Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Meld Misdaad Anoniem
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie waarbij je anoniem informatie kunt geven over (ernstige) criminaliteit. Je meldt bijvoorbeeld over hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. M. is geen onderdeel van de politie.

Wijzigingen verkeerssituatie Roerkade en Roersingel in verband met tijdelijke terrasuitbreiding
De tijdelijke terrasuitbreiding op de Roerkade zorgt voor onveilige verkeerssituaties: Fietsers en voetgangers zitten elkaar in de weg.

Noord- en Midden-Limburg zet volgende stap naar een duurzame regio
De gemeente Roermond onderzoekt samen met de andere vijftien gemeenten in Zuid-Limburg, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en Enexis hoe we als regio verder kunnen verduurzamen. Hiervoor maken we een zogenoemde Regionale Energie Strategie (RES). Deze strategie wordt elke twee jaar herzien. De ambities van de eerste RES, de RES 1.0, zijn nu vastgesteld door de volksvertegenwoordigers in de regio.

Nieuwe informatie over omwisselactie duocontainers
De gemeente Roermond zorgt ervoor dat u het huishoudelijk afval zo goed mogelijk kunt aanbieden en scheiden. Op deze manier dragen we allemaal bij aan een schone leefomgeving en beter milieu.

Vergunning Solar mogelijk
Indien Solar aan alle voorwaarden kan voldoen, dan is het tijdig verstrekken van een vergunning volgens de gemeente mogelijk. Dat blijkt na een eerste check op de nu bekende voorwaarden van de Rijksoverheid door de gemeente en de betrokken veiligheidsinstanties.

Nol Hofman zet handtekening in het Gulden Boek
Op donderdag 24 juni heeft de heer Hofman in het bijzijn van zijn familie en enkele genodigden in de Statenzaal van het stadhuis zijn handtekening gezet in het Gulden Boek van Roermond.

Roermond vlagt tijdens de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 26 juni
Op zaterdag 26 juni vindt de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Vanwege de coronamaatregelen is het programma aangepast (zie www.veteranendag.nl). Met het uithangen van de speciale Veteranenvlag spreekt de gemeente Roermond haar trots en waardering uit voor alle veteranen.

Werk in uitvoering - Aanleg fietsoversteek Koninginnelaan
Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 16 juli is de Koninginnelaan afgesloten tussen de rotonde Bredeweg en rotonde Donderbergweg in verband met asfaltonderhoud en de realisatie van een fietsoversteek tussen de Kasteel Daelenbroeckstraat en de Olieslagersstraat.

Kinderkledingdagen voor gezinnen die het niet zo breed hebben
De gemeente Roermond organiseerde van 21 tot en met 24 juni de eerste editie van de Roermondse Kledingdagen voor kinderen. Dit gebeurde in samenwerking met de Kledingbank Limburg en met ondersteuning van de Provincie Limburg. De kledingdagen zijn één van de vele acties om gezinnen die het niet zo breed hebben te ondersteunen.

Roermond - Gewonde bij steekpartij
Rond 04:00 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Straat in Roermond. Hierbij is een persoon gewond geraakt. Er zijn geen aanhoudingen verricht.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

25 Oktober 2021

- Geen evenementen vandaag


Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Gratis adviesgesprek voor ondernemers
Vacatures Wmo-raad Roermond
Om!-krant 14: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Werk in uitvoering: Reconstructie Koninginnelaan - Prins Bernhardstraat
Damhert en runderen blijven in natuurgebied ‘het Kerkebroek’
Informatieavond Herenboeren Roermond
Roermondse wijk ’t Veldj is weer de schoonste plek
Roermond - Drie mannen aangehouden voor diefstal met geweld
Maatregelen tegen verkeersdrukte designer outlet
Roermond zoekt rechthebbenden van begraafplaatsen
Drukte verwacht rond Hemelvaart in Roermond
Gewijzigde dienstverlening Hemelvaart
Roermond viert diversiteit op 17 mei
Voorkom drukte, verleng tijdig uw reisdocument
Drukte verwacht dit weekend
Toespraken en kranslegging dodenherdenking
Oorlogsverhalen op website gemeentearchief: tóch stilstaan bij WO-II
Financiële coronasteun voor culturele sector
Werk in uitvoering: Rioolvervanging Wernerstraat
Dodenherdenkingen zonder publiek


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski winnaar workshop zesde etappe