Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Ouderbijeenkomst boekstart
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13

Omschrijving: Op woensdag 24 november zal Basisbibliotheek bibliorura de eerste ouderbijeenkomst organiseren voor haar Boekstartleden. Boekstart is een gezamenlijk project van de Gemeente Roermond, De Zorggroep en Basisbibliotheek bibliorura.

Het stimuleert ouder en kind om al op zeer jonge leeftijd met boekjes bezig te zijn. Tijdens de bijeenkomst op 24 november gaan we met de ouders en baby's samen ontdekken wat baby's doen met boekjes en hoe ouders daar op in kunnen spelen. Tevens is deze bijeenkomst ook bedoeld voor ouders om ervaringen uit te wisselen en natuurlijk ook gezellig samen te zijn in onze bibliotheek. De bijeenkomst vindt plaats in onze locatie Roermond, Neerstraat 11-13 van 9.00 tot 10.00 uur. Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk 22 november. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.


Erfrecht en de successiewet
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: Per 1 januari 2010 is de successiewet gewijzigd waardoor het mogelijk is dat de langstlevende ouder bij het overlijden van de eerste ouder méér successierechten (nu genaamd: erfbelasting) moet betalen over de erfdelen van de kinderen dan voor 1 januari 2010. Om dat te voorkomen zijn er een aantal nieuwe testamenten ontwikkeld. Via allerlei media is veel aandacht besteed aan het zgn. tweetrapstestament. Notaris J. Houben, uit Roermond, gaat tijdens deze informatiemiddag in op vragen van belangstellenden en er zullen ook zaken zoals erfrecht en schenkingen aan de orde komen. Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk 18 november. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.
Start: Zondag 21 november 2010 14:00
Eind: Zondag 21 november 2010 16:00
Link: http://www.bibliorura.nl/jom/index.php/Activiteite


Seminar over gamen voor ouders en opvoeders
Locatie:Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: TGS is marktleider op het gebied van gamen in de bibliotheek. In het kader van de week van de mediawijsheid verzorgt TGS een seminar over gamen voor ouders en opvoeders. Wat spelen uw kinderen eigenlijk? Waarom is gamen goed voor ze? Wat zijn de gevaren? De voor- en nadelen worden op een rij gezet in een leerzame, interactieve seminar. Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk donderdag 25 november. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.



Voice mail at the movies
Locatie:Theaterhotel de Oranjerie

Omschrijving: Na spetterende optreden in o.a. ‘De Wereld Draait Door’, ‘Paul de Leeuw’ en ‘3FM is de Vlaamse a capella groep Voice Male nu ook in Nederland een hit. Helden zullen het wel nooit worden. Denken ze zelf. In elk geval geen helden van het witte doek. En dus doen de mannen van Voice Male maar waar ze wél goed in zijn. De Soundtrack! In Voice Male @ The Movies zingen ze film. A capelle. Maar dan op z’n Voice Males. Dus ‘9 to 5’ op een bedje van toemtoem en pampam. ‘The eye of the Tiger’ in een shoebiedoewaatje of een James Bond tune met zes stemmen. Voice Male brengt de movies in beweging. En de hoofdrolspelers. Met stembanden en filmbeelden. Ze blazen hun adem in Al Capone, geven een ziel aan Danny Zuko. Maar wie kruipt in de huid van ET? Of Annie? Geen idee. Eén ding weet u zeker: u verlaat de zaal als een tevreden mens. En verdacht vaak met het gevoel: het liedje was beter dan de film.

Start: Donderdag 25 november 2010 20:00
Eind:Donderdag 25 november 2010 22:30
Link: <a href="http://www.ff-cms.nl/klanten/thr/site.php?prog=true&mid=3&sid=1&rid=1&id=454&voorstelling=1066">http://www.ff-cms.nl/klanten/thr/site.php?prog=tru</a>


Leoni Jansen
Locatie: Theaterhotel de Oranjerie
Omschrijving: Breekbaar, rockend, fris, doorleefd: wie Leoni Jansen een beetje kent, weet dat ze vele stemmen heeft. Naast begenadigd zangeres is ze ook regisseur van de shows van Room Eleven en Sensuàl. De Keltische folk en de Afrikaanse muziek zitten in haar Nederlandse bloed. Verder lieten de tijdloze liedjes uit haar jeugd diepe sporen na. Al deze invloeden heeft Jansen samen weten te brengen in haar muziek. In ‘The Third Road’ slaat zij opnieuw een brug tussen verschillende muziekculturen en presenteert zij een ‘best of’ van haar laatste cd’s ‘Three Magic Little Words’, ‘Heart Strings & Loose Ends’ en ‘Second Wind’. Zij lardeert de liedjes met verhalen over het hier en nu. www.leoni.nl

Lezing Lisette Thooft en Spirituele boekenbeurs
Locatie: Voogdijstraat 24
Omschrijving: Stichting Ursulakapel organiseert op zaterdag 20 november 2010 een lezing over spiritualiteit. Te gast is de bekende auteur Lisette Thooft. Zij is redakteur bij het blad “Volzin”, tijdschrift voor zinvol leven. De titel van de lezing is: “Man, vrouw en spiritualiteit”: Wat kun je met man-vrouw relaties in spiritueel opzicht? Zij verdiept zich al jaren in religieuze mythen en hun diepere betekenis. Aanvang van de lezing is om 11.00 uur, plaats van handeling: Ursulakapel, Voogdijstraat 24 in Roermond en de toegang is Euro 5,--. Op 20 en 21 november wordt tevens een spirituele boekenbeurs georganiseerd. Er is een groot aanbod van spirituele boeken. Stichting Ijayo heeft een gevarieerd aanbod aan eigentijdse Afrikaanse schilderijen. Centrum Spiraal van de Maria Theresialaan geeft informatie over een uitgebreid aanbod aan lezingen, cursussen en workshops. Centrum de Kapel is aanwezig met een aanbod van inhoudelijke programma’s op het gebied van bewustwording, zingeving en spiritualiteit. Tot slot is aanwezig de Wereldwinkel met artikelen onder de naam “Fair Trade Original”, dat staat voor handel, die ontwikkelt. De beurs is vrij toegankelijk van 13.00 – 17.00 uur op beide dagen. Wist u trouwens dat al ruim 40 jaar de Ursulakapel wordt bewoond door de Oecumenische Basisgroep Jonge Kerk. Er is nu een jubileumboek uitgekomen over de ontstaansgeschiedenis. Het boek is te bestellen ad Euro 12,50 op: jubileumboek@home.nl Toegangskaartjes voor de lezing van 11.00 uur: lezing.lisette.thooft@home.nl , per tel. 0475-506058 of aan de ingang van de zaal. Start datum/tijd : Lezing 11.00 uur / boekenbeurs za en zo 13.00 uur Eind datum/tijd : za en zo 17.00 uur
Start: Zaterdag 20 november 2010 11:00
Eind: Zondag 21 november 2010 17:00
Link: http://www.jongekerkroermond.nl/


Duurzaam Roermond
Locatie: Ursulakapel, Voogdijstraat 24
Omschrijving: Een dag voor consumenten die meer willen weten over mogelijkheden voor duurzame energie, eten, leven etc. Een aantal leveranciers en enthousiaste particulieren zorgt voor een interessante mix van informatie.
Start: Zaterdag 27 november 2010 10:00
Eind: Zaterdag 27 november 2010 16:00
Link:<a href="http://duurzaamroermond.nl/blog/?page_id=725">http://duurzaamroermond.nl/blog/?page_id=725 </a>


Stoffenmarkt
Locatie: Markt Roermond
Omschrijving: Stoffen in alle stijlen vindt u via De Stoffenbeurs! Sinds 2000 hèt stoffen-evenement in Nederland. Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseren wij diverse beurzen en markten. Stoffen voor dames- en kindermode of interieur; bij De Stoffenbeurs kunt u het vinden. Daarnaast bieden wij ook fournituren en accessoires. Werkt u graag met de naaimachine? Laat u dan eens inspireren tijdens onze prettige èn veelzijdige stoffenbeurzen.



Spetterende Sinterklaasshow
Locatie:Foroxity Kazerneplein 4
Omschrijving:Spetterende Sinterklaasmiddag georganiseerd in samenwerking met studenten van Gilde Opleidingen Roermond. Prijs: € 8,00. Kijk voor meer informatie op onze site.



Poëzie Rond Kerstmis En Driekoningen
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: Tijs Dorenbosch schrijft gedichten en van tijd tot tijd teksten voor toneel en musicals.
Inspiratie voor zijn gedichten vindt hij in geluk en verdriet, in het alledaagse leven, dicht bij huis of indrukken van ver, zoals tijdens een pelgrimage naar Santiago de Compostela.


Speciaal rondom Kerstmis en Driekoningen schreef hij een gedichtencyclus, waarvan een gedeelte werd gepubliceerd in het bundeltje “Sicut erat”. Deze gedichten, aangevuld met recentere, zullen het onderwerp zijn van zijn voordracht.
Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk donderdag 16 december. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.




Vorige 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Ladiesnight De Eetclub Roermond
Tussen Kunst & Kitsch
Guido's Orchestra
Don Kosakenchor Russland
Rhythm of the Dance
Danny Malando& Carola Smit
Het Zwanenmeer
Klaas van der Eerden
De Wereldband
Night of Comedy
Themawandeling Oud naast Nieuw
Intocht Sinterklaas
Workshop sieraden maken
Cirque d'Hiver
Vrijbuiter Kampeerbeurs 2010
Nieuwe redactie
Zie ginds komt de stoomboot!
Kweijl- aovend
Monument 10 mei 1940
Braderie in de Tuyn van Vondel


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kamer van Koophandel Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Roercenter Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop zesde etappe