Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Geen gratis shopbus meer!
In 2012 zal de gratis Roermondse shopbus niet meer rijden. De bus, die nu nog personen vervoert van de binnenstad naar de huis- en tuin boulevard en het Retailpark stopt met rijden omdat dit volgens de gemeente van Roermond commercieel niet meer interessant is.

Bijna iedereen die gebruik maakt van de gratis shopbus woont in Roermond en het doel van de bus was eigenlijk om mensen die van verder weg komen te stimuleren om zich te verplaatsen naar de verschillende gedeeltes van Roermond.

Informatiemiddag brand en inbraak preventie
Brand en inbraak in de eigen woning zijn zaken waar we liever niet aan denken. Toch vernemen we dagelijks dat het mensen overkomt. Laat het jezelf niet overkomen! Om met een gerust hart je woning achter te laten of te gaan slapen, loont het zich de moeite om enkele maatregelen te nemen. Beter voorkomen dan genezen!
Lees meer >>

Tien minuten gratis shoppen bij Intratuin Roermond
3 mensen mogen zaterdag 17 december tien minuten gratis shoppen bij de intratuin. Dit kan niet zomaar, ze moeten ervoor zorgen dat ze voor 9uur voor de deur staan, met een kerstmuts op hun hoofd.

Afgelopen weekeinde zijn er door het personeel veel kerstmutsen uitgedeeld. Zaterdag 17 december staat bij de Intratuin de kerstman voor de deur om de bonnen die bij de mutsen zijn verstrekt in ontvangst te nemen.
Lees meer >>

Oplaad punten voor elektrische auto's
Roermond heeft een aantal oplaadpunten ter beschikking voor de elektrische auto. De oplaadpunten bevinden zich op de volgende locaties:

- Wilhelminaplein.
- Molenweg.
- Minderbroederssingel.
- Parkeergarage Kazerneplein.
- Hoekstraat – Maasniel.
- Faunasingel – Hoogvonderen.
- Winkelcentrum Putkamp – Herten.

Om het elektrisch autorijden te stimuleren worden er landelijk 10.000 elektrische oplaadpunten gerealiseerd. Roermond doet hier ook aan mee en is hiervoor in samenwerking gegaan met E-laad, die op dit moment een van de grootste aanbieders van oplaadpunten voor elektrische voertuigen is.
Elektrische auto’s die op groene stroom rijden hebben geen CO2 uitstoot en rijden veel duurzamer dan auto’s op benzine, diesel of gas.

Voor de oplaadpunten die gelegen zijn in een zone van betaald parkeren zijn vrijgesteld van parkeerbelasting als ze aangesloten zijn aan de oplaadpaal. De regel voor de parkeerbelasting word in 2012 op dit punt aangepast.

Boek ‘Natuurlijk Roermond’
Halverwegen december verschijnt het boek ‘Natuurlijk Roermond’. Het boek, met als ondertitel ‘Ontdek de groene gemeente Roermond’ met ongeveer 200 pagina‘s dik, wordt uitgegeven in het kader van het 100 jarig bestaan van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg (NHGL).

In de afgelopen 2 jaar hebben 14 auteurs, onder leiding van Math de Ponti, Olaf Op den Kamp, Wouter Jansen en Wilbert Dekker, 16 natuurgebieden in de gemeente Roermond beschreven. Het resultaat wordt nu gepresenteerd in de vorm van een boek met een beschrijving van de mooiste groene terreinen in de gemeente Roermond. De tekst wordt ondersteund met meer dan 250 foto’s.
Ook bevat het boek 16 beschreven wandelingen met een topografische kaart.
Bij elk natuurterrein is een kaartje geplaatst met een uitgezette wandeling en een beschrijving: zo kun je de natuur in Roermond nog beter beleven. Een uniek boek voor elke Limburger, zowel de wandelaar als de echte natuurkenner.

Het boek ‘Natuurlijk Roermond’ is vanaf 15 december 2011 te koop bij de Roermondse boekwinkels en het VVV-kantoren in het centrum.

De verkoopprijs bedraagt € 11,90. En de verzendkosten van het boek bedragen € 7,50.

Bestelbus gekanteld op A73
Dinsdag 6 december rond 16.00 uur is een bestuurder gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A73. Net voor de Roertunnel. De bestelbus met aanhanger kantelde. De bestuurder kon zichzelf uit het voertuig bevrijden, maar is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Mislukte overval tankstation Roermond
Een man heeft in de vroege ochtend van 5 december geprobeerd het tankstation aan de A73 bij Roermond te overvallen.

De verdachte kwam rond kwart over vier met een mes de winkel van tankstation Hoogvonderen binnen en vroeg om geld. De pompbediende weigerde, waarop de overvaller er weer te voet vandoor ging in de richting van woonwijk Hoogvonderen.

De man was ongeveer 1.80 m lang met een fors postuur, droeg een donkere joggingbroek en een grijze sweater. Voor zijn gezicht had hij een zwarte sjaal.

Wegwerkzaamheden Roermond
In Roermond worden weer delen van wegen hersteld & onderhouden, houd dus goed in de gaten wanneer je naar Roermond komt dat dit verkeershinder kan veroorzaken.
De werkzaamheden worden uitgevoerd bij de volgende punten:


Lees meer >>

Outlet Center wordt nog groter!
Het Designer Outlet Center in Roermond gaat opnieuw uitbreiden. Het merkendorp wil in 2015 met 10.000 vierkante meter en vijftig winkels groeien. Daarmee wordt het 't grootste merkendorp in Europa.

Fietsendief -slaat- toe met Didgeridoo
Een fietsendief heeft donderdagmiddag in Roermond twee mannen verwond met een didgeridoo (=blaasinstrument voornamelijk gebruikt door de Aboriginals, Australië).

Twee jonge mannen zagen rond kwart over die bij de Neerstraat een verdachte. Hij toonde opvallende belangstelling voor de fietsen. Toen hij vervolgens uit een fietsenstalling kwam met een fiets, spraken de twee jongen mannen hem aan.

De 39 jarige man begon te zwaaien met een Didgeridoo om de jongens op afstand te houden, de jongens raakte daarbij licht gewond.



Vorige 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Veel achterdeuren en auto's niet afgesloten in Roermond
Spoorwegovergang Roermond afgesloten door verzakking
Gezocht; Regisseur voor toneelgroep.
De gezelligste bus van Roermond.... de booschappenPLUSbus!
Tasjesroof in winkelcentrum Roermond
Overval juwelier Roermond
Pin en Win actie
Bouw hotel DUX
Wintercircus.
Opening Cuypershuis
Sinterklaas bij Intratuin Roermond!
Solar voorverkoop
Nieuw geopend!
Drie proefuitzendingen ‘Roermond Journaal’ op Omroep Vox
Geen Eneco Tour in Roermond in 2012
Stroomstoring Voorstad & Roer-Zuid
Bevrijdingsfestival Limburg wederom in Roermond
Dodenherdenking Roermond
Jaarlijkse Buitentoernooi Volleybal
Rondleidingen door het Historiehuis


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop