Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Eerste stadsmoestuin in de wijk Donderberg!
De gemeente Roermond stimuleert initiatieven op gebied van stadslandbouw . Het eerste initiatief daarvoor, gelegen aan de Donderbergweg, is nu een feit en wordt op 6 november feestelijk geopend.

Startersbeurs landelijk groot succes: 2.500ste beurs uitgereikt in Midden-Limburg
Donderdag 15 oktober jl. heeft Laureen Hermans uit Maasgouw de 2.500ste Startersbeurs ontvangen. Zij ontving de beurs in de vorm van een cheque uit handen van wethouder Jessie Smeets-Palmen van Maasgouw en Jolande Tijhuis, bestuursvoorzitter Vincent van Gogh. Laureen gaat ervaring opdoen als psychodiagnostisch assistent bij het Topklinisch Centrum voor Neuropsychiatrie (Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg) te Venray.

Informatiebijeenkomst budgetkringen op 30 oktober
Binnenkort starten in Roermond zogenaamde budgetkringen. Op vrijdag 30 oktober om 14.00 uur vindt hierover een informatiebijeenkomst plaats in de Donderie.

Leerkring voor kennisuitwisseling sociaal domein
Net als andere gemeenten heeft Roermond vanaf 1 januari 2015 nieuwe taken gekregen op het gebied van Jeugd, Participatie en Maatschappelijke Ondersteuning. De Gemeente Roermond is zeer benieuwd naar de eerste ervaringen in andere gemeenten. Daarom organiseert zij dinsdag 20 oktober een leerkring voor Limburgse gemeenten om kennis en ervaringen uit de praktijk uit te wisselen.

Verwijderen onkruid medio november gereed
Ieder jaar wordt in de gemeente Roermond twee keer onkruid verwijderd van verhardingen (trottoirs, parkeerplaatsen en goten). Een hele ronde duurt ongeveer 7 á 8 weken en wordt volgens een van te voren bepaalde route uitgevoerd. De tweede ronde is dit jaar gestart in week 38 en duurt naar verwachting tot week 46 (medio november).

Telefonische bereikbaarheid
Door een storing is de gemeente Roermond op dit moment niet telefonisch bereikbaar via het nummer 359 999. Via het nummer 14 0475 is de gemeente wél normaal bereikbaar.

Partners samen aan de slag voor de bijen
Gemeente Roermond, gemeente Horst aan de Maas en waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas hebben donderdag 15 oktober 2015 hun handtekening gezet onder een intentieverklaring, waarmee zij aangeven concreet invulling te willen geven aan de verbetering van de leefwereld voor de bijen. Dit is één van de eerste resultaten dat uit het Bijensymposium ’Limburgers Bijeen voor bijen’ naar voren is gekomen.

Noodopvang vluchtelingen in Roermond
Vanwege het groot aantal vluchtelingen dat momenteel Nederland binnenkomt heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) behoefte aan (nood)opvanglocaties. De Gemeente Roermond heeft besloten hier om humanitaire redenen haar medewerking aan te verlenen.

Ben jij de pleegouder die we zoeken?
Wist je dat er in 2014 21.880 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd bij pleegouders wonen? En dat het aantal pleegkinderen sinds 2005 met bijna 70 procent is gestegen? Die forse groei kan Pleegzorg Nederland niet met de huidige pleegouders opvangen. Daarom wil Pleegzorg Nederland met de wervingscampagne ‘Supergewone Mensen Gezocht’ 3.500 nieuwe pleeggezinnen proberen te werven. Van 10 t/m 18 oktober is het de Week van de Pleegzorg waarin ook aandacht gevraagd wordt voor pleeggezinnen en pleegzorg.

Tegemoetkoming meerkosten voor chronisch zieken
Mensen met een chronische ziekte of een handicap hebben vaak extra zorgkosten door hun aandoening. Enkele voorbeelden van die kosten zijn: extra beddengoed, waskosten, energieverbruik en hoge eigen bijdragen voor medicijnen. Zij konden voor die extra kosten een compensatie krijgen via enkele landelijke regelingen [de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de regeling Compensatie eigen risico (Cer)]. Het kabinet heeft deze regelingen in 2014 afgeschaft.



Vorige 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Heerlijk wandelen en paardrijden in Roermond via het nieuwe knooppuntennetwerk
Oog voor mantelzorgers in Roermond
Roermond - Mogelijk criminele achtergrond gijzeling
Roermond - Man enkele uren gegijzeld; drie personen aangehouden
Inzet Task Force Overbewoning levert wederom resultaat op
Benelux-primeur voor Roermond: Slimme, duurzame prullenbak perst afval samen
Werk in uitvoering: Merumerbroekweg (6049)
Roermond genomineerd voor mantelzorgvriendelijke gemeente 2015
Werk in uitvoering: werkzaamheden in het kader van de ontwikkeling Jazz City gestart
Werk in uitvoering: sluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Denk mee over een dementievriendelijk Roermond
Een nieuwe toekomst voor vrouwen uit (huiselijk) geweld
Vrijwilligers in de schijnwerpers tijdens Vrijwilligers Awards Gala
Cliëntondersteuning bij vragen over werk, jeugdhulp en Wmo
Provincie en gemeente Roermond zetten in op “waterdichte” afrastering rond de Meinweg
Roermond maakt werk van een veilige gemeente!
‘Week van de Veiligheid’ in Roermond
Zaterdag 3 oktober: gezellig druk in Roermond
Bent u mantelzorger? Vraag dan een mantelzorgwaardering aan
Roermond - Vrouw gewond bij steekincident


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop