Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Geen huisvuilinzameling door winterse weer
Door het winterse weer kan het huisvuil niet opgehaald worden. Het is niet veilig genoeg om met grote voertuigen in de wijken te rijden. Dit betekent dat vandaag, 8 februari in Swalmen de duobakken en de emmers NIET worden leeg gemaakt. Ook de PMD-zakken worden niet opgehaald.

Tips voor uw afval tijdens winterweer
De komende dagen zakt de temperatuur onder het vriespunt, misschien krijgen we zelfs nog meer sneeuw. Het winterse weer kan gevolgen hebben voor de afvalinzameling. Zo kan uw container of afval vastvriezen, waardoor het lastig wordt uw container(s) te legen.

Inwoners tevreden over gemeentelijke hulp bij schulden
Inwoners van Roermond met schulden of financiële zorgen waarderen de hulp van de gemeente met een 8,8. Dat blijkt uit het klantbelevingsonderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau BMC uit 2020.

Verlenging Coronafonds
De gemeenteraad heeft besloten dat Roermondse organisaties ook in 2021 een beroep kunnen doen op het Corona-fonds. Tot en met 31 december 2021 is het mogelijk een aanvraag voor een financiële bijdrage uit het fonds in te dienen bij de gemeente.

Werk in uitvoering: Reconstructie Burgemeester Geuljanslaan en Bisschop Lindanussingel
Op 22 maart starten de werkzaamheden op de Burgemeester Geuljanslaan, Bisschop Lindanussingel en gedeeltelijk Roerderweg. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Besix.

Reconstructie Burg. Geuljanslaan en de Bisschop Lindanussingel van start
Maandag 22 maart 2021 start de uitvoering van de reconstructie van de Burgemeester Geuljanslaan en de Bisschop Lindanussingel. Tijdens de uitvoering werken wij aan de rotondes, op verschillende plaatsen aan het voet- en fietspad en vernieuwen wij het asfalt.

Roermond zet “De Stembus” in bij Tweede Kamerverkiezingen
Bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart rijdt “De Stembus” rond in de gemeente Roermond. De Stembus is een mobiel stembureau dat op plekken kan komen waar geen geschikte locatie op loopafstand beschikbaar is.

Baggeren waterpartijen Roermond
In februari start het baggeren van waterpartijen in Roermond. De werkzaamheden vinden plaats aan de vijver van Kasteeltje Hattem en de vijvers van de Maasnielderbeek tussen de Sint Wirosingel en de Koninginnelaan.

Start werkzaamheden Kapellerlaan
Het project herinrichting Kapellerlaan is sinds 2017 in voorbereiding en nu start de uitvoering met het verwijderen van de bomen. Het project omvat naast het herinrichten van de Kapellerlaan ook het aanbrengen van 30 km verkeersmaatregelen op de Heinsbergerweg en het vervangen van de verkeerslichten op de kruising Koninginnelaan – Prins Bernhardstraat.

Reageer op onze plannen voor een duurzamer Noord- en Midden Limburg
28 januari 2021Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

12 April 2021

- Geen evenementen vandaag


Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Herinrichting Kapellerlaan
Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk vijvers
Is uw huis ook meer waard geworden?
Noodbevel en noodverordening
Burgemeester Donders kondigt noodbevel af
Vaccinatielocatie in Roermond
Roermond - Roermond; Aantreffen grote hoeveelheid hennep.
Verfraai uw huis met een mooie geveltuin
Luier- en incontinentieafval mag tijdelijk in openbare containers
Roermond - Man gewond bij steekincident in woning
Werk in uitvoering: Afsluiting Maashaven
Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte
Afvalinzameling in week van 11 tot 15 januari
Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties
Aanvraag evenementen gaat veranderen
Inzameling kerstbomen
Nieuwjaarstoespraak 2021 burgemeester Rianne Donders - de Leest
Jaaroverzicht Roermond in 2020
Draagvlak voor BIZ Stadsrand Noord
Gemeentelijke onderscheiding “De Christoffel” voor Nol Hofman


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop zadelmaker