Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Wandel-fiets en ruiterroutes Midden-Limburg
Wandel-fiets en ruiterroutes voor Midden-Limburg zijn nu te vinden op de website:www.wandel-fietsroutes.nl 


Voorjaarsmarkt Swalmen
A.s. zondag, 9 mei, organiseert MKB Limburg afdeling Swalmen een Voorjaarsmarkt te Swalmen. Op de Markt zullen kook-, bak- en braadactiviteiten plaatsvinden.

Locatie: Brugstraat, Markt, In de Hoafkes, Boutestraat, Hoogstraat en Marktstraat te Swalmen




Bevrijdingsfestival Limburg 2010
Ook dit jaar organiseert Stichting bevrijdingsfestival Limburg het bevrijdingsfestival in Roermond. Het hoofdpodium is weer te vinden op de Markt, daarnaast is er;

de Mondiale markt, van 12 tot 18u in de Munsterstraat, de Biggenmarkt en de Jesuitenstraat.Hier zijn alle werelddelen te ervaren. Aziatische hapjes, Afrikaanse kunstnijverheid en niet-westerse kleding is slechts een selectie van wat je hier aantreft.

het Milleniumdoelenplein, van 12.30 to 18u in het Centrum voor de Kunsten is een prachtig gevarieerd programma met workshops, debatten en wereldmuziek. In het mini-muziekfestival treden wereldmuziekbands op: Tarika Sammy, La Panika en Peter Olu Cadmus & African Mix.

het Plein van de vrijheid, van 12 tot 18u op het Munsterplein. Hier vinden debatten plaats tussen jongeren, presenteren verschillende NGO’s zich middels 5VOOR5 acties, organiseert The Free Dump crew het Free Dump Podium met onder ander muziek, graffiti en debat en zijn er verschillende sportieve uitdagingen.

De lineup van het hoofdpodium is als volgt; Guus Meeuwis, Caro Emerald, Jesus Jansen, Guy Smeets, Peter Pan, Speed Rock, Stampede, Brohlin, Clock, C'mon & Kypski en Miss Montreal

De 5 mei-lezing wordt dit jaar gehouden door Wim Kok. Aansluitend aan de Start om 13.00 uur zal premier Balkenende op het Bevrijdingsfestival Limburg het Bevrijdingsvuur op bijzondere wijze ontsteken. Dit vormt het startsein voor de Bevrijdingsfestivals in de twaalf provincies, de hoofdstad en alle andere festiviteiten in het land.



Link: http://bevrijdingsfestivallimburg.nl/2010/


Steunpunt Mantelzorg Roermond
Sinds enkele weken heeft de mantelzorgondersteuning in de gemeente Roermond een nieuw gezicht. Voor individuele mantelzorgondersteuning kunnen mensen terecht bij Stienke Postulart. Stienke is mantelzorgconsulent bij de Thuishulpcentrale/ Zorgondersteuner Noord- en Midden-Limburg. Zij werkt op maandagochtend, dinsdag de gehele dag en woensdagmiddag voor de gemeente Roermond. Op elke dinsdagochtend vindt er van 9 tot 12 uur een inloopspreekuur plaats bij ´t Paradies. Ook een persoonlijk huisbezoek behoort tot de mogelijkheden.

U kunt bij het Steunpunt Mantelzorg terecht voor:


-Informatie en advies over voorzieningen, regelingen en knelpunten die u als mantelzorger kunt ervaren.
-Begeleiding en emotionele ondersteuning, bijvoorbeeld door het bieden van een luisterend oor en individuele begeleiding.
-Praktische ondersteuning en bemiddeling tussen u als mantelzorger en een persoon of organisatie, zodat u een passend aanbod of antwoord krijgt op uw vraag. Voorbeelden hiervan kunnen zijn het regelen van een respijtvoorziening door overname van zorgtaken door het inzetten van een vrijwilliger of het aanvragen van een gratis abonnement op de nieuwsbrief voor Mantelzorgers. Deze krijgt u 4 maal per jaar thuis gestuurd.


Steunpunt Mantelzorg Roermond


Het Steunpunt Mantelzorg Roermond is bereikbaar via 06-44349496 / <a href="mailto:stienke.postulart@dezorggroep.nl">stienke.postulart@dezorggroep.nl</a>. Ook kunt u binnenlopen tijdens het inloopspreekuur op dinsdagochtend van 9 tot 12 uur bij ´t Paradies, Munsterstraat 61 in Roermond.


Koninginnedag 2010
Maasniel; 
- 11.00 uur fietsoptocht
- 12.00 uur tot 16.00 uur vrijmarkt voor kinderen op Plein 1999
- 16.30 uur plaatsen meiboom door St. Neel Laef op Betjesplein

Donderberg; Stichting Donderbergse festiviteiten organiseert een vrijmarkt, koninginnedagfeest en een kinderfeest. op de Donderbergweg/ Kasteel hornstraat

Herten; Stichting Comité Kinderfeesten Herten organiseert een kindersjoemelmert met nevenactiviteiten zoals kinderspellen 


Kapel; Braderie en Vrijmarkt wordt gehouden op de Parklaan tussen de Kapellerlaan en de P. Polliusstraat.
 
Merum; Kindersjoemelmert met nevenactiviteiten op de Hoofdstraat, Bergstraat en Nieuwe Baan.

Donderberg; Vrijmarkt en Braderie wordt gehouden op de Donderbergweg en enkele zijstraten.

Ool; Meiboomplanten en spelactiviteiten op Maastraat te Ool.


Boukoul; Stichting Kindercomité Boukoul organiseert diverse activiteiten,waaronder een versierde fietsenoptocht.  


Geschiedenisdoeken door hele stad
Op verschillende locaties in de stad zijn doeken opgehangen met afbeeldingen uit het gemeentearchief. Deze doeken blijven hangen tot kort na 5 mei en maken deel uit van de activiteiten van het jubileum; 65 Jaar Bevrijding Nederland met als thema 'Vrijheid Wereldwijd'.

Aan de gevel van het stadhuis is een doek van ruim 8½ bij bijna 5 meter opgehangen. Op dit doek is een kleurenfoto (van A. Hustinx) te zien waarop koningin Wilhelmina 65 jaar geleden, vlak na de bevrijding van Roermond, een bezoek brengt aan de stad. Op de achtergrond is de vernielde kathedraaltoren zichtbaar.


Vlak voor de Maasbrug, komende uit westelijke richting, is een grote zwartwit foto te zien van de kapotgeschoten Maasbrug.

Tegen de gevel van het pand Somers aan de Roerkade zijn kleurenfoto's van A. Hustinx geplaatst. Op de Loesbleik is een doek geplaatst met daarop de vernielde Steenen Brug en op de achtergrond de kathedraaltoren.


Op de hoek Kruisherenstraat/Hamstraat is tegen de gevel van de voormalige lectuurwinkel een foto opgehangen van de Heilige Geeststraat / Schoenmakersstraat, waarop te zien is dat de bevrijding een feit is.


Tot slot is een doek geplaatst in het frame tegenover Porta Rura aan de Rijksweg in Herten, waarop te zien is hoe de torens van de Munsterkerk beschadigd zijn door het oorlogsgeweld.


Concert zanggroep Toesjee
"Zangggroep Toesjee nodigt u van harte uit om zondagmiddag 18 april tussen drie en vijf te komen luisteren naar ons kleurrijke concert. U bent van ons gewend een grote verscheidenheid aan muziek te horen. Els Denessen, die zichzelf op harp begeleidt, neemt u mee in de Keltische muziek. Toesjee en Els ontmoeten elkaar ook in de Ierse sfeer. Heeft u behoefte aan een moment van verstilling, dan is de Ursulakapel een fantastische accommodatie. Er worden ballades en a capella nummers ten gehore gebracht en er is plaats voor feestelijke klanken van Cubaanse afkomst. De entree bedraagt 5,00 euro. We zien u graag komen. Ursulakapel Voogdijstraat 24 Roermond 15.00 uur."

Locatie: Ursulakapel, Voogdijstraat 24, Roermond
Link:
http://www.toesjee.nl


Lezing
Lezing "Kinderen, stotteren en opvoeding"

Stotteren en ander niet-constructief gedrag zijn signalen van kinderen die zich niet gelijkwaardig voelen. Iedere keer waneer kinderen stotteren, oefenen zij het stotteren. Wij weten dat bij jonge kinderen het stotteren direct verdwijnt wanneer de leerkracht de motieven van het kind begrijpt. Het vragen naar aandacht neemt af en het kind gaat in de klas bijdragen.

Dit is het onderwerp van de lezing Kinderen, stotteren en opvoeding. De lezing wordt gegeven door Mevr. M.G.V. Walraven-Raming, logopediste – stottertherapeute. Zij heeft meer dan 40 jaar ervaring met kinderen die stotteren.


Wanneer: Maandag 26 april 2010 van 20:00 tot 22:00






Expositie "Stotteren wat doe je ermee" 


 De expositie biedt iedereen de gelegenheid zich te informeren over 

• opwinding en stotteren 
• evaluatie van stottertherapie 
• kinderen en stotteren 
• gelijkwaardigheid in menselijke relaties 
• opvoeden en spreken 
• wat doet de Vredebergstichting 

Bij de expositie is literatuur te vinden over stotteren en communicatie.

Wanneer: De hele maand Mei
 




Locatie: Openbare Bibliotheek Reuver
Link: http://www.vredeberg.nl


Expositie Piet Lap
Locatie: Bakkerstraat 7a Roermond
Omschrijving: Neo wilt u iets laten zien... 


Een unieke tentoonstelling waar twee Roermondse kunstenaars elkaar ontmoeten. Kunsthandel Neo exposeert aquarellen van Piet Lap en keramiek van Edith Madou. 


Te bezichtigen van dinsdag. t/m vrijdag van 10 tot 18 en zaterdag van 10 tot 17 uur. 


Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze acties en activiteiten? Dan kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief op www.kunsthandelneo.nl 


Tot: Zaterdag 3 april 2010
Link: http://www.kunsthandelneo.nl


Speelgoed- en Kledingbeurs Ratjetoe
Op 3 april aanstaande wordt er in zalencentrum De Donderie een Speelgoed-, Dames- en Kinderkledingbeurs gehouden. 


De openingstijden zijn van 10:30 tot 13:00 uur en de toegang is GRATIS.


Lees meer >>



Vorige 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Dienstmededeling: DSRM v2
Zandsculpturenfestival 2010 bij de Maasplassen
Aangepaste tijd: Intocht Sinterklaas Herten
Roermond Swingt in de binnenstad!
Opening Carnavalsseizoen
Intocht Sinterklaas
Edvald Boasson Hagen wint zesde etappe
Solarweekend Festival
Leedjesaovend D'n Uul
Draaksteken Beesel
Mediaval Ruremonde
Roermond swingt!
Uitzending TROS Muziekfeest op de Markt
Let op: Gevaarlijk ijs asfalt!
Gemeente Roermond gaat digitaal
Tros Muziekfeest Roermond
Braderie / Luikse Markt Zuid
Dancetour Roermond
Kermis Maasniel & Sjnapsfestival
Gespreksgroepen voor Stiefmoeders voortaan ook in Limburg


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop