Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Fietsen en bromfiets parkeren
De Roermondse winkelstraten zijn het domein van voetgangers. Fietsers mogen in de meeste winkelstraten op doordeweekse dagen niet fietsen tussen 12.00 en 18.00 uur en in het weekend.

Uitstallingen op straat in het winkelgebied
Het is belangrijk dat looproutes vrij blijven, daarom moeten er op drukke dagen reclameborden en andere uitstallingen op straat worden opgeruimd. Dat geldt voor onze hele regio.

Pinksterweekend staat voor de deur
Het coronavirus heeft ons allemaal in meer of mindere mate geraakt. Sociaal, economisch of in onze gezondheid. Samen zoeken wij nu de nieuwe balans tussen gezond en veilig blijven en winkelen, sporten, elkaar ontmoeten en een terrasje pikken.

Horeca vanaf Tweede Pinksterdag open
Op Tweede Pinksterdag krijgen horeca ondernemers eindelijk weer de gelegenheid om  vanaf 12.00 uur open te gaan. De gemeente Roermond heeft van diverse horecaondernemers de vraag gekregen om terrassen te mogen uitbreiden. Om ondernemers de ruimte te geven, mogen terrassen tijdelijk uitgebreid voor de periode van 1 juni 2020 tot 1 september 2020.

Extra ruimte voor weekmarkten
Niet alleen de terrassen vragen meer ruimte op de pleinen. Ook de weekmarkten hebben vanwege de Corona-maatregelen extra ruimte nodig., Ook hiervoor is een passende oplossing gezocht. De weekmarkt op zaterdag staat met ingang van deze week op de Markt op het Kloosterwandplein en op het Munsterplein.

Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening
Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Gezonde Moeras-Eik in Hoogvonderen opzettelijk vernield
In de Roermondse wijk Hoogvonderen/ Kantklosterstaat is een gezonde Moeras-Eik opzettelijk vernield. De schade bedraagt mogelijk tussen de 15.000 en  20.000 euro. Deze kosten worden verhaald op de dader zodra deze gevonden is.

Nieuwe afvalbakken in centrum Roermond
Al gespot? De gemeente Roermond plaatste deze week nieuwe afvalbakken in het centrum. Ze vallen goed op, maar passen ook bij de uitstraling van het centrum.

Uitbreiding horeca-terrassen mogelijk
De gemeente staat  welwillend tegenover uitbreiding van terrassen om horeca-ondernemers in deze moeilijke tijd tegemoet te komen.  Uiteraard met inachtneming van de landelijke maatregelen.

Uitbreiding horeca-terrassen mogelijk vanaf 1 juni
De gemeente staat  welwillend tegenover uitbreiding van terrassen om horeca-ondernemers in deze moeilijke tijd tegemoet te komen.  Uiteraard met inachtneming van de landelijke maatregelen.



Vorige 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Onderzoek naar brand bij zendmast
Actieve handhaving op (brom)fietsers in voetgangersgebied
Roermondse binnenstad op weg naar ‘het nieuwe normaal’
Voorkomen van drukte
Gewijzigde dienstverlening Pinksteren
Gedoogbeschikkingen voor tijdelijk nieuwe verkoopactiviteiten mogelijk onder voorwaarden
Versoepeling maatregelen corona
Verhuizing busstation positief ontvangen
Werk in uitvoering: Terbaansweg
Afsluiting parkeerplaatsen
Roze Stationstunnel op 17 mei ‘Dag tegen Homofobie en Transfobie’
Parkeerplaatsen weer geopend
Gewijzigde dienstverlening Hemelvaart en Pinksteren
Besluiten Veiligheidsregio Limburg-Noord
Maatregelen vanaf weekend en verder
Roermond bekijkt mogelijkheden voor binnenstad
Huis aan huis inzameling oud papier en karton gaat weer van start
Inzameling oud papier en karton gaat weer van start
Busstation NS-Roermond tijdelijk in de Veeladingstraat
Kranslegging bij oorlogsmonumenten


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kamer van Koophandel Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roercenter Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop