de verkiezingen?
Coming Out Dag Roermond 2020
Regionale samenwerking regenboogplannen
GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond
Zwakke populieren maken plaats voor zwarte elzen, wilgen en vogelkersen
Werk in uitvoering: kruising Kitskensdal - Heinsbergerweg


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbergweg eneco tour erfrecht etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kinderen kinderfeest koninginnedag lichtjesoptocht liederen markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sefardisch sinterklaas sjtasiefestasie solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond stotteren swalmen uit met kerst volleybal wegwerkzaamheden workshop