Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond City Run
Op Koninginnedag, zaterdag 30 april vindt de Roermond City Run plaats. Behalve de hoofdloop voor 10 EM en een  5 km recreatieloop staan er diverse jeugdlopen op het programma. De stichting Roermond City Run wil van het evenement een heus loopfestijn voor jong en oud maken.
Lees meer >>

Symposium Eenzaamheid bij Senioren
Noteert u alvast in uw agenda; op dinsdagmiddag 26 april a.s. zal door Wel.kom en andere maatschappelijke organisaties in ’t Paradies een symposium worden georganiseerd over eenzaamheid bij senioren.
Lees meer >>

Cursus: Ontspannen met je kind
Ervaar hoe fijn het is om eens even niks te moeten. Lekker ontspannen, je hoofd leegmaken en echt contact maken met je kind, voor het slapen gaan of na een drukke dag op school.
Lees meer >>

Toveren met klanken
Dit is een cursus muziek voor kinderen van groep 1+ 2 van de basisschool. Er wordt vooral gewerkt aan het beleven van de muziek d.m.v. zingen, dansen, muziek- en ritmespelletjes.

Op een leuke ontspannen manier ontdekken ze verschillende muzikale aspecten.
Ook maken de kinderen kennis met het bespelen van enkele instrumenten zoals piano, blokfluit, slagwerk, trompet.

Door het jaar wordt er gewerkt met thema's, zoals seizoenen, Heksen en Tovenaars, Concertklanken, Kabouters en Decemberfeest.

De lessen worden afgesloten met een optreden in het theater van het CK.
De eerste 2 lessen zijn gratis!

Elke woensdag vanaf 5 januari 2011, 14.45-15.25
38 lessen van 40 minuten €125,-

Meer info:
wilbers@ckroermond.nl 0475-317171

Start Toneelgroep 't Paradies
Locatie: 't Paradies, Munsterstraat 61 Roermond
Omschrijving: Altijd al interesse gehad in toneel? Altijd al eens in de huid van een ander willen kruipen? Altijd al eens op een podium willen staan? Dan grijp nu je kans! Het Paradies wil, als er voldoende belangstelling is, in januari 2011 een toneelgroep opstarten. De bedoeling is om samen met de deelnemers leuke voorstellingen te bedenken en op de planken te brengen. De repetities worden begeleid door Virginie Michiels van stichting theater Aakwaarius. De eerste bijeenkomst is op donderdag 20 januari 2012. Iedereen die interesse heeft in toneel, is dan van 14.00 uur tot 16.00 uur welkom in 't Paradies. Onder het genot van een kopje koffie of thee zal Virginie met de aanwezigen van gedachte wisselen over wat ieders verwachtingen en wensen zijn ; hoe gestart kan worden en wanneer repetities plaatsvinden. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Marcel van Vliet of Jacqueline Engelen in 't Paradies, tel: 0475- 470047; e-mail: paradies@welkom. nu.

Cursus Gedichten schrijven
Locatie: 't Paradies, Munsterstraat 61 Roermond
Omschrijving: Gedichten schrijven.
Schrijf een gedicht bij een foto, kaart of schilderij. Laat uw gedachten gaan aan de hand van voorwerpen uit uw dagelijkse omgeving, de natuur en in muziek. Imiteer een bekend gedicht, maak er uw eigen versie van. Leer het verschil tussen een vrij of gebonden vers.
Ontdek het sonnet, de triolier, een zwaan-kleef-aan gedicht, een raadselgedicht, een haiku of een senrye. Ontdek de gedichten in uzelf tijdens deze cursus gedichten schrijven van zes bijeenkomsten. De cursus wordt gegeven door Marjanne Jeurissen, docent creatief schrijven.
De cursus vindt plaats op 11 en 25 januari, 8 en 22 februari, 29 maart en 12 april 2011, van
9.30 uur - 11.45 uur in 't Paradies. Voor meer informatie en opgaven kunt u contact opnemen middels onderstaand telefoonnummer of e-mail adres.
Marjanne Jeurissen; tel: 0475-563143 E-mail: marjanne.jeurissen@gmail.com

Champagneconcert Trommel en Fluiterkorps Heide
Locatie: Robijn, Molenweg 3 Swalmen
Omschrijving: Op zaterdag 8 januari 2011 om 20:00 vindt het jaarlijkse champagneconcert plaats van Trommel en Fluiterkorps. Dit jaar is het thema: Totally 80's. De kaarten gaan vanaf 1 december in de verkoop biij SBK van Heijster en via champagneconcert@heideswalmen.nl


Heilzame kruiden, van vroeger tot nu
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: Herboriste Rosi Marks-Diaz Perez vertelt donderdag 17 februari op interactieve wijze over geneeskrachtige planten. In de bibliotheek van Swalmen geeft zij een aantal gebruiksmogelijkheden en laat zij u proeven van enkele culinaire hapjes en drankjes.

