Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Dienstmededeling: DSRM v2
Versie 2 van de Digitale Stad Roermond heeft helaas wat vertraging opgelopen. Voorlopig wordt de berichtgeving dan ook weer op deze pagina hervat.


Op korte termijn hopen wij u als nog versie 2 van de Digitale Stad Roermond te presenteren. Wij houden u op de hoogte!


Zandsculpturenfestival 2010 bij de Maasplassen
Na het IJssculpturenfestival, dat zon 197.000 bezoekers trok, heeft Sculpture Events nu het jaarlijkse zandsculpturenfestival naar Roermond gehaald. 


Het festival zal dit jaar gehouden worden bij de Maasplassen met als thema biodiversiteit. Vorig jaar kwamen er al 200.000 bezoekers naar het festival in Texel. Dit jaar werd er voor Roermond gekozen vanwege de grote bereikbaarheid voor zo'n twintig miljoen mensen (Duitsland, Limburg en België).


Het zand komt uit de Maas en hoeft dus niet getransporteerd te worden wat weer goed is in het kader van de duurzaamheid.


Vanaf begin april bouwen 65 professionals uit de hele wereld de sculpturen met zand en water op. Het festival opent op 30 april en sluit eind september.


Aangepaste tijd: Intocht Sinterklaas Herten
Comite Kinderfeesten Herten meldt dat de intocht in Herten op zondag 15 november 2009 niet om 12.00u maar om 14.00u start. De Sint arriveert (per boot) in de haven (bij de Rosslag) en zal vandaar uit naar het Julianaplein gaan.


Roermond Swingt in de binnenstad!
Zaterdag 14 november is er weer volop muziek in de binnenstad van Roermond. U kunt terecht voor live muziek; blues, jazz, funk en soulvolle aanverwante muziekstromingen in de Roermondse Horeca. Alle gratis toegankelijk.


Meer informatie vind u op http://www.roermondswingt.nl.


Opening Carnavalsseizoen
Locatie: TheaterHotel De Oranjerie
Omschrijving: Carnavalsvereniging D'n Uul organiseert de opening van het carnavalsseizoen.
Wanneer: Woensdag 11 november 2009 van 11:30 tot 18:30


Intocht Sinterklaas
Zondag 15 november 2009


Intocht Sinterklaas Roermond 


Omstreeks 14u zal de stoomboot aan de Vismarkt aanleggen, waarna de volgende route zal worden vervolgd:


Vismarkt-Maria Theresiabrug-Brugstraat-Neerstraat-Minderbroedersstraat-Bakkerstraat-Kloosterwandstraat-Kloosterwandplein-Kloosterwandstraat-Hamstraat-Munsterplein (kiosk).


De intocht wordt georganiseerd door Stichting St. Nicolaas Comite Roermond. 


Intocht Sinterklaas Herten 


Omstreeks 12u start de intocht van Sint Nicolaas in Herten op het Julianaplein waar de Sint ook een toespraak houdt voor de kinderen. Herstel, zie bovenstaand bericht.


De intocht in Herten wordt georganiseerd door Stichting Comite Kinderfeesten Herten.







Edvald Boasson Hagen wint zesde etappe
De Noorse wielrenner Edvald Boasson Hagen finishte zojuist als eerste in het centrum van Roermond en won daarmee de zesde etappe van de Eneco Tour. De rit over 163,3 kilometer ging van van Genk naar Roermond.


Vanavond zijn er diverse optredens op het stationsplein met o.a. Ch!ps, Nikki (bekend van Idols), DJ's en meer. Op het Kloosterwandplein staat De Nickelodeon Truck voor de jeugd.


Solarweekend Festival
Locatie: de Weerd
Link: http://www.solarweekend.com/
Omschrijving:

Samen met radiozender 3FM en MTV organiseert Extrema ook dit jaar hét crossoverfestival aan het water. Solar Weekend staat garant voor het ultieme vakantiegevoel. Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 5 en zondag 6 augustus bij het prachtige recreatiewater ‘De Weerd’ in Roermond.

In een relaxte sfeer kan de bezoeker twee dagen genieten van een superbrede programmering. Zo heeft Solar Weekend vijf muziekarea’s met house, techno, electro, hiphop en pop.


Lees meer >>

Leedjesaovend D'n Uul
Locatie: Salle de Fête Oranjerie
Omschrijving: De leedjesaovend van D'n Uul is dit jaar op zaterdag 24 oktober, in de Salle de Fête van de Oranjerie. Zangers en zangeressen, in welk verband dan ook, worden net als vorig jaar, live begeleid door Big Band Boesten. 


Omdat 't Remunjs Keteerke komend seizoen niet doorgaat, is de leedjesaovend tegelijkertijd de enige kans voor Roermondse artiesten om een optreden te op de Sjtasiefestasie te winnen.


De nummers moeten vóór dinsdag 15 september 2009, met tekst (refrein en couplet worden aangeleverd. Dat kan via email, met een MP-3 bestand, maar ook dmv. van het toesturen van een CD of cassettebandje.


Het motto van D'n Uul voor 2009 is: "LACHENDERWIES" 


De entree voor de leedjesaovend op 24 oktober is gratis.


Meer info: www.dn-uul.nl of bij Lambert Smeets 06-14637532


Wanneer: Zaterdag 24 oktober
Link: http://www.dn-uul.nl


Draaksteken Beesel
6 voorstellingen van het openluchtspel Draaksteken Beesel.


Historische optocht


Zondag 16 augustus 14.00 uur grote historische optocht. Interactief wandelend theater met meer dan 1000 deelnemers. Na de optocht is er feest in het dorp met muziekprogramma, gezellige terrassen en heerlijk eten. Wees op tijd en kom bij voorkeur per fiets.


Nach van de Draak


Tijdens het Draaksteken is er na elke voorstelling feest in het dorp. Op de sfeervol aangeklede Markt treden elke dag GRATIS goeie bands op en is er volop eten en drinken te krijgen.


 


Wanneer: Weekenden 14-15-16 + 21-22-23 augustus 2009 


Locatie: Beesel langs Kasteel Nieuwenbroeck


Link: http://www.draaksteken.nl 




Vorige 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Mediaval Ruremonde
Roermond swingt!
Uitzending TROS Muziekfeest op de Markt
Let op: Gevaarlijk ijs asfalt!
Gemeente Roermond gaat digitaal
Tros Muziekfeest Roermond
Braderie / Luikse Markt Zuid
Dancetour Roermond
Kermis Maasniel & Sjnapsfestival
Gespreksgroepen voor Stiefmoeders voortaan ook in Limburg
Rad van Fortuin
Braderie Maasniel
Grootse Boekenmarkt
Betonkanorace 2009
Vierde Draaiorgelfestival Roermond
Remunjse kirmes 2009
Wandel 4 daagse
Cursus Energetische Meditatie
Campagne onze kinderen zijn de toekomst
PVDA-slinger


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop