Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Parkeerloket op 13 en 14 juli gesloten. Op 15 juli opent het nieuwe parkeerloket.
Vanaf 15 juli is er een nieuw digitaal parkeerloket en een nieuwe webapp voor het aan- en afmelden van bezoek. Voor uw eigen auto hoeft u geen nieuwe parkeervergunning aan te vragen. Als u in het bezit bent van een bezoekersvergunning dan verandert er wel iets. In dit bericht vertellen we u er meer over.

Controle op de corona toegangsbewijzen 2022
Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die verplicht zijn geweest om in de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022 te controleren op de coronatoegangsbewijzen kunnen, een eenmalige subsidie ontvangen van maximaal €1000,-.

Wethouder Schreurs kan niet aanwezig zijn bij afscheid wethouders
Door een positieve coronatest kan wethouder Schreurs hier niet persoonlijk bij aanwezig zijn. Hij zal de raadsvergadering, die om 18.00 uur begint, via een videoverbinding thuis volgen.

A73: Nachtafsluiting A73 tussen Het Vonderen en Roermond-Oost
Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Hierdoor is de A73 afgesloten voor al het verkeer tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (20) Roermond-Oost richting Venlo van maandag 18 juli 21.00 uur tot dinsdag 19 juli 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Beoogde coalitiepartijen Roermond sluiten akkoord
LVR, GroenLinks, VVD en PvdA presenteerden vandaag het coalitieakkoord ‘De stad van ambitie, daadkracht en verbinding’. Het is de eerste keer in de Roermondse geschiedenis dat deze partijen met elkaar een coalitie vormen.

Aanmelden evenementen voor evenementenkalender 2023
Wilt u een evenement organiseren in 2023? Dan dient u dit evenement aan te melden voor de evenementenkalender 2023. Vanaf 15 juli tot 1 september 2022 is het weer mogelijk uw evenement hiervoor aan te melden.

Wmo-cliënten positief over dienstverlening
Als gemeente vinden we het belangrijk om te weten hoe inwoners de ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) ervaren. In samenwerking met ZorgfocuZ, een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau, is er een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt een hoge mate van tevredenheid over de dienstverlening.

Afscheidsreceptie wethouders op 11 juli
Op maandag 11 juli 2022 nemen Angely Waajen-Crins, Frans Scheurs, Ferdinand Pleyte en Rens Evers afscheid als wethouder van de gemeente Roermond. Wilt u graag persoonlijk afscheid nemen van de vier wethouders? De receptie vindt plaats op 11 juli Theaterhotel De Oranjerie.

Miljoenensubsidie voor Limburgse binnenhavens
Tijdens de Connecting Europe Days in Lyon is bekend gemaakt dat de Europese Unie (EU) opnieuw een miljoenensubsidie ter beschikking stelt voor de doorontwikkeling van zes binnenhavens. De Willem Alexanderhaven in Roermond maakt hier onderdeel van uit.

Roermond - Kledingzaak overvallen
Dinsdagavond werd een kledingzaak aan de Stadsweide overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. De politie heeft onderzoek opgestart.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

9 Februari 2023

- Geen evenementen vandaag


De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.

Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Nieuwe afvalcontainers in gebruik
Vanaf 4 juli nieuwe afvalcontainers in gebruik
Rijbewijs of reisdocument verlopen, kwijt of gestolen?
Energieloket Roermond: gratis en onafhankelijk advies
Expositie Transgeschiedenis ECI Roermond
Netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond
Nieuwe afvalwijzer
Gemeentelijke onderscheiding 'de Christoffel' voor Edwin Jacobsz
Geen brief gehad over de nieuwe containers? Laat het ons weten!
Giften tot € 1200,- toegestaan voor inwoners in bijstand
Uitnodiging informatieavond omgevingsvisie Roermond
Voorjaarskermis van 10 tot en met 16 juni
Deelauto’s nu ook over Duitse grens beschikbaar
Wijzigingen afval en openingstijden rond Pinksteren
Voortgangsbericht formatieproces Roermond
Prikken zonder afspraak bij pop-up vaccinatie locatie
Tegemoetkoming chronisch zieken en mantelzorgwaardering
Militaire oefening in de gemeente Roermond
Levering nieuwe containers van start
Roermond - Slachtoffer Faunasingel overleden door noodlottig ongeval


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop