Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

De bladkorven staan er weer
Hoewel de herfst nog maar net is begonnen vallen de bladeren al volop. Door de lange droge periode is dit eerder dan gebruikelijk. Natuurlijk willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‘bladschoon’ en veilig houden.

Minder huishoudelijk afval door beter te scheiden
De gemeente Roermond wil het huishoudelijk restafval tussen 2020 en 2025 verminderen. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden.

Begrotingsbehandeling 2021
Op donderdag 12 november stelt de raad van Roermond de gemeentebegroting 2021. Tijdens het Sprekersplein van 4 november kunt u uw wensen kenbaar te maken ten aanzien van het gemeentelijk beleid zoals dat gepresenteerd is in de begroting 2021.

Verbeteren kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekplein
Vanaf 26 oktober tot en met 6 november 2020 vindt de aanleg plaats van een verkeersplateau op de kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekplein. Het aanbrengen van een verkeersplateau vergroot de verkeersveiligheid op dit kruispunt. In verband met deze werkzaamheden is de kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekstraat in deze periode afgesloten voor alle verkeer.

Vergunningsprocedure nieuwe coffeeshops van start
Vanaf 4 januari aanstaande kunnen gegadigden hun aanvragen indienen om in aanmerking te komen voor een van de twee nieuwe vergunningen voor een coffeeshop in Roermond. Dit is onderdeel van een plan om de twee coffeeshops aan de Zwartbroekstraat en de Venloseweg in Roermond te laten verdwijnen. Met het openstellen van het aanvraagtijdvak gaat de vergunningprocedure van start. Hierdoor komt het doel, nieuwe locaties voor de Roermondse coffeeshops, een stap dichterbij.

Fietsenstalling Neerstraat tijdelijk gesloten
De fietsenstalling aan de Neerstraat (Steenen Trappen) is vanaf dinsdag 20 oktober tot en met vrijdag 23 oktober gesloten.

Herten - Gewapende overval op medewerkster
De politie onderzoekt een gewapende overval op een medewerkster bij een bedrijf aan de Schepersweg op vrijdagmorgen. Bij de overval raakte de vrouw licht gewond.

Vervroegde sluiting fietsenstallingen op donderdagen
In verband met de nieuwe coronamaatregelen zijn de overdekte fietsenstallingen aan het Kloosterwandplein en de Steenen Trappen op donderdagen nog maar geopend tot 20.30 uur (wegens aanpassing openingstijden winkels naar 20.00 uur).

Help jij mee tijdens de verkiezingen?
Wil jij meehelpen om de komende Tweede Kamerverkiezingen goed te laten verlopen? Meld je dan aan als lid van een stembureau in Roermond! Als stembureaulid zorg je ervoor dat de verkiezingsdag goed verloopt en dat de telling zorgvuldig gebeurt. Om je goed voor te bereiden op deze dag, krijg je een korte digitale cursus en afrondende toets.

Coming Out Dag Roermond 2020
11 oktober, Internationale Coming Out Dag, is altijd een dag vol activiteiten om aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). Dat kon dit jaar natuurlijk niet. Het hijsen van de regenboogvlag was gelukkig wel mogelijk.



Vorige 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond
Regionale samenwerking regenboogplannen
Werk in uitvoering: kruising Kitskensdal - Heinsbergerweg
Zwakke populieren maken plaats voor zwarte elzen, wilgen en vogelkersen
Week van de Veiligheid
Roermond staat stil bij gevolgen Corona
Renovatie Park Hattem gestart
Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan
WhatsApp buurtpreventie
Ondertekening Manifest ‘Iedereen doet mee!’
Aantrekkelijke verbinding Designer Outlet en binnenstad
Werk in uitvoering: Onderdoorgang N280 (verbinding Kazerneplein - Grote Kerkstraat)
Roermond - Politie arresteert vijf personen voor straatroven
Roermond - Gezocht - Wie overvielen woning Roermond?
Uitstel van betaling voor huren gemeentelijk vastgoed
Geen traditionele Sinterklaasintochten in Limburg-Noord
Roermond richt eigen overheids-BV op voor groenonderhoud en reiniging
Aanbeveling herbenoeming burgemeester Rianne Donders - de Leest
Realisatie van het Expertisecentrum Complexe Jeugdhulp Limburg
Roermond - Verdachten van afpersing aangehouden


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight CDA CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski winnaar workshop