Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Sportcafé 2016 in teken van 'veranderingen binnen het sportveld'
Maandagavond 14 november 2016 vindt het Roermonds ‘Sportcafé 2016’ voor sportverenigingen plaats in congrescentrum Het Forum aan de Elmpterweg 50. Het thema van deze avond is ‘Veranderingen binnen het sportveld binnen uw vereniging’. Doel van de bijeenkomst is informatie verschaffen over allerlei zaken, waar je als (bestuurs)lid van een sportvereniging mee te maken kunt krijgen; van bestuurlijke vernieuwing tot financiële gezondheid van een club.

Dinsdag 1 november 2016: gezellig druk in Roermond
Naast een leuke stad om in te wonen is Roermond ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal dagen is het éxtra druk in de stad. De eerstvolgende ‘topdag’ in Roermond is dinsdag 1 november 2016.

Werk in uitvoering: Hornerbrug N280
Tot vrijdag 23 december voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan de Hornerbrug.

Website voor de Donderberg
Ja, er gebeurt veel op de Donderberg. Overal duiken projecten en activiteiten op. Of het nu iets met koken, sporten of tuinieren is, we doen het allemaal. Het liefst samen want zo krijgen we dingen voor elkaar. Daar krijgen we energie van. We maken de wijk steeds mooier, fijner en sterker.

Roermond - Onderzoek wijst op noodlottig ongeval
De 23-jarige Roermondenaar die afgelopen zaterdag dood werd aangetroffen, is overleden naar aanleiding van een noodlottig ongeval. Dit blijkt uit onderzoek van de politie.

Roermond - 23-jarige man uit Roermond dood aangetroffen op Roerkade
Vanmorgen rond zeven uur is een 23-jarige man uit Roermond dood aangetroffen bij de ingang van de parkeergarage bij het Roercenter in Roermond. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De parkeergarage was gedurende het onderzoek afgesloten, maar is inmiddels weer open.

Volg de cursus ‘In Balans’ en voorkom een valpartij
Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat is de wens van de meeste mensen. Dit is niet altijd even vanzelfsprekend. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie mensen die ouder zijn dan 65 jaar vaker vallen. Door het volgen van de cursus ‘In Balans’ heeft u 60% minder kans om te vallen.
Naarmate u ouder wordt heeft u een grotere kans om uw evenwicht te verliezen en daardoor te vallen. Vaak is een val zo ernstig dat behandeling in een ziekenhuis nodig is waardoor iemand niet langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Door het risico op vallen in en om het huis te verkleinen, kunt u een hoop narigheid voorkomen. Zo kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen.

Terugblik 1 jaar mantelzorgvriendelijke gemeente
De gemeente Roermond is vorig jaar op 10 november tijdens de Dag van de Mantelzorger uitgeroepen tot de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2015. Wethouder Marianne Smitsmans over deze nominatie: \"Wat waren we trots op deze nominatie vorig jaar. We hadden ons mantelzorgbeleid al goed op de rit staan en het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten als het om mantelzorg gaat. Maar liefst 10 gesprekstafels met mantelzorgers en de mensen uit hun directe omgeving gehouden met als resultaat een hoop inzichten in wat mantelzorgers van hun naaste omgeving nodig hebben. Tijdens het mantelzorgcongres op woensdag 9 november worden deze resultaten gepresenteerd. Ook worden er die dag intenties uitgesproken door verschillende organisaties hoe zij verder aan de slag gaan met mantelzorg. Zo blijft mantelzorg duurzaam onder de aandacht. En dat is nodig, omdat het aantal mantelzorgers in onze stad alleen maar zal toenemen de komende jaren.\"

Beweegdagen 2016
Voor alle zestigplussers, die graag hun lichaam fit willen houden en willen blijven bewegen op een verantwoorde manier, organiseert Sportservice Roermond samen met diverse partners binnenkort weer de Beweegdagen.

Werk in uitvoering: reparatie riool Steegstraat duurt 1 dag langer (6041)
Maandag 17 oktober is de firma Asfaltbouw met de reparatie van het riool in de Steegstraat. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van huisnummer 10. In verband met een onvoorzien defect aan een gasleiding duren de werkzaamheden een dag langer dan gepland, namelijk tot en met woensdag 19 oktober 2016. Het verkeer wordt omgeleid.



Vorige 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Samenwerking om winkelstraat Hamstraat op te waarderen
Doekie, nee niet in de wc
Werk in uitvoering: Uitbreidingsplan Roerdelta (6041)
Roermond onderzoekt mening burgers over het onderhoud van de openbare ruimte
Sport- en spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Sportcafé Roermond 2016
Meer openbare laadpalen voor elektrische auto’s in Roermond
Werk in uitvoering: reparatie riool Steegstraat (6041)
Verhoging tegemoetkoming kosten chronisch zieken en gehandicapten
Week van Veiligheid
Werk in uitvoering: Vervangen fiets- en voetgangersbrug over de Swalm nabij Naborgh (6071)
Wat vindt u van het onderhoud van de openbare ruimte?
Donorweek van 10 tot 16 oktober 2016
Roermond wordt proeftuin voor innovatie in de retail
Arriva gaat het bus- en treinvervoer in Limburg verzorgen
Doelgroepenvervoer Limburg gegund aan 8 Limburgse bedrijven
Nieuwe gesprekstafels mantelzorg in Maasniel en bij Maximina
Werk in uitvoering: geplande afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud in 2016
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Geef uw bedrijf of project vleugels!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop