Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Mogelijke verkeershinder Minderbroedersingel
Tijdens reguliere rioolonderhoudswerkzaamheden - met videocamera inspectie – constateerde de inspectiedienst dinsdag 10 januari grote gaten in de metselwerkriolering in de Minderbroedersingel tussen de Graaf Reinaldstraat en de Mgr. Van Gilsstraat. Het betreft de locaties kruispunt Minderbroedersingel – Graaf Reinaldstraat en Minderbroedersingel ter hoogte van de Koepelkerk.

Roermond - Scooterrijder overleden na ongeval
Bij een verkeersongeluk op de Slousweg is dinsdagmorgen een 60-jarige man uit Roermond om het leven gekomen.

Marianne Smitsmans in top 10 Beste Lokale Bestuurder 2016
De verkiezing ‘Beste Bestuurder’ wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Kenmerk van deze verkiezing is dat collega-bestuurders en politici hun vakgenoten nomineren. Uit de eerste ronde, waaraan ruim 1500 lokale en regionale bestuurders en politici deelnamen, is wethouder Smitmans als genomineerde uit de bus gekomen in de categorie Beste Lokale Bestuurder. Deze top 10 uit 9 mannen bestaat en uit 1 vrouw.

Zaterdagmarkt Roermond in finale van “beste markt van Nederland”
De zaterdagmark van Roermond zit in de finale van de verkiezing tot “beste markt van Nederland”. Samen met drie andere finalisten dingt Roermond mee naar deze eervolle titel.

Gerrit Pouwels ondertekent het Gulden Boek van de stad Roermond
Op tweede kerstdag vond voor de 51ste keer de Kerst-In viering plaats. Deze viering is bestemd voor mensen die de kerst anders alleen zouden doorbrengen. In de sfeervol versierde aula van het Citaverde College in Roermond genoten zij in elkaars gezelschap van een gevarieerd programma en een feestelijke maaltijd.

Roermond doneert opbrengst taxussnoeisel aan Toon Hermans Huis Roermond
Wethouder Raja Fick-Moussaoui heeft op donderdag 22 december jl. een cheque ter waarde van € 668,- overhandigd aan het Toon Hermans Huis Roermond. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop, waarbij inwoners van 15 juni t/m 31 augustus taxussnoeisel konden inleveren bij het milieupark.

Gemeente start onderzoek naar inzameling afval via de prullenbakken in 2017
De gemeente start komend jaar met een onderzoek naar de inzameling van consumentenafval via de prullenbakken en neemt hierin de ervaringen van de persprullenbakken mee. Bij dit onderzoek worden belanghebbende partijen (zoals onder andere winkeliersverenigingen, BIZ en Citymanagement) betrokken.

Wijkontwikkeling Donderberg gaat tweede fase in
De Gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de Provincie Limburg werken door aan de wijkontwikkeling van de Donderberg. De 4 partners in het WOP (wijkontwikkelingsplan) Donderberg hebben dit besloten door het Uitvoeringsprogramma voor fase 2 (2017 t/m 2020) vast te stellen. Hierin stellen