Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: Afsluiting Maashaven
Van maandag 11 januari 7.00 uur tot vrijdag 15 januari 16.00 uur is de aansluiting van Maashaven op Buitenop Noord in beide richtingen afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De fiets- en voetpaden blijven bereikbaar.

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte
Vanaf 11 januari tot eind maart wordt in de gemeente onderzoek uitgevoerd naar de ondergrond.

Afvalinzameling in week van 11 tot 15 januari
Van maandag 11 januari tot en met vrijdag 15 januari 2021 worden de kerstbomen aan huis opgehaald.

Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties
Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) helpt burgers, bedrijven en organisaties bij het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie.

Aanvraag evenementen gaat veranderen
Op 21 januari organiseert de gemeente een webinar waarin de veranderingen in de aanvraag van evenementen worden uitgelegd. Bent u van plan een vergunningsplichtig evenement te organiseren en wilt u het webinar graag bijwonen? Meld u dan aan vóór 20 januari.

Inzameling kerstbomen
Van maandag 11 januari tot en met vrijdag 15 januari 2021 worden de kerstbomen aan huis opgehaald.

Nieuwjaarstoespraak 2021 burgemeester Rianne Donders - de Leest
Ieder jaar mag ik een nieuwjaarstoespraak houden in ons stadhuis tijdens onze traditionele nieuwjaarsreceptie met inwoners, verenigingen, gemeenteraad en vele anderen. Helaas kan dit nu niet vanwege de coronamaatregelen. Daarom dit jaar een toespraak via deze weg.

Jaaroverzicht Roermond in 2020
Het bijzondere jaar 2020 zit er bijna op. Aan de hand van 7 korte reportages zal burgemeester Rianne Donders - de Leest de komende dagen met u terugblikken op dit bewogen jaar. Dat doet zij met beelden, maar ook door mensen aan het woord te laten die midden in de Roermondse samenleving staan: Hoe hebben zij dit jaar beleefd, en hoe kijken zij vooruit?

Draagvlak voor BIZ Stadsrand Noord
De ondernemers op bedrijventerrein Stadsrand Noord hebben ja gezegd tegen voortzetting van de Bedrijven Investeringszones (BIZ).  Door een te lage opkomst in september is in december 2020 een her-draagvlakmeting gehouden. Dit keer was de opkomst meer dan voldoende

Gemeentelijke onderscheiding ‚ÄúDe Christoffel‚ÄĚ voor Nol Hofman
De heer Hofman heeft in 1988 de judovereniging Kai in Sho opgericht. Eerst in een klein zaaltje in het wijkhuis ‚Äúde Eksterkamp‚ÄĚ. Vanwege het groeiend aantal leden verhuisde de judovereniging in 1988 naar een eigen ruimte. In het zalencentrum ‚Äúde Velderie‚Äô kreeg Kai in Sho een eigen Dojo. ¬†
Volgens de heer Hofman is judo bij uitstek een sport om kinderen discipline bij te brengen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

12 April 2021

- Geen evenementen vandaag


De Meinweg
Het nationaal park bestaat uit een zeer gevarieerd, reliefrijk landschap met heidevelden, vennen, beekdalen en oorspronkelijk eikenbos.

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kerst- en nieuwjaarswens
Roermond - Politie houdt slachtoffer schietpartij aan
Onthullende beelden van het busstation
Start bezwaarprocedure windturbines Niederkr√ľchten (D)
Provincie en gemeente investeren in woningbouw en Oranjerie
Maatregelen tegen het coronavirus
Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang
Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire
Roermond - Verdachte diefstal aangehouden na korte achtervolging
Waterstand Maasnielderbeek erg laag
Prestatieafspraken corporaties, huurdersorganisaties en gemeente Roermond
Wijzigingen ophalen van afval 2021
Wijziging inzameling oud papier in Herten per 1 januari 2021
Paarse Vrijdag
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2021
Scholing en online trainingen voor alle Limburgers
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afwijzer 2021
Gemeente Roermond hijst mensenrechtenvlag
Wijzigingen afvalinzameling tijdens feestdagen
Uitgifte van gratis doorzichtige zakken op milieupark stopt


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag labyrint liederen markt munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen typisch-roermond uit met kerst workshop