Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Rad van Fortuin
Locatie: Steenweg
Omschrijving: Stichting Citymanagement Roermond organiseert de jaarlijkse winkeliersactie "Rad van fortuin". Voorbijgaand publiek mag aan het rad draaien en maakt daarme kans op een prijs.

Wanneer:
Zaterdag 20 juni 2009 van 12u tot 16u


Braderie Maasniel
Locatie: Raadhuisstraat, Beekweg, Eiermarkt
Omschrijving: Cafe- zaal ''De ster'' organiseert een braderie op de Raadhuisstraat, Eiermarkt en het parkeerterrein van Plus van der Donk Maasniel op de Beekweg.
Wanneer: Zondag 21 juni 2009 van 10u tot 17u


Grootse Boekenmarkt
Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni in de Ursulakapel Voogdijstraat 24, Roermond (dicht bij het Wilhelminaplein).


Vrijdag van 14.00 – 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur


Ook zijn er LP’s, CD’s, video’s en kunstwerken van amateur-kunstenaars te koop. 


De opbrengst komt ten goede aan het herstel en restauratie van de Ursulakapel in het kader van het 10-jarig restauratieplan. Nu dit jarenplan ten einde loopt, blijkt dat de restauratie van de gebrandschilderde ramen niet meer kan worden betaald uit de 10-jaren begroting. Daarom is er extra geld nodig. 


De Stichting Oecumenische Basisgroep Jonge Kerk gebruikt deze kapel voor haar zondagse vieringen en andere activiteiten. De kapel is ook zeer geschikt voor culturele activiteiten zoals concerten, exposities en lezingen. 


Voor meer informatie: 
Pieter Hoogland, tel. 581840
Jo Schreurs, tel. 316950


http://www.jongekerkroermond.nl


Betonkanorace 2009
Locatie: op de Noorderplas in Roermond
Omschrijving: Op 6 juni 2009 vind op de Noorderplas in Roermond de Betonkanorace 2009 plaats. Betonkanorace is zoals de naam het eigenlijk al zegt een race met betonnen kano's. "Betonnen kano's? Blijven die wel drijven?" zullen jullie denken. Het antwoord hierop is “ja”. “Beton drijft!’ Eigenlijk niet zo gek, waarom zouden betonnen kano's niet kunnen drijven terwijl andere gigantische schepen van tientallen tonnen dat wel kunnen.


Lees meer >>

Vierde Draaiorgelfestival Roermond
Omschrijving: Op meerdere locaties in de binnenstad, het Outletcentrum, het Retailpark en de Woon- en Tuinboulevard zullen 15 orgels hun muziek ten gehore brengen. Op het voorterrein van Zorgcentrum RCG is een draaiorgel met keramiekpijpen te zien. In Zorgcentrum Roncalli is er een klein mobiel orgel dat muziek verzorgt.



Wanneer: Zaterdag 6 juni 2009 van 10:00u tot 17:00u


Link: http://www.historieroermond.nl/draaiorgelfestival/


Remunjse kirmes 2009
Locatie: De Markt, het Munsterplein, de Graaf Gerardstraat, het Kloosterwandplein, de Kloosterwandstraat en het Stationsplein.


Omschrijving: De grote voorjaarskermis start dit jaar op zaterdagmiddag 6 juni om 14.30 uur. Een afvaardiging van het college van Burgemeester en Wethouders zal de kermis openen op het bordes aan de voorzijde van het stadhuis op de Markt. 


Vanaf vrijdag 5 juni mei om 15.00 uur wordt gestart met het proefdraaien en het testen van de aansluitingen. 


Dit jaar telt de kermis ongeveer 55 stuks kermisattracties in totaal. 


Kermisdata: 


Vrijdag 5 juni 15.00 – 24.00u (muziek tot 23u) 
Zaterdag 6 juni 11.00 – 01.00u (muziek tot 24u)
Zondag 7 juni 12.00 – 24.00u (muziek tot 23u)
Maandag 8 t/m Donderdag 11 juni 13.00 – 24.00u (muziek tot 23u)


Wandel 4 daagse
Locatie: Swalmen
Omschrijving: Gemengd koor A Cappella Swalmen organiseert de jaarlijkse Wandelvierdaagse. De Start en finish zijn in het gemeenschapshuis De Robijn.



Start: Dinsdag 2 juni 2009 14:30
Eind: Vrijdag 5 juni 2009 19:15


Cursus Energetische Meditatie
Locatie: Praktijk Lotus, Roermond


Omschrijving: Op Zaterdag 28 Augustus 2009 start de cursus Energetische Meditatie in Roermond. Voor meerdere data kunt u terecht op de website.


Lees meer >>

Campagne onze kinderen zijn de toekomst
Het Christoffel Appèl is een hartverwarmend onafhankelijk landelijk burgersucces!


De positieve stemmen van jong en oud stromen binnen en de intentieteller tikt door.


De Campagne onze kinderen zijn de toekomst, een initiatief van Ingrid Rouleaux wordt o.a. ondersteund door Mamasonline, No-Kidding Stichting tegen kindermishandeling, Stichting Zinloos Geweld, Stichting WelZijn kinderen, Paul Liekens, Stichting Wereldvredesvlam Venlo, Chantal Janszen en de burgemeesters van Venlo en Roermond.


Wij zijn voornemens om een groot landelijk evenement in 2010 te organiseren en op die dag het Appèl aan de overheid aan te bieden. De bundeling van positieve kracht rondom het kind in Nederland verdient aandacht. Kijken naar de mogelijkheden, onmogelijkheden hoeven geen probleem te zijn. Talent moet gezien en ontwikkeld worden! Wij richten ons op de positieve inbreng van vele burgers, scholen en instellingen.


Laat je positieve stem horen en teken het landelijke burger Appèl ook op http://www.onzekinderenzijndetoekomst.nl/christoffelappel.php


PVDA-slinger
Morgen 23 mei komt er een PvdA-slinger vanuit het landelijke campagneteam naar Roermond. Hieronder zullen zich onder andere Frank Heemskerk (staatssecretaris Economische Zaken), Marijke Clerx (kandidaat EU-verkiezingen), horeca ondernemer Wim Cox en Gerard Ijff (wethouder gemeente Roermond) bevinden. Het begint om 13.00 waarna om ca 14.00 uur er een meeting komt om van gedachten te wisselen over de aanpak van de economische crisis. 


De bijeenkomst vindt plaats in het Designer Outlet Centrum Roermond (DOC) bij La Place dat op loopafstand van de binnenstad is. 


Mocht u interesse of meer informatie nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met Sven Preuss (06-42416260) contactpersoon voor die dag. 




Vorige 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Politiek met een Pilsje
Kragten Avondloop Herten
Finale LJM succes voor Destatec, aanstaande zaterdag clinic door bondscoach
Roermond Waterstad
Workshop Encaustic (bijenwastekening)
Voorjaarsmarkt Swalmen
Braderie Kapel in 't Zand
Breincafe Roermond
Broekhin Unplugged
Koffieconcert
Straatvoetbal
Bevrijdingsfestival
Rommelmarkt
Braderie, vrijmarkt en enkele kinderactiviteiten
Kindersjoemelmert
Koninginnedag Donderberg
Fietsoptocht, kindervrijmarkt en de Meiboom
Mejoeches
Live muziekpodium in Roermond
Energetische Meditatie


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis