Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Dementievriendelijk Roermond succesvol gestart
Met de werkconferentie van 24 september is een succesvolle start gemaakt van de beweging om Roermond dementievriendelijk te maken. Wethouder Marianne Smitsmans is heel tevreden over de eerste resultaten. “Ongeveer 50 ideeën zijn ingebracht. Ruim twintig mensen, organisaties en bedrijven willen meehelpen om deze ideeën ter realiseren. Het was geweldig om de betrokkenheid en de energie van ruim 140 deelnemers te voelen.”

Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Kees Spapens (64 jaar) is na afloop van de werkconferentie “ Maak Roermond dementievriendelijk!” op donderdag 24 september 2015 in het Congrescentrum Het Forum in Roermond benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door loco- burgemeester Marianne Smitmans-Burhenne.

Begroting 2016: Roermond blijft in provinciale top 5 gemeenten laagste lasten
Woensdag 23 september bood wethouder Frans Schreurs van Financiën namens het college van B&W aan de gemeenteraad de begroting 2016 aan, die structureel sluitend is.

3 Oktober Sport- & Speldag voor mensen met een beperking
Op zaterdag 3 oktober a.s. vindt een Sport- & Speldag plaats in de Jo Gerrishal voor iedereen met een beperking. Om 13.00 uur is de officiële opening en de toegang is gratis. Na de opening verzorgen verschillende Roermondse sportverenigingen en Basissport Limburg een activiteitenprogramma, waaraan iedereen kan meedoen. Naast dit aanbod zijn er tal van nevenactiviteiten waaraan zowel deelnemers als broertjes/zusjes mogen deelnemen. Zo is er een springkussen en een knutselhoek en kan de liefhebber een kort ritje te paard maken. Ook zijn er gedurende de dag verschillende optredens. Al deze activiteiten vinden plaats in en rondom de Jo Gerrishal.

Gemeente Roermond helpt vrouwen op weg met 'De tafel van één'
De Gemeente Roermond helpt vrouwen op weg met 'De tafel van één'. Doel is vrouwen in Roermond inspireren en activeren om (weer) mee te doen op de arbeidsmarkt of om maatschappelijk actief te worden.

Wereld Alzheimer Dag in Roermond
Vandaag is het Wereld Alzheimer Dag! Ieder jaar worden rond 21 september activiteiten georganiseerd om aandacht te krijgen voor de problematiek rond dementie. Ook in Roermond.

Werk in uitvoering: Veeladingstraat (6041)
In 2014 zijn in de Veeladingstraat aan de zijde van de spoorweg, nieuwe parkeerplaatsen aangelegd met alleen funderingsmateriaal. De komende weken wordt de definitieve situatie aangelegd.

Zonnepanelen voor Stadskantoor en ECI Cultuurfabriek
Het Stadskantoor en de ECI Cultuurfabriek worden dit najaar voorzien van zonnepanelen. De werkzaamheden bij het Stadskantoor starten op dinsdag 22 september 2015. Wethouder Fick-Moussaoui: “We gaan de zon benutten als onuitputtelijke groene energiebron voor onze panden, een stap in de goede richting”.

Bouw Synergieschool feestelijk gestart
Ruim 350 kinderen waren maandag 14 september aanwezig bij de feestelijke start van de bouw van de Synergieschool in de wijk Kapel in 't zand. De bijeenkomst vond plaats op het bouwterrein aan de Herkenbosscherweg. Enkele leerlingen onthulden het bouwbord samen met Ferdinand Pleyte, wethouder voor onderwijs, monumenten, cultuur en innovatie.

Met kindercabaret in Foroxity Roermond aandacht voor gezonde leefstijl
De vier JOGG-basisscholen geven op 15 en 17 september een nieuwe impuls aan een gezonde leefstijl. JOGG betekent ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’. JOGG Roermond organiseert samen met Foroxity Roermond en theatergroep ‘Stormkracht 2’ de kindercabaretvoorstelling ‘Echt Vet’. Dit vormt de kick-off van een nieuw JOGG-schooljaar. Onderliggende thema’s zijn bewegen, gezonde voeding en overgewicht bij kinderen.



Vorige 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Nieuwe ingang bij ‘De Stapsteen’ verhoogt veiligheid
Werk in uitvoering: werkzaamheden WML - Enexis / Lindelaan en Iepenlaan (6042)
Theatervoorstelling \"En nou is het afgelopen\"
Controle hondenbelasting van start
Werk in uitvoering: De Wijher, Spickerhoven en Achilleslaan (6042)
Zorg naar gemeenten: meld uw ervaringen
WML sluit aan bij ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG) in Roermond
Programma werkconferentie ‘Maak Roermond dementievriendelijk’ is bekend!
Open Monumentendag Roermond 12 en 13 september
Landelijke fietstelweek ook in Roermond
Roermond - Onderzoek brand kelder flatgebouw nog in volle gang
Brief van college over de rechtbank
Roermond - Hennepplantage en -stekken in leegstaand pand aangetroffen
Gratis sportdag voor mensen met een beperking
Statement gemeenteraad inzake rechtbank Limburg
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73
Meer Bewegen voor Ouderen in Roermond
Oude Kerkhof Roermond viert succesvolle restauraties
Roermond - Onderzoek naar dode man op vluchtstrook
Ruim eeuw oude en instabiele Amerikaanse eik op Munsterplein gekapt


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop