Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Aandacht voor dementie
Steeds vaker krijgen we te maken met mensen met dementie. Bij familie en vrienden, op straat, in een winkel of bij de sportvereniging. Door de toenemende vergrijzing zal in 2040 het aantal mensen met dementie verdubbeld zijn. In Limburg gaat het dan om zo’n 40.000 mensen. De meesten van hen willen in de eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat gaat alleen als zij in hun omgeving voldoende begrip en ondersteuning krijgen.

Gewijzigde openingstijden op woensdag 27 april
De gemeentelijke kantoren zijn in verband met Koningsdag op woensdag 27 april gesloten.

Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Vrijdag 15 april vanaf 20.00 uur tot zaterdag 16 april 6.00 uur voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73). Tijdens deze werkzaamheden zijn de tunnels gesloten voor al het verkeer en gelden er omleidingen.

Sport- en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Op donderdag 28 april aanstaande (tijdens de meivakantie) vindt wederom een Sport- en Spelinstuif plaats. Deze is toegankelijk voor kinderen en jongeren met een beperking, tussen de 5 en 18 jaar.

Gemeente meet leerlingen op bewegingsniveau
De wethouders Marianne Smitsmans (Welzijn) en Gerard IJff (Sport) geven maandag 11 april om 8.45 uur in de Jo Gerrishal (Achilleslaan 2A) het startsein voor de ‘meting motorische vaardigheden’ en ‘ontdek je sportvoorkeur’ van de Roermondse basisscholieren. De kinderen van groep 4 en 7 van 16 basisscholen worden in een periode van 10 dagen bevraagd en getest door Sportservice Roermond en Stichting Topsport Limburg.

Informatieavond uiterwaarden Roermond
Rijkswaterstaat houdt op donderdag 14 april 2016 een informatieavond in Congrescentrum Het Forum, Elmpterweg 50 te Roermond over de plannen voor het programma Stroomlijn voor de uiterwaarden Asseltse Plassen, Plassen Roermond, Stadsweide Roermond, Swalmdal en Weerd te Roermond

Uitslag raadgevend referendum EU-Oekraïne
Op woensdag 6 april 2016 is ook in Roermond gestemd voor het raadgevend referendum EU-Oekraïne. Kijk hier voor de uitslag.

Cranendonck - Verdachten van drugshandel aangehouden
In een onderzoek naar de handel in drugs in Cranendonck hield de politie in de eerste helft van maart vier mannen aan in Weert. Zij worden verdacht van het verhandelen van drugs binnen de gemeente Cranendonck. De politie nam onder meer hennep, cocaïne en XTC-pillen in beslag.

Walking Football, voetbal voor 60-plussers
“Roermond een leven lang voetbal”

Uitkijkplatform Boesheide geopend: sluitstuk natuurontwikkeling Roermond Oost-Asenray
Woensdag 23 maart is het uitkijkplatform Boesheide op zijn plek gezet en geopend door wethouder Raja Fick-Moussaoui en gedeputeerde Patrick van der Broeck.



Vorige 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

‘Walking Football’ laat senioren langer bewegen
Swalmen - Politie ruimt hennepkwekerij
Schoonmakers bedankt!
Ketenpartners bekrachtigen samenwerking schuldhulpalliantie (SAS)
Roermond centraal in tv-programma 'Geloof en een Hoop Liefde'
Nieuwe opzet route chemokar 2016
Roermond - Politie onderzoekt gewapende woningoverval
Een campagne: Limburg Helpt Onvergetelijk
Quiz over leerplicht voor Roermondse leerlingen basisscholen
Officiële opening UWV kantoor Roermond
Nieuwe containers in Swalmen
Roermond - 11 aanhoudingen na aantreffen hennepknipperij
Samenwerkingsovereenkomst moet leiden tot Regionaal Werkbedrijf Midden-Limburg
Roermond - Politie onderzoekt overval op man
Bomen en bijen tijdens Boomfeestdag 2016
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Leerzame activiteiten in ‘Week van het geld’
Buurtkring: ondersteuning in een eigen netwerk in eigen buurt
Roermond - Auto’s vernield door brandstichting
Succesvolle 3e gesprekstafel over mantelzorg en dementie


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht intratuin iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop