Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Kerst- en nieuwjaarswens
Het jaar 2020 verliep heel anders dan we vooraf hadden kunnen bedenken. De invloed van het coronavirus op ons dagelijks leven is groot. Voor iedereen, van jong tot oud. Ook in Roermond zijn de gevolgen zichtbaar.

Roermond - Politie houdt slachtoffer schietpartij aan
De politie heeft vrijdagavond het slachtoffer van het schietincident op de Bradleystraat in Sittard aangehouden. De 38-jarige man wordt verdacht van bedreiging.

Onthullende beelden van het busstation
Door de coronamaatregelen hebben veel reizigers het nieuwe busstation nog helemaal niet gezien en is het ook niet officieel geopend. Daarom is er een film gemaakt die alles onthult: boven- én ondergronds. Een film vol prachtige beelden.

Start bezwaarprocedure windturbines Niederkrüchten (D)
De gemeente Roermond geeft hierbij kennis van een melding van Kreis Viersen over de aanvraag om vergunning voor de bouw en exploitatie van 7 windturbines op het voormalige Britse militaire vliegveld Niederkrüchten-Elmpt.

Provincie en gemeente investeren in woningbouw en Oranjerie
Provincie Limburg en gemeente Roermond gaan samen investeren in versnelling van de woningbouwprojecten in Roermond én de revitalisatie van de TheaterHotel de Oranjerie. Gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Angely Waajen tekenden daarvoor vandaag de ‘Samenwerkingsagenda ‘Kader Kwaliteit Limburgse Centra (KLC)’.

Maatregelen tegen het coronavirus
Informatie over de 'lockdown' en veelgestelde vragen en antwoorden.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire kinderopvang
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire
De gemeente heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Zij kunnen zich bij de gemeente melden voor hulp als er problemen zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Roermond - Verdachte diefstal aangehouden na korte achtervolging
Rond 01:00 uur heeft de politie een melding ontvangen van diefstal bij een tankstation aan de Sint Wirosingel in Roermond. Hierbij heeft de verdachte, waarvan de leeftijd en woonplaats nog onbekend is, een kleine buit gemaakt, waarnaar hij is gevlucht. Na een korte achtervolging heeft de verdachte de macht over het stuur verloren en is hij tegen een boom aangereden, waarnaar de politie de verdachte heeft aangehouden.

Waterstand Maasnielderbeek erg laag
Waterschap Limburg en de gemeente Roermond werken samen in het monitoren van het waterpeil in de Maasnielderbeek. Waar mogelijk worden er maatregelen genomen om het water in de Maasnielderbeek zo lang mogelijk vast te houden.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

12 April 2021

- Geen evenementen vandaag


De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Prestatieafspraken corporaties, huurdersorganisaties en gemeente Roermond
Wijzigingen ophalen van afval 2021
Wijziging inzameling oud papier in Herten per 1 januari 2021
Paarse Vrijdag
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2021
Scholing en online trainingen voor alle Limburgers
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afwijzer 2021
Gemeente Roermond hijst mensenrechtenvlag
Wijzigingen afvalinzameling tijdens feestdagen
Uitgifte van gratis doorzichtige zakken op milieupark stopt
Om!-krant 13: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Werk in uitvoering: Prins Bernhardstraat
Ook speciaal onderwijs aan de slag met zwerfafval!
Uitzending webinar stadsbestuur
Looproute outlet en binnenstad Roermond verbeterd
Roermond - Poederbrief in Roermond aangetroffen
Transformatie Philipsterrein van start
Filmopnamen televisieserie ‘The Spectacular’
Nieuw busstation bij NS-station Roermond gereed
Werk in uitvoering: Tiny Forest De Kemp


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop zadelmaker