Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Basis gelegd voor realisatie hoogwaterbescherming Roerdelta
De gemeente Roermond en Waterschap Limburg hebben een intentieovereenkomst gesloten en gaan samenwerken aan een goede multifunctionele oplossing voor het versterken en ophogen van de dijken in het plangebied Roerdelta.

Mantelzorg en vakantie
De huidige coronamaatregelen bieden weer ruimte voor een vakantie buitenshuis. Wanneer u als mantelzorger op zoek bent naar ideeën of advies voor degene waar u voor zorgt, dan bieden onderstaande organisaties mogelijkheden.  Het betreft vakanties voor mensen met een beperking met of zonder hun mantelzorger.

Roermond wordt aangesloten op glasvezel
De gemeente Roermond tekent vandaag een samenwerkingsovereenkomst met KPN NetwerkNL voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. In totaal worden ruim 22.000 huishoudens en bedrijven voorzien van een aansluiting. In navolging op Maastricht is Roermond de tweede gemeente in de provincie Limburg waar het toekomstbestendige, betrouwbare en veilige glasvezelnetwerk wordt aangelegd. De werkzaamheden in Roermond starten in de eerste helft van 2021.

TASO-regeling voor amateursportorganisaties
Amateursportorganisaties die schade geleden hebben door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kunnen een tegemoetkoming ontvangen. De tegemoetkoming is afhankelijk van de doorlopende lasten (niet zijnde huurlasten). Een aanvraag kan worden ingediend in de periode van 1 september 2020 tot en met 4 oktober 2020.

Werk in uitvoering: Munsterplein
Maandag 13 juli en dinsdag 14 juli 2020 vinden op het Munsterplein werkzaamheden plaats, onder andere in verband met de bestrijding van Japanse Duizendknoop.

Corona maatregelen vanaf 1 juli versoepeld
Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen.

Coronamaatregelen vanaf 1 juli versoepeld
Vanaf vandaag worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen.

José van Aaken nieuwe gemeentesecretaris Roermond
Het college van burgemeester en wethouders heeft José van Aaken benoemd als gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Roermond. Zij volgt hiermee per 1 september Han Geraedts op die begin maart bekend maakte afscheid te nemen van Roermond.

Voorbereiding The Passion gaat door
Op 24 maart werd duidelijk dat The Passion niet kon plaatsvinden in Roermond als gevolg van Corona. De EO heeft ondertussen bekend gemaakt af te zien van deelname aan de productie van volgend jaar. Gemeente Roermond ontving kort daarvoor het bericht dat de overige partners, waaronder KRO-NCRV en producent Mediawater, doorgaan met de voorbereidingen van The Passion 2021. De beslissing van de EO heeft voor de gaststad verder geen consequenties.

Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan
Evenementen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat is goed nieuws. Dat betekent weer een nieuwe stap naar meer ruimte, maar niet zonder regels. Naleving van de belangrijkste basisregels is met de nieuwe versoepeling belangrijker dan ooit.



Vorige 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Wie waren man en vrouw in auto bij zendmast?
Jaarstukken 2019 beschikbaar
Gratis online budgethulp voor iedereen
Samen gaan we afval nóg beter scheiden
Positieve afronding traject Tahwied
Kranslegging Nationaal Monument voor Vredesoperaties
De 11devande11de kiest voor Roermond
Swalmen - Gewapende overvalsters gezocht
Een maand busstation in minder dan 2 minuten
Gezellig en veilig in de binnenstad
Terugblik eerste fase Roerdelta
Roermond - Twee minderjarigen opgepakt voor straatroven
Aanvragen corona-fonds van start
Japanse duizendknoop loopt weer uit
Bouw windturbines in Niederkrüchten
Gemeente Roermond stelt Corona-fonds van €5 miljoen vast
Roermond - Gezocht - Getuigen gezocht van overval pizzabezorger
Limburg - Drie Limburgse zaken in Opsporing Verzocht
Voorzetting raadsvergadering op dinsdag 2 juni
Uitzending raadsvergadering op woensdag 3 juni


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht intratuin iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop