Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: afsluiting A73 toerit (21) Linne – Roermond-Zuid richting Maastricht
In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 november voert BAM Infra in opdracht van Rijkswaterstaat Zuid Nederland onderhoudswerkzaamheden uit op de A73 tussen de Roertunnel en Sint Joost. Om deze werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren dient toerit (21) Linne – Roermond-Zuid richting Maastricht te worden afgesloten.

‘LimburgLab’ bevordert lokale en regionale samenwerking
Op 28 november vindt ‘LimburgLab 2015’ plaats. Alle Limburgse inwoners kunnen dan tijdens de jaarlijkse ontmoetingsbijeenkomst zien met welke thema’s maatschappelijke organisaties bezig zijn. De (erkende) Maatschappelijke Organisaties werken vrijwel allemaal mee aan het programma. Samen sterk voor mensen in Limburg!

Jongeren praten mee over armoede
In Roermond leven, net als in de rest van Nederland, kinderen in armoede. Armoede vormt een ernstige belemmering voor kinderen om actief mee te kunnen doen in de samenleving. In 2013 kregen alle gemeenten van de landelijke Kinderombudsman het advies om gericht beleid te ontwikkelen, zodat deze kinderen niet buiten de boot vallen.

Volg de cursus ‘In Balans’ en voorkom een valpartij
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat is de wens van de meeste mensen. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie mensen die ouder zijn dan 65 jaar vallen. Door het volgen van de cursus ‘In Balans’ heeft u 61% minder kans om te vallen.

Denk mee over het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan!
Hoe kan het verkeer veiliger? Wat kan beter en wat gaat juist goed? Denk met ons mee over het verkeer in Roermond! Voor het nieuw op te stellen Gemeentelijk Verkeer en Vervoerplan (GVVP) organiseert de gemeente voor inwoners van Roermond bijeenkomsten om mee te praten op 9 en 23 november.

Aan de slag voor een dementievriendelijk Roermond!
Tijdens de werkconferentie “Maak Roermond dementievriendelijk” van 24 september jl. zijn tal van ideeën genoemd om Roermond daadwerkelijk dementievriendelijk te maken. Bovendien hebben zo’n 25 mensen aangegeven mee te willen werken aan de realisatie van deze ideeën.
Het is nu tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan!

Jongeren Actief Donderberg
Iedere donderdagmiddag (met uitzondering van schoolvakanties) worden er in sporthal Donderberg sportactiviteiten georganiseerd.

Roermond meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg
Roermond is de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg. Dat is donderdag 22 oktober bekendgemaakt tijdens een mini-symposium over mantelzorg in de gemeente Venlo, de winnaar van vorig jaar.

Werk in uitvoering: riviercruisevoorzieningen langs de Maas bij de Arlo-flat (6041)
De werkzaamheden aan de kade van de Maashaven en in het park rondom de Arlo-flat zijn gestart. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2016.

Opening Zaterdagmarkt in nieuwe opzet
De zaterdagmarkt is constant in beweging. Wethouder Waajen: “Roermond ontleent haar bestaansrecht als Retailstad zoals we die nu kennen aan de “handelsmarkt” (het handelen in goederen) zoals die omstreeks de 12e eeuw voor het eerst heeft plaatsgevonden in Roermond!”.



Vorige 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Eerste stadsmoestuin in de wijk Donderberg!
Startersbeurs landelijk groot succes: 2.500ste beurs uitgereikt in Midden-Limburg
Informatiebijeenkomst budgetkringen op 30 oktober
Leerkring voor kennisuitwisseling sociaal domein
Verwijderen onkruid medio november gereed
Telefonische bereikbaarheid
Partners samen aan de slag voor de bijen
Noodopvang vluchtelingen in Roermond
Ben jij de pleegouder die we zoeken?
Tegemoetkoming meerkosten voor chronisch zieken
Heerlijk wandelen en paardrijden in Roermond via het nieuwe knooppuntennetwerk
Oog voor mantelzorgers in Roermond
Roermond - Mogelijk criminele achtergrond gijzeling
Roermond - Man enkele uren gegijzeld; drie personen aangehouden
Inzet Task Force Overbewoning levert wederom resultaat op
Benelux-primeur voor Roermond: Slimme, duurzame prullenbak perst afval samen
Werk in uitvoering: Merumerbroekweg (6049)
Roermond genomineerd voor mantelzorgvriendelijke gemeente 2015
Werk in uitvoering: werkzaamheden in het kader van de ontwikkeling Jazz City gestart
Werk in uitvoering: sluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop