Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Vanaf 28 augustus gaat BsGW aanmaningen versturen, zodat particulieren en ondernemers weten dat er nog een bedrag openstaat. Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW
aangesloten gemeenten en het waterschap. Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen. Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al - eenmalig - een kosteloze betalingsherinnering. Dit heeft er-voor gezorgd dat de aanslag weer onder de aandacht is gebracht.

Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Op zaterdag 15 augustus speelt stadsbeiaardier Rosemarie Seuntiëns tussen 12.00 en 12.30 uur het herdenkingsconcert vanuit de toren van het stadhuis op de Markt.

Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Op 1 januari van dit jaar zijn 2 belangrijke wetten in de zorg in werking getreden. Dit zijn de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte ggz (Wvggz). Deze wetten zijn de opvolgers van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (BOPZ). 
Hierdoor zijn mensen die hun wil niet meer kunnen uiten, of hun vertegenwoordigers, beter juridisch beschermd.

Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Wilt u buiten de deur iets eten of drinken of naar een museum of een pretpark? Dan is het verplicht om vooraf te reserveren en er vindt een gezondheidscheck plaats. In de horeca is het daarnaast verplicht bezoekers te vragen zich te registreren.

Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Wilt u buiten de deur iets eten of drinken of naar een museum of een pretpark? Dan is het verplicht om vooraf te reserveren en er vindt een gezondheidscheck plaats. In de horeca is het daarnaast verplicht bezoekers te vragen zich te registreren.

Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
De gemeente Roermond heeft zich aangesloten bij het landelijk actieprogramma ‘Een tegen eenzaamheid’. Hiermee wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken.

Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Onlangs is er een aantal COVID-19 besmettingen geconstateerd onder personeelsleden van winkels in het Designer Outlet Roermond. Veiligheidsregio Limburg Noord, Designer Outlet en gemeente Roermond nemen samen maatregelen om de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers te waarborgen.

Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Op 14 mei 2020 heeft de gemeenteraad zes nieuwe verordeningen vastgesteld voor de verschillende bedrijveninvesteringszones (BIZ). Voorwaarde voor de inwerkingtreding van de verordeningen is dat er voldoende draagvlak moet zijn onder de bijdrageplichtigen. Daarom organiseert de gemeente een stemming per bedrijveninvesteringszone.

De binnenstad als fietsstraat-zone
Vanaf deze week is de auto in de binnenstad van Roermond voortaan ‘te gast’. Door de straten binnen de singelring te kenmerken als fietsstraat-zone krijgen fietser nog meer ruimte. De verkeersregels in de binnenstad blijven hetzelfde, zo blijft het promenadegebied een voetgangerszone.

Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
Gooi geen restafval of ander afval bij textiel en glas. Zo gaan we samen voor een goed resultaat en werken we aan een schoon Roermond!



Vorige 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
Kermis Swalmen afgelast
Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Werk in uitvoering: Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
Gemeentelijke kantoren weer geopend
Roermond, Full of Stories
Aanpak zwerfafvalprobleem Maasplassen
Parkeren in Roermond…wie wil meedenken?
Basis gelegd voor realisatie hoogwaterbescherming Roerdelta
Mantelzorg en vakantie
Roermond wordt aangesloten op glasvezel
TASO-regeling voor amateursportorganisaties
Werk in uitvoering: Munsterplein
Corona maatregelen vanaf 1 juli versoepeld
Coronamaatregelen vanaf 1 juli versoepeld
José van Aaken nieuwe gemeentesecretaris Roermond
Voorbereiding The Passion gaat door
Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst vuurwerk workshop