Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond
GGD Limburg-Noord opent op 2 november een corona teststraat in Roermond.

Regionale samenwerking regenboogplannen
Vrijdag 9 oktober heeft wethouder Smitsmans symbolisch de regenboogvlag overgedragen aan wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw. Hiermee is regionale aansluiting en samenwerking van start gegaan.

Werk in uitvoering: kruising Kitskensdal - Heinsbergerweg
Op dinsdag 13 oktober 2020 wordt gestart met de aanpassing van de kruising Kitskensdal – Heinsbergerweg.

Zwakke populieren maken plaats voor zwarte elzen, wilgen en vogelkersen
Langs het wandelpad in het bos tussen de Roer en de Hambeek staan verschillende dode en stervende populieren. Het gevaar bestaat dat deze bomen in de nabije toekomst op het pad kunnen vallen. Om ongevallen met wandelaars en schade aan het pad te voorkomen, hebben gemeente Roermond en Waterschap Limburg besloten ongeveer 40 populieren langs het wandelpad te vervangen.

Week van de Veiligheid
In de week van 5 tot en met 11 oktober staat veiligheid landelijk en ook in Roermond centraal. Dit jaar staat de Week van de veiligheid in het teken van weerbaarheid. Hoe kunt u zelf weerstand bieden tegen criminaliteit?

Roermond staat stil bij gevolgen Corona
Burgemeester Rianne Donders plant op dinsdag 6 oktober om 10.00 uur in het Nationaal Herdenkingspark Roermond een speciale Corona herdenkingsboom. Dit is voor iedereen te volgen via een livestream. De boomplant staat in het teken van de landelijke actie ‘Aandacht voor elkaar’ die start op 6 oktober.

Renovatie Park Hattem gestart
De gemeente Roermond gaat park Hattem renoveren. Dit is nodig omdat de beplanting op veel plaatsen van slechte kwaliteit is. Onder andere komen er meer vaste planten en bloembollen. Dit zorgt voor meer kleur en fleur in het park en is goed voor de insecten. Ook de paden(structuur) worden verbeterd, de zitbanken en afvalbakken vernieuwd. Ook wordt de toegankelijkheid verbeterd.

Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan
De gemeente Roermond zet in op een toekomstbestendige binnenstad. Hiervoor gaat zij de samenwerking aan met stichting Streetwise, gespecialiseerd in het verbeteren van het ondernemersklimaat en het vestigen van nieuwe ondernemers in winkelgebieden. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Roermond.

WhatsApp buurtpreventie
Ziet of hoort u iets verdachts? Loopt er iemand door uw wijk die er duidelijk niet thuishoort, of hebt u  (vermoedens van)  inbraak, oplichting, vernieling of bedreiging? Dan helpt het enorm als u dat direct door geeft aan uw wijkgenoten.  Dat kan heel eenvoudig, via een buurt WhatsApp groep. 
WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn de extra oren en ogen in de wijk!

Ondertekening Manifest ‘Iedereen doet mee!’
Wethouder Marianne Smitsmans en voorzitter Stichting Gehandicaptenplatform Jan van Roon ondertekende op dinsdag 29 september ’20 het manifest 'Iedereen doet mee!’. Met dit manifest verklaart de Gemeente Roermond samen te werken met inwoners om ervoor te zorgen om de gemeente voor iedereen beter toegankelijk te maken.  Roermond is de 50e gemeente van Nederland die het manifest heeft ondertekend.



Vorige 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Aantrekkelijke verbinding Designer Outlet en binnenstad
Werk in uitvoering: Onderdoorgang N280 (verbinding Kazerneplein - Grote Kerkstraat)
Roermond - Politie arresteert vijf personen voor straatroven
Roermond - Gezocht - Wie overvielen woning Roermond?
Uitstel van betaling voor huren gemeentelijk vastgoed
Geen traditionele Sinterklaasintochten in Limburg-Noord
Roermond richt eigen overheids-BV op voor groenonderhoud en reiniging
Aanbeveling herbenoeming burgemeester Rianne Donders - de Leest
Realisatie van het Expertisecentrum Complexe Jeugdhulp Limburg
Roermond - Verdachten van afpersing aangehouden
Roermond en de Maas(plassen) een stuk schoner na World Cleanup Day en Maas Cleanup Day
Samen op de bres tegen zwerfafval!
Extra hulp voor blinden en slechtzienden op busstation Roermond
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hennie Giesberts
Waarschuwing voor afspraakloket.nl
Wereld Alzheimer Week in Roermond; juist nu
Roermond / Venlo - Twee aanhoudingen na poging inbraak parkeerautomaten
Fietsenstalling Neerstraat weer open
Koninklijke Onderscheiding Margriet Konings
Roermond - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica middeleeuwen munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend workshop zesde etappe