Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
In de periode vanaf 30 januari tot begin maart 2023 wordt onderhoudsbaggeren uitgevoerd in de Roerhaven, de Maashaven en de Mijnheerkenshaven.

Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Het water in de Maas stijgt niet meer. De piekafvoer is bereikt. Dat betekent dat de waterstand nu weer zakt.

Samen met leerlingen maken we Roermond groener
De komende weken gaan leerlingen van diverse basisscholen en leerlingen van Yuverta VMBO-Roermond meehelpen met het planten van bomen en bosplantsoen voor een groene en natuurrijke omgeving. In totaal worden er in de gemeente 10.000 bomen geplant. Een deel daarvan wordt aangeplant door leerlingen in de periode van 19 januari t/m 9 februari 2023. Hiermee wil de gemeente laten zien dat vergroenen een verantwoordelijkheid is van ons allemaal.

Update: Verhoogde waterstanden Maas
Het water in de Maas stijgt de komende dagen nog. Hierdoor komen enkele gebieden en wegen in De Weerd onder water te staan. Sommige wegen worden daarom afgesloten voor het verkeer. Bewoners in het gebied informeren we hierover.

Meer bomen met hulp van leerlingen
Afgelopen weken hebben leerlingen van diverse scholen in de gemeente Roermond mee geholpen met het planten van 10.000 bomen en bosplantsoen. Hiermee is een belangrijke bijdrage geleverd aan het creëren van een groene en natuurrijke omgeving.

Verhoogde waterstanden in Roermond
Dit weekend worden er verhoogde waterstanden van de Maas verwacht. Om die reden heeft de gemeente op sommige plekken al hekken en borden geplaatst. Die staan er preventief.  Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn om een weg af te sluiten, dan kunnen we dat snel doen als de borden en hekken er al staan.

Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Revi is de 60.000ste inwoner van Roermond. Hij werd in december 2022 geboren en woont in het Roermondse Veld. Dat moet gevierd worden! De burgemeester bracht een bezoek aan het gezin en alle basisscholen in Roermond kunnen rekenen op een traktatie.

Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening
Er komt een financiële compensatie voor verenigingen en maatschappelijke organisaties die de hoge energierekening niet meer kunnen betalen. De regeling waar zij een beroep op kunnen doen, is nu in voorbereiding. Vanaf 1 april a.s. kan de compensatie aangevraagd worden, omdat dan het daadwerkelijke verbruik bekend is.

Kosteloos energieadvies in Roermond
Vanaf nu kunnen inwoners van Roermond terecht bij een energieadviseur voor gratis advies over het energiezuiniger maken van hun woning.

Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Tot nu toe was er in Roermond één keer per zes weken een Sprekersplein waarop inwoners de leden van de gemeenteraad konden toespreken. De raad heeft onlangs echter besloten om vanaf 2023 het vergadersysteem iets aan te passen. Een afzonderlijk Sprekersplein wordt niet meer georganiseerd. Daarvoor in de plaats krijgen inwoners nu andere, ruimere, mogelijkheden om in te spreken.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

13 Juni 2024

- Geen evenementen vandaag


Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Individuele bijzondere bijstand voor energie
Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Roermond - Politie houdt brutale dief aan
Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Meld overlast van vuurwerk
Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg: 1000 dagen onderweg
50 jaar Stedenband Mönchengladbach – Roermond
Werk in uitvoering: Sint Wirosingel ter hoogte van de Kemp
Verkeersmaatregelen Black Friday
Orange the World 2022 in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoud Donderbergweg
Geslaagde Boomfeestdag 2022


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop