Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Denk mee over een dementievriendelijk Roermond
Met de werkconferentie van 24 september is een succesvolle start gemaakt van de beweging om Roermond dementievriendelijk te maken. Tijdens deze conferentie zijn door ruim 140 mensen ongeveer 50 ideeën door middel van een brainstorm ingebracht om Roermond dementievriendelijk te maken. Ruim twintig mensen, organisaties en bedrijven willen meehelpen om deze ideeën te realiseren.

Een nieuwe toekomst voor vrouwen uit (huiselijk) geweld
Op verzoek van de Gemeente Roermond is FAM! Netwerk op 7 september 2015 gestart met het project 'De Nieuwe Toekomst'. Het is een project voor vrouwen die na een periode van bedreiging en geweld weer de regie over hun eigen leven terug willen krijgen.

Vrijwilligers in de schijnwerpers tijdens Vrijwilligers Awards Gala
Elk jaar organiseert de VrijwilligersCentrale Roermond namens de Gemeente Roermond een evenement voor de jaarlijkse Nationale Vrijwilligersdag. Deze avond vindt plaats op donderdag 10 december om 19.30 uur in het Royal Theater in Roermond.

Cliëntondersteuning bij vragen over werk, jeugdhulp en Wmo
Als u een vraag heeft in het sociaal domein, dus ten aanzien van bijvoorbeeld werk, jeugdhulp en/of Wmo, dan kunt u hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen en het voeren van het gesprek met de gemeente of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Cliëntondersteuning kan van belang zijn bij mensen die verminderd zelfredzaam zijn en niet goed in staat zijn zelf, of met behulp van hun netwerk, regie over het eigen leven te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld de hulpvraag moeilijk verwoorden, hebben beperkt inzicht en overzicht over problemen en mogelijke oplossingen en hebben hulp nodig bij het maken van keuzes.

Provincie en gemeente Roermond zetten in op “waterdichte” afrastering rond de Meinweg
Steeds meer wilde zwijnen struinen rond buiten hun officiële leefgebied in De Meinweg. Met landbouwschade als gevolg. Volgens Roermondenaar Pierre Diederen komt dit doordat de afrastering die de zwijnen tegen moet houden niet goed functioneert. Gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Raja Fick-Moussaoui namen de proef op de som en gingen met Diederen het natuurgebied in.

Roermond maakt werk van een veilige gemeente!
De Gemeente Roermond wil het aantal inbraken in woonhuizen en bedrijven drastisch terugdringen en het aantal opgeloste zaken vergroten. Aan deze speerpunten wordt aandacht besteedt in ‘De week van de Veiligheid’, die van 5 t/m 11 oktober wordt gehouden.

‘Week van de Veiligheid’ in Roermond
Limburg staat 5 – 11 oktober 2015 in het teken van de Week van Veiligheid.

Zaterdag 3 oktober: gezellig druk in Roermond
Naast een leuke stad om in te wonen is Roermond ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal dagen is het éxtra druk in de stad. De eerstvolgende “topdag” in Roermond is zaterdag 3 oktober (Dag van de Duitse eenheid). Veel Duitsers benutten deze vrije dag om een bezoek aan Roermond te brengen. Om het extra bezoekersverkeer in goede banen te leiden neemt de Gemeente Roermond op drukke dagen altijd aanvullende maatregelen.

Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan
De gemeente Roermond vindt het werk van mantelzorgers erg belangrijk en wil mantelzorgers dan ook graag ondersteunen om hun taken als mantelzorger goed te kunnen blijven uitvoeren. Sinds dit jaar is er een nieuwe regeling om de inzet van mantelzorgers te waarderen. Jonge mantelzorgers krijgen vier bioscoopbonnen. Volwassen mantelzorgers ontvangen een bedrag van € 175,- op jaarbasis.

Roermond - Vrouw gewond bij steekincident
Een 52-jarige vrouw uit Roermond is zaterdagmiddag rond 14.00 buiten op straat gewond geraakt bij een steekincident op de Donderbergweg.



Vorige 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Dementievriendelijk Roermond succesvol gestart
Kees Spapens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Begroting 2016: Roermond blijft in provinciale top 5 gemeenten laagste lasten
3 Oktober Sport- & Speldag voor mensen met een beperking
Gemeente Roermond helpt vrouwen op weg met 'De tafel van één'
Wereld Alzheimer Dag in Roermond
Werk in uitvoering: Veeladingstraat (6041)
Zonnepanelen voor Stadskantoor en ECI Cultuurfabriek
Bouw Synergieschool feestelijk gestart
Met kindercabaret in Foroxity Roermond aandacht voor gezonde leefstijl
Nieuwe ingang bij ‘De Stapsteen’ verhoogt veiligheid
Werk in uitvoering: werkzaamheden WML - Enexis / Lindelaan en Iepenlaan (6042)
Theatervoorstelling \"En nou is het afgelopen\"
Controle hondenbelasting van start
Werk in uitvoering: De Wijher, Spickerhoven en Achilleslaan (6042)
Zorg naar gemeenten: meld uw ervaringen
WML sluit aan bij ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG) in Roermond
Programma werkconferentie ‘Maak Roermond dementievriendelijk’ is bekend!
Open Monumentendag Roermond 12 en 13 september
Landelijke fietstelweek ook in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop