Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Nieuwe ingang bij ‘De Stapsteen’ verhoogt veiligheid
De Gemeente Roermond heeft in samenspraak met de directeur en verkeerscommissie van openbare basisschool De Stapsteen aan de achterzijde van de school een nieuwe schoolpoort met aansluiting op het fietspad gerealiseerd. De leerlingen van groep 7 en 8 kunnen nu met hun fiets via de nieuwe aansluiting en schoolpoort het schoolterrein op en af.

Werk in uitvoering: werkzaamheden WML - Enexis / Lindelaan en Iepenlaan (6042)
Lindelaan 10-32 en Iepenlaan 50-66 (alleen WML). Saneren van de hoofdleidingen gas en water inclusief overzetten van de aansluitleidingen.

Theatervoorstelling \"En nou is het afgelopen\"
Met alle ouders van de club naar het theater!

Controle hondenbelasting van start
Vanaf begin oktober gaan controleurs in onze gemeente huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het Velpse bureau LEGITIEM BV in de arm genomen.

Werk in uitvoering: De Wijher, Spickerhoven en Achilleslaan (6042)
Reinigen en inspecteren van de riolering.

Zorg naar gemeenten: meld uw ervaringen
Wat zijn de ervaringen met het geven van burenhulp, vrijwilligerswerk en mantelzorg? En hoe tevreden zijn mensen die hulp vragen over de manier waarop hun gemeente de toegang tot zorg en ondersteuning regelt? Om daarachter te komen, start de digitale raadpleging Zorg naar gemeenten: Goed voor elkaar?

WML sluit aan bij ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ (JOGG) in Roermond
Sinds augustus 2013 is de Gemeente Roermond aangesloten bij Jongeren Op Gezond Gewicht als JOGG-gemeente. Samen met lokale onderwijsinstanties, voedingsdeskundigen, sportaanbieders, zorgpartners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wordt in Roermond volgens de landelijke JOGG aanpak gewerkt. Voor de uitvoering van het komende schooljaar is nu ook ‘WML Limburgs drinkwater’ aangesloten als partner bij JOGG Roermond!

Programma werkconferentie ‘Maak Roermond dementievriendelijk’ is bekend!
Het programma van de werkconferentie ‘Maak Roermond dementievriendelijk!’ op 24 september 2015 is bekend! Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennis én inspiratie opdoen om de dementievriendelijke gemeente vorm te geven. Met het programma komt u te weten wat dementie nu precies inhoudt, wat het betekent en hoe u het herkent. Maar ook wat u zelf kunt doen en op welke manieren u uw onderneming, vereniging of omgeving aantrekkelijker maakt voor mensen met dementie. Want dementie hoort erbij!

Open Monumentendag Roermond 12 en 13 september
Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 september en zondag 13 september, zijn weer vele monumentale panden in Roermond voor het publiek geopend. Het landelijk thema is dit jaar ‘Kunst & Ambacht’.

Landelijke fietstelweek ook in Roermond
In september wordt het grootste fietsonderzoek ooit uitgevoerd tijdens de landelijke fietstelweek. De Gemeente Roermond doet hier in samenwerking met de Provincie Limburg aan mee. Met het onderzoek wordt inzicht verkregen in de fietsstromen. Voorwaarde is dat in de week van 14 tot 20 september zo veel mogelijk fietsgebruikers de speciaal ontwikkelde app gebruiken en zo laten zien welke routes worden gefietst.



Vorige 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Onderzoek brand kelder flatgebouw nog in volle gang
Brief van college over de rechtbank
Roermond - Hennepplantage en -stekken in leegstaand pand aangetroffen
Gratis sportdag voor mensen met een beperking
Statement gemeenteraad inzake rechtbank Limburg
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73
Meer Bewegen voor Ouderen in Roermond
Oude Kerkhof Roermond viert succesvolle restauraties
Roermond - Onderzoek naar dode man op vluchtstrook
Ruim eeuw oude en instabiele Amerikaanse eik op Munsterplein gekapt
Open Club Sessie
Eekhoorns gebruiken brug
Renovatie zwembad De Roerdomp
Informatiebijeenkomst vrijwilligers
Ook ECI Cultuurfabriek besteedt aandacht aan dementie
Doe mee aan fotowedstrijd voor monumenten
Verkeerslichten Raayer Luyckerweg / N271 tijdelijk buiten bedrijf
Winkelsteward voor winkelcentrum Donderberg
Gesprekken van ‘De tafel van één’ starten 9 oktober!
Autobranden; ook in vakantietijd gezamenlijke alertheid gevraagd!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop