Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

De VoorzieningenWijzer geeft inwoners meer financiƫle ruimte
De Gemeente Roermond is gestart met de inzet van De VoorzieningenWijzer. Inwoners met weinig financiĆ«le ruimte kunnen een afspraak maken met een adviseur, om samen een online overzicht van landelijke en lokale regelingen door te lopen. Ā Het doel is om deze mensen meer grip te laten krijgen op hun financiĆ«n, waardoor onverwachte kosten niet direct tot schulden leiden. Regelingen voor hulp bij hoge energiekosten maken onderdeel uit van De VoorzieningenWijzer.

Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie
Op dinsdag 7 februari is het Tijdelijk Noodfonds Energie gelanceerd. Dit is een regeling van energieaanbieders, de Nederlandse SchuldhulpRoute en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Het is een aanvulling op bestaande maatregelen zoals het prijsplafond en de energietoeslag.

Denk mee over erfgoed in Roermond
We zijn druk bezig met het maken van een nieuwe erfgoedvisie. We vindenĀ het heel belangrijk om inwoners, bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen te betrekken om te horen wat zij van belang vinden op het vlak van erfgoed. We nodigen u dan ook graag uit om met ons mee te denken over verschillende erfgoed onderdelen.

Digitale bijeenkomst voor mantelzorgers over de Wlz
Marij Smedts, onderzoeker van het CIZ in onze regio geeft tijdens deze bijeenkomst voorlichting over de Wlz (Wet langdurige zorg).

Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart
Op woensdag 15 maart 2023 kunt u stemmen. De leden van de provinciale staten en de leden van het algemeen bestuur van het waterschap worden dan gekozen.

Wijziging inzameling oud papier binnenstad in februari
In de binnenstad (Binnen de Singelring inclusief gebied Venloseweg en Maashaven) wordt elke derde vrijdag van de maand door Fanfare St. Cecilia het oud papier en karton aan huis opgehaald. In de maand februari vindt de inzameling Ć©Ć©nmalig een week eerder plaats en wel op vrijdag 10 februari 2023. In de derde week van deze maand zijn namelijk delen van dit gebied niet of niet goed bereikbaar vanwege (opbouw)activiteiten van carnavalsevenementen (Sjolefestasie, Sjtasiefestasie).

Speelse en natuurrijke schoolpleinen in Roermond
Het IVN en Jantje Beton hebben de gemeente Roermond benoemd tot ambassadeur van speelse en natuurrijke schoolpleinen. Dat betekent dat de gemeente, samen met het IVN en Jantje Beton, basisscholen gaat helpen bij de inrichting van een natuurlijk ingericht schoolplein waar spelen, bewegen en leren centraal staan. Scholen nemen hiervoor het initiatief. De gemeente biedt budget, begeleiding en expertise.

Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
In de periode vanaf 30 januari tot begin maart 2023 wordt onderhoudsbaggeren uitgevoerd in de Roerhaven, de Maashaven en de Mijnheerkenshaven.

Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Het water in de Maas stijgt niet meer. De piekafvoer is bereikt. Dat betekent dat de waterstand nu weer zakt.

Samen met leerlingen maken we Roermond groener
De komende weken gaan leerlingen van diverse basisscholen en leerlingen van Yuverta VMBO-Roermond meehelpen met het planten van bomen en bosplantsoen voor een groene en natuurrijke omgeving. In totaal worden er in de gemeente 10.000 bomen geplant. Een deel daarvan wordt aangeplant door leerlingen in de periode van 19 januari t/m 9 februari 2023. Hiermee wil de gemeente laten zien dat vergroenen een verantwoordelijkheid is van ons allemaal.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

6 December 2023

- Geen evenementen vandaag


Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.

Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Update: Verhoogde waterstanden Maas
Meer bomen met hulp van leerlingen
Verhoogde waterstanden in Roermond
Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening
Kosteloos energieadvies in Roermond
Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Individuele bijzondere bijstand voor energie
Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Roermond - Politie houdt brutale dief aan
Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Meld overlast van vuurwerk


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst vuurwerk winkels workshop