Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Benefietavond hoogwater op woensdag 25 augustus
Op woensdag 25 augustus organiseert Stichting Limburg Oet de Drup een benefietavond om de gedupeerden van het hoogwater een hart onder de riem te steken én om geld in te zamelen voor Limburgse ondernemers, die schade hebben opgelopen.

Herdenking Indië-monument alléén voor genodigden
Op zaterdag 4 september zal wederom een herdenking plaatsvinden bij het Nationaal Indië-monument 1945 – 1962. In verband met de op dit moment geldende corona-maatregelen is de herdenking helaas niet voor publiek toegankelijk. De herdenking is vanaf 13.35 uur via TV en een livestream rechtstreeks te volgen via L1.

Aanvraagtermijn Nationaal Rampenfonds verlengd tot en met 31 augustus
Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds daarom aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken.

Aanvraagtermijn voor vergoeding Nationaal Rampenfonds - VERLENGD vanaf 20-08 t/m 31-08
Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds daarom aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken.

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?
Binnenkort ontvangt u mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor.

Belastingdienst stelt nummer en e-mailadres in voor Limburgse getroffenen hoogwater
De Belastingdienst heeft een telefoonnummer en e-mailadres in werking gesteld om hulp te bieden bij belastingzaken omtrent hoogwater.

Vrijwilligers in Roermond actief tijdens Maas Cleanup
Diverse betrokken inwoners kwamen zaterdag 14 augustus naar de Maasoevers in Roermond om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken naar aanleiding van het hoogwater.

Meld uw vergunningsplichtig evenement aan voor 1 september
De gemeente heeft in 2021 nieuw evenementenbeleid vastgesteld. Eén van de veranderingen is dat je een vergunningsplichtig evenement voor het jaar 2022 in de periode van 15 juli tot en met 31 augustus 2021 moet aanmelden via het Aanmeldformulier evenementenkalender. Meldingsplichtige evenementen hoeven niet aangemeld te worden.

Kabinetsbesluit tegemoetkoming schade watersnood Limburg
Het kabinet heeft vandaag ingestemd met de schaderegeling om tegemoet te komen in materiële schade die is ontstaan door onder meer de overstromingen in juli dit jaar.

Taskforce Corona Midden-Limburg komt op stoom
Snel na het uitbreken van de coronacrisis in 2020 is in Midden-Limburg een regionale taskforce opgericht waarin een aantal partijen de krachten bundelt om de sociaaleconomische gevolgen van de crisis te lijf te gaan. In maart van dit jaar is een ambitieus plan gelanceerd met de titel “Met veerkracht uit de crisis”. Inmiddels is de implementatie van het plan gestart en tekenen de eerste wapenfeiten zich af.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

25 Oktober 2021

- Geen evenementen vandaag


Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond/Swalmen - Politie houdt drie verdachten aan voor mogelijke diefstal
Opruimactie(s) hoogwater
Meldpunt RVO voor schade hoogwater
Werkgevers opgelet: groot risico op terugbetaling noodhulp NOW!
Gift via Nationaal Rampenfonds - VERLENGD 20-08 t/m 31-08
Gift via Nationaal Rampenfonds - aanvragen t/m 16 augustus
Gift via Nationaal Rampenfonds aan ernstig door overstroming getroffen Limburgers
Coronasteun voor huishoudens
Cuypershuis: eerste Limburgse ‘Iconic House’
Vragenlijst hoogwater Veiligheidsregio
Roermond MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg
Wethouder Evers opent fietscampagne #posifiets in Roermond
Roermond - Man gewond geraakt bij steekincident tijdens beroving
Roermond - Politie rondt onderzoek dodelijk steekincident af
Afval gratis naar milieupark t/m 31 juli
Roermond - Twee aanhoudingen bij dodelijk steekincident
Wijziging inzameling oud papier 3 augustus Swalmen
Premier Rutte bezoekt Roermond
Burgemeester Donders brengt bezoek aan opvanglocatie en geëvacueerd gebied
Liveblog: Hoogwater Maas, Roer en Swalm


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht intratuin iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop