Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond/Swalmen - Politie houdt drie verdachten aan voor mogelijke diefstal
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen aangehouden voor mogelijke diefstal.

Opruimactie(s) hoogwater
Diverse gebieden in Roermond en omgeving zijn vrijgegeven voor het opruimen van afval naar aanleiding van het hoogwater. Op zaterdag 14 augustus organiseert gemeente Roermond, in samenwerking met Rijkswaterstaat, tussen 10:00-12:00 een actie bij de Maasplassen in Roermond. Wethouder Rens Evers van klimaat is hierbij aanwezig.

Meldpunt RVO voor schade hoogwater
In verband met de schade door het hoge water van de Maas en andere rivieren en beken in Limburg, heeft het kabinet De Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) van toepassing verklaard.

Werkgevers opgelet: groot risico op terugbetaling noodhulp NOW!
Werkgevers die in de eerste aanvraagperiode (maart-april-mei 2020) NOW ontvangen hebben, dienen vóór 31 oktober een definitieve berekening te laten maken. In de praktijk blijkt dat de aanvragen voor de definitieve berekening achterblijven, 55,6% van de werkgevers in Midden-Limburg loopt hierdoor risico op terugbetaling van het voorschot.

Gift via Nationaal Rampenfonds - VERLENGD 20-08 t/m 31-08
Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds daarom aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken.

Gift via Nationaal Rampenfonds - aanvragen t/m 16 augustus
Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds daarom aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken.

Gift via Nationaal Rampenfonds aan ernstig door overstroming getroffen Limburgers
Giro 777 heeft meer dan 10 miljoen aan giften ontvangen van betrokken Nederlanders voor getroffen Limburgers. Met dit bedrag wil het Nationaal Rampenfonds daarom aan alle ernstig getroffen huishoudens eenmalig maximaal 1.000 euro schenken.

Coronasteun voor huishoudens
Huishoudens die door corona minder inkomsten hebben (gehad) kunnen nog tot en met 30 september 2021 een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente. De voorwaarden van de steunmaatregel zijn versoepeld. Hierdoor komen nu meer huishoudens in aanmerking voor een bijdrage.

Cuypershuis: eerste Limburgse ‘Iconic House’
Het voormalige woonhuis van architect Pierre Cuypers sluit aan bij grote namen als Fallingwater van Frank Lloyd Wright, het Rietveld Schröder Huis en Casa Milà van Antoni Gaudí.

Vragenlijst hoogwater Veiligheidsregio
Veel mensen hebben te maken gehad met de vervelende gevolgen van het hoogwater. Veiligheidsregio Limburg-Noord wil graag weten hoe u de gebeurtenissen van de afgelopen periode heeft ervaren. Zo kunnen we de gezamenlijke aanpak in de toekomst verder verbeteren. U helpt ons enorm met uw mening.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

25 Oktober 2021

- Geen evenementen vandaag


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg
Wethouder Evers opent fietscampagne #posifiets in Roermond
Roermond - Man gewond geraakt bij steekincident tijdens beroving
Roermond - Politie rondt onderzoek dodelijk steekincident af
Afval gratis naar milieupark t/m 31 juli
Roermond - Twee aanhoudingen bij dodelijk steekincident
Wijziging inzameling oud papier 3 augustus Swalmen
Premier Rutte bezoekt Roermond
Burgemeester Donders brengt bezoek aan opvanglocatie en geëvacueerd gebied
Liveblog: Hoogwater Maas, Roer en Swalm
Liveblog: Hoogwater rond Maas, Roer en Swalm
Persstatement burgemeester Rianne Donders
Liveblog: Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Mogelijke wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Wie moet ik bellen als ik wateroverlast heb?
Een nieuwe koers voor het Leerwerkloket
Blijf op de hoogte van Keyport, dé ondernemende regio!
De heer Har Geelen uit Roermond benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau
De Cultuurregio Noord-Limburg gaat door


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kamer van Koophandel Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roercenter Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop