Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Erfrecht en de successiewet
Per 1 januari 2010 is de successiewet gewijzigd waardoor het mogelijk is dat de langstlevende ouder bij het overlijden van de eerste ouder mr successierechten (nu genaamd: erfbelasting) moet betalen over de erfdelen van de kinderen dan voor 1 januari 2010.
Lees meer >>

Valpreventie en gezond ouder worden
Locatie:Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: In samenwerking met Proteion thuis organiseert Basisbibliotheek bibliorura deze thema- bijeenkomst. Hierbij krijgt u tips over Gezond ouder worden waarbij o.a. leefgewoonten, gezonde voeding en het zelfstandig blijven wonen ter sprake komen.

Tevens wordt er extra aandacht besteed aan valpreventie ofwel, 'hoe maak ik de kans om te vallen in huis zo klein mogelijk?'
Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk donderdag 6 januari. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website www.bibliorura.nl.


Feestelijke start van 2011
Locatie: Bibliotheek Roermond, Neerstraat 11-13
Omschrijving: Ook in 2011 zullen wij weer elke zondag geopend zijn van 13.00-17.00 uur. Tijdens de eerste zondag van 2011 worden onze bezoekers feestelijk ontvangen. Voor elke bezoeker is er een heerlijke verrassing. Tevens kunt u van 14.00-16.00 uur genieten van de muziek van Honeytrap. Honeytrap is een formatie uit Midden Limburg met 6 bandleden die jarenlange ervaring hebben en hun luisteraars van de eerste toon tot de laatste in hun greep te houden. Hun veelzijdige repertoire bestaat uit ballads, blues en rock in alle toonaarden. Meer informatie over de activiteiten van Basisbibliotheek bibliorura vindt u op www.bibliorura.nl



De Magie van het verleden
In de voorstelling ‘Magie van het verleden’ brengt goochelaar Jannes door middel van entertainment historisch besef over. Kom op donderdag 27 maart naar de bibliotheek in Roermond. De voorstelling begint om 14.30 uur.

Jannes de goochelaar (Jan de Bruyn) is de enige puur historisch goochelaar ter wereld. Hij laat in de periode, rond 1850, zien hoe het er toen aan toe ging. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere met de nodige zelfspot. Hij goochelt met simpele zaken zoals: munten, bekertjes, eieren en touwtjes maar er is geen touw aan vast te knopen. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen van 8 tot 80 jaar.

Voor deze activiteit, die gratis toegankelijk is, dient u zich aan te melden uiterlijk donderdag 24 maart. Dit kan in elke locatie van onze bibliotheek en via het aanmeldingsformulier op onze website. De voorstelling betreft één van de activiteiten uit de campagne "Van jagers tot internetters". Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en georganiseerd door de Limburgse bibliotheken. Voor meer informatie: www.vanjagerstotinternetters.nl

Kennismakingscursus edelsmeden
Het Centrum voor de Kunsten Roermond biedt een korte kennismakingscursus aan voor mensen die interesse hebben in edelsmeden, maar nog niet zeker weten of het iets voor hun is. Onze docent Rini Ronckers wil graag laten zien hoe inspirerend het is om een cursus edelsmeden te volgen bij haar.
Lees meer >>

CK beweegt je!
Op zaterdag 15 januari komt het CK extra in beweging: volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar kunnen dan meedoen aan dansworkshops naar keuze. De dansworkshops worden aangeboden door de dansdocenten van het CK en zijn geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.
Lees meer >>

Cursus 'Ademwijs in de praktijk' Rene Pisters
Een cursus "functioneel ademen volgens Dr. Parow". Ademen doet ieder mens vanzelf, maar goed (functioneel, natuurlijk) ademen hebben we in de loop der jaren verwaarloosd o.a. door de stressvolle instelling in onze westerse maatschappij.
Lees meer >>

Monumentenwandeling in kerstsfeer
Locatie: Centrum Roermond
Omschrijving: Monumentenwandeling in kerstsfeer onder leiding van een VVV-stadsgids
Start: Donderdag 23 december 2010 14:00
Eind: Donderdag 23 december 2010 16:00
Link: <a href="http://www.vvvmiddenlimburg.nl/">http://www.vvvmiddenlimburg.nl/</a>


Sesamstraat
Locatie:theaterhotel de Oranjerie

Omschrijving: Schuif gezellig aan, laat je speelgoed staan voor Sesamstraat! Want de leukste bewoners van de knotsgekke en meest bekende straat aller tijden komen naar Roermond. Voor het eerst slaat de blauwe, vrolijke Pino haar vleugels uit richting het theater samen met de springende rode Elmo, de langbenige en langarmige Grover, de lieve Tommie en natuurlijk de boezemvriendjes: Bert en Ernie. En Oscar… die houdt vanuit zijn prullenbak een oogje in het zeil. Het belooft een gezellig, swingend, maar vooral ook muzikaal spektakel te worden. Beleef de nieuwste Sesamstraatavonturen nu in het theater. (muziek: Tjeerd Oosterhuis, liedteksten: Sjoerd Kuyper) www.sesamstraattheater.nl

Start: Woensdag 15 december 2010 14:00
Eind: Woensdag 15 december 2010 16:00
Link: <a href="http://www.ff-cms.nl/klanten/thr/site.php?prog=true&mid=3&sid=1&rid=2&id=416&month=2010-12&voorstelling=1081">http://www.ff-cms.nl/klanten/thr/site.php?prog=tru</a>


Bezoek de Kerstman
Locatie: diverse locaties
Omschrijving:Van zaterdag 18 december t/m donderdag 23 december verblijft de Finse kerstman in Nederland. De Finse stichting ‘Santa Claus Foundation’ heeft ‘Santa’ verzocht om Roermond te verblijden met een bezoek aan de meest dynamische stad van Limburg. Santa zal niet alleen overnachten in het Theaterhotel De Oranjerie, maar ook een kijkje nemen in het Stadhuis.

De kerstman woont het hele jaar door in het dorp Rovaniemi bij de poolcirkel in Finland. De Santa Claus Foundation was al enige tijd zoekende naar een stad in centraal noordwest-Europa waar de kerstman in de kerstperiode een aantal dagen zou kunnen resideren. Uitgangspunt voor de locatiekeuze was dat de betreffende stad centraal gelegen moest zijn in het dichtsbevolkte gebied van noordwest-Europa: de Euregio. De stad moest verder voldoende andere gezinsactiviteiten hebben die aan kunnen sluiten bij een bezoek aan de Kerstman. Volgens de Foundation voldoet Roermond van alle onderzochte steden in de Euregio, het meest aan de gestelde criteria. De Foundation is dan ook voornemens om in ieder geval de komende 3 jaar, de kerstman telkens enkele dagen vóór Kerst in Roermond te laten resideren.
entree €2,50 voor goed doel.




Vorige 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

7e Wereld AIDS dag Roermond
7e Wereld AIDS dag Roermond
Sinterklaasshow
Gala der buuttekampjoene
Vrouwluujzitting Hoogvonjere
Ijssculpturenfestival
Jan Reijnders presenteert; Glenn Miller tot Frans Bauer
Van Roermond naar de grens met het IJzeren Ros
Kerstbomenlabyrint
Dag van de Mantelzorg
Ouderbijeenkomst boekstart
Erfrecht en de successiewet
Seminar over gamen voor ouders en opvoeders
Voice mail at the movies
Leoni Jansen
Lezing Lisette Thooft en Spirituele boekenbeurs
Duurzaam Roermond
Stoffenmarkt
Spetterende Sinterklaasshow
Poëzie Rond Kerstmis En Driekoningen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Merum Outlet Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus dansfeest de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan inbraak intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag krakau liederen markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wegwerkzaamheden workshop