Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond gelanceerd
Donderdag 1 december is in de ECI Cultuurfabriek te Roermond de “Mobility & Transport Innovation Challenge” gelanceerd door Wethouder Fick-Moussaoui van de Gemeente Roermond. De Innovation Challenge is een innovatie-prijsvraag, waarbij via experts en buitenstaanders uit de mobiliteitswereld een zoektocht start naar vernieuwende ideeën die invulling geven aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio Roermond en daarbuiten. Minister Schultz van Haegen liet vanuit Brussel weten dat het goed is dat Roermond op deze manier aan de slag gaat met de met de toekomst van mobiliteit. “Ik ben benieuwd welke innovatieve en creatieve oplossingen worden aangedragen voor de mobiliteitsuitdaging waar Roermond mee te maken heeft. Ik ben ervan overtuigd dat deze challenge leidt tot mooie projecten die breed toegepast kunnen worden voor mobiliteitsvraagstukken in de rest van Nederland en in Vlaanderen.”

Roermond zet in op positieve gezondheid
Zorg en ondersteuning opzetten dichtbij de inwoners, zodat deze bewust worden van wat het is om gezond te leven. Zo wil de Gemeente Roermond het preventie- en gezondheidsbeleid organiseren, samen met de professionals en vrijwilligers uit de gezondheids- en welzijnszorg. De op verzoek van de gemeenteraad georganiseerde expert meeting met ruim 70 deelnemers op 28 november leverde brede steun op om samen dit beleid vorm te geven.

200 kinderen actief tijdens Pietengym 2016 a.s. woensdag!
Na een geslaagde Pietengym in 2014 en 2015 organiseert Sportservice Roermond dit jaar weer een sportieve maar vooral gezellige Pietengym op woensdagmiddag 30 november. Tijdens deze middag van 14.00-15.30 uur kunnen kinderen van 3 tot en met 9 jaar lekker komen bewegen in de sporthal Jo Gerrishal in het sinterklaas-thema!

Lancering Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond
Op 1 december start in de ECI Cultuurfabriek te Roermond de “Mobility & Transport Innovation Challenge”. De Innovation Challenge is een innovatie-prijsvraag, waarbij via experts en buitenstaanders uit de mobiliteitswereld een zoektocht start naar vernieuwende ideeën die invulling geven aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio Roermond en daarbuiten.

Roermond - Succesvolle preventieve actie Mobiel Banditisme
Afgelopen weekend hebben politieagenten uit Nederland, Roemenië en Duitsland, leden van de Koninklijke Marechaussee en medewerkers van Stadstoezicht Roermond succesvol samengewerkt in de strijd tegen Mobiel Banditisme.

Omnibuzz regelt het Wmo-vervoer in Limburg
Vanaf 11 december 2016 gaat Omnibuzz namens 32 Limburgse gemeenten het doelgroepenvervoer in het kader van de Wmo regelen. Omnibuzz is de opvolger van Regiotaxi. Dat betekent dat vanaf 11 december ook de naam Regiotaxi Limburg verdwijnt.

Extra uren huishoudelijke hulp voor Wmo cliënten vanaf 2017
De gemeenten Roermond, Roerdalen, Maasgouw en Echt-Susteren hebben onderzoek laten doen naar het normeringskader voor hulp bij het huishouden. Aanleiding hiervoor zijn de uitspraken van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) van mei 2016.

Om! krant 6 over inspirerende initiatieven
Deze week valt de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat.In deze 6de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

Roermond wordt weer betoverende kerststad!
In het prachtige decor van het Munsterplein in Roermond komt in december weer een sfeervol kerstdorp tot leven. Bezoekers kunnen een rondje schaatsen op de ijsbaan, genieten van lekker warme chocolademelk, leren over oude ambachten en op de foto gaan met uilen en roofvogels. In de gehele Roermondse binnenstad worden bezoekers vermaakt door entertainers en muziekgroepen. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje compleet: “Roermond, de betoverende kerststad!”

Roermond - Politieactie rond saunaclub in verband met mensenhandel en witwaspraktijken
De politie doorzoekt op dit moment een saunaclub in Roermond. Ook worden 5 panden in Nederland en België doorzocht.



Vorige 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Gezamenlijke vervolgactie Mobiel Banditisme Duitse, Roemeense en Nederlandse politie
Sluiting gemeentelijke kantoren op vrijdag 2 december
Werk in uitvoering: uitbreidingsplan OolderVeste (6049)
19 Partners tekenen nieuw convenant ‘Veiligheid in en om school’
JOGG-scholen ontvangen vignet ‘Gezonde School’
Tijdelijke verplaatsing woensdagmarkt naar Markt
Limburg - Onderzoek naar autobranden -2
Social return als duurzame oplossing dreigend tekort bouwpersoneel
Realisatie-overeenkomst N280 Roermond ondertekend
Roermond - Gezocht - Woninginbraak
Roermond - Gezocht - Mishandeling
Roermond - Gezocht - Pinpasfraude
Stroomstoring Stadskantoor
Reminder: Informatiebijeenkomst N280 Roermond
Invullen GGD-vragenlijst ‘Gezondheidsmonitor’ ook in uw belang
Roermondse organisaties zetten zich in voor mantelzorg in Roermond!
Onderhoud aan begroeiing langs de Maas bij de Asseltse Plassen
Intocht Sinterklaas binnenstad
De Roerdomp voldoet aan hogere kwaliteitsstandaard Zwem-ABC
Gemeente Roermond krijgt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop