Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Op zaterdag 5 september stond de traditionele jaarmarkt van de gemeente Roermond weer op de planning. Zoals u gewend was, zou dan de hele binnenstad van Roermond vol staan met marktkramen en standwerkers. Helaas kunnen we de jaarmarkt niet in de oorspronkelijke vorm door laten gaan aangezien de Coronamaatregelen en alle daarbij benodigde aanpassingen, dit niet toelaten.

Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
In twee weekenden in september wordt er aan de brugdekken van de Koninginnelaan over de A73 bij Roermond gewerkt. Het eerste weekend is van 18 - 21 september en het tweede weekend van 25 - 28 september. Tijdens deze werkzaamheden is de N570 vanaf de kruising met de Sint Wirosingel tot en met de kruisingen ter hoogte van de A73 gefaseerd afgesloten voor verkeer.

Renovatie Park Hattem
De gemeente Roermond start begin september met de renovatie van Park Hattem. Samen met eigenaren en regelmatige bezoekers van het park is ervoor gekozen om het kleurrijker, spannender en afwisselender te maken. Een mooie beleving die ieder seizoen anders is.

De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Roermond heeft sinds kort een centraal punt waar mensen terecht kunnen met hun vragen en zorgen over eenzaamheid. Via de WegWijZer kunnen zij laagdrempelig in contact komen met mensen die deskundig zijn op het vlak van eenzaamheid. Juist in deze tijd van vakantie en coronacrisis, waarbij persoonlijk contact soms moeilijk is, biedt dit centrale punt uitkomst.

Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
Vanaf zondag 30 augustus ligt het busstation bij station Roermond weer op de vertrouwde plek, achter Hotel Roermond. De afgelopen vier maanden is het busstation in hoog tempo gerenoveerd. In de komende periode worden o.a. nog bomen aangeplant en de verlichting en bestrating worden afgewerkt, maar het busstation is nu al een stuk veiliger, toegankelijker en overzichtelijker. Vanaf 11 september is ook de onbewaakte fietsenstalling weer op de vertrouwde locatie geopend.

Werk in uitvoering: Kazerneplein
Maandag 31 augustus wordt gestart met bestratingswerkzaamheden op het Kazerneplein.

A73: Weekendafsluiting
De A73 tussen knooppunt Tiglia en afrit (19) Roermond in de richting van Maastricht is afgesloten van vrijdag 28 augustus 20.00 uur tot maandag 31 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat voert dan onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt. Door de werkzaamheden zijn ook de tussenliggende op- en afritten afgesloten.

Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
Maakt u zich zorgen in uw omgeving over een persoon met verward gedrag, maar is er geen sprake van acuut gevaar? Dan kunt u een melding doen of advies vragen bij het  ‘advies- en meldpunt niet-acuut’ via 0800-1205.

Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Vanaf maandag 29 juni verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

Gemeente verlengt uitbreiding terrassen
Horecaondernemers in Roermond mogen voor een langere periode hun terrassen uitbreiden. De gemeente komt hiermee tegemoet aan verzoeken van ondernemers en geeft ze daarmee een extra steuntje in de rug. Waar de uitbreiding eerst werd toegestaan tot 1 september, mogen de grotere terrassen nu blijven tot 1 november. De bestaande voorwaarden blijven ongewijzigd.



Vorige 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Aanmaningen BsGW vallen eind augustus in de bus
Stadsbeiaardier speelt herdenkingsconcert in Roermond
Mantelzorgondersteuning: De cliëntenvertrouwenspersoon en familievertrouwenspersoon
Registreren verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Registratieverzoek verplicht bij eten of drinken buiten de deur
Training ‘In gesprek over eenzaamheid’
Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
De binnenstad als fietsstraat-zone
Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
Kermis Swalmen afgelast
Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Werk in uitvoering: Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
Gemeentelijke kantoren weer geopend
Roermond, Full of Stories
Aanpak zwerfafvalprobleem Maasplassen
Parkeren in Roermond…wie wil meedenken?


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 App store Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de kleine tovenaar de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag lezing liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wijkagent workshop