Levensomstandigheden, levenswijzen en eetpatroon zijn met het verstrijken van de tijd sterk veranderd. Ook hebben mensen van nu vaak heel andere gezondheidsproblemen dan degenen die vele honderden jaren geleden leefden. Maar ingeval van ziekte kunnen we met de natuurlijke geneeskracht van planten preventief en/of curatief nog steeds enorm veel goeds bereiken.
Over een aantal geneeskrachtige planten, veelal kruiden, vertelt Rosi Marks-Diaz Perez u tijdens haar lezing meer. Enkele van deze planten staan misschien zelfs in uw tuin samen met planten die wij als onkruid bestempelen en achteloos uittrekken en op de mesthoop gooien. Zij geeft u een aantal gebruiksmogelijkheden. Daarnaast krijgt u van enkele planten iets te proeven in de vorm van een culinair hapje en drankje. Rosi Marks-Diaz Perez ondersteunt haar verhaal in de bibliotheek Swalmen met een powerpoint-presentatie. De lezing is gratis toegankelijk en begint om 19.00 uur. |

Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk maandag 14 februari. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.

De voorstelling betreft één van de activiteiten uit de campagne "Van jagers tot internetters". Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en georganiseerd door de Limburgse bibliotheken.
Voor meer informatie: www.vanjagerstotinternetters.nl


Meet and Greet met Artje Twinkel en Diedertje Das
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving:In het kader van de Nationale Voorleesdagen is Aartje Twinkel samen met zijn Pleegvader Diederik Das te gast in de locatie Roermond.

Aartje Twinkel leest voor en natuurlijk beleeft hij samen met de kinderen een spannend avontuur. Dikke vriend en pleegvader Diederik Das is ook van de partij. Na afloop kunnen de kinderen op de foto met Aartje Twinkel & Diederik Das, dus vergeet je fototoestel niet! De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden..
Voorleestijden:
14:30-15.30 uur voor kinderen van 4-8 jaar
15:30-16.30 uur voor kinderen van 8-12 jaar

Limburg; Land van Betovering en Onttovering
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: Hoogleraar cultuurgeschiedenis Peter Nissen laat u in de lezing "Limburg: land van betovering en onttovering" kennis maken met religie in Limburg. In de lezing zal een levendig beeld geschetst worden van de rol die religie in de geschiedenis van Limburg gespeeld heeft.

Daarbij zal vooral gekeken worden naar het geloof van gewone mensen. Voor hen was de wereld vooral een betoverde wereld: Op allerlei manieren zagen zij bovennatuurlijke krachten aan het werk in het leven van alledag. Dat was al zo voordat het christelijk geloof in Limburg zijn intrede deed. Met de komst van het christendom in de tijd van Sint Servaas en de vroege middeleeuwen veranderde er veel.
Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk donderdag 20 januari. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulierop onze website.
De lezing betreft één van de activiteiten uit de campagne "Van jagers tot internetters". Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en georganiseerd door de Limburgse bibliotheken.
Voor meer informatie: www.vanjagerstotinternetters.nl




Vorige 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Erfrecht en de successiewet
Valpreventie en gezond ouder worden
Feestelijke start van 2011
De Magie van het verleden
Kennismakingscursus edelsmeden
CK beweegt je!
Cursus 'Ademwijs in de praktijk' Rene Pisters
Monumentenwandeling in kerstsfeer
Sesamstraat
Bezoek de Kerstman
7e Wereld AIDS dag Roermond
7e Wereld AIDS dag Roermond
Sinterklaasshow
Gala der buuttekampjoene
Vrouwluujzitting Hoogvonjere
Ijssculpturenfestival
Jan Reijnders presenteert; Glenn Miller tot Frans Bauer
Van Roermond naar de grens met het IJzeren Ros
Kerstbomenlabyrint
Dag van de Mantelzorg


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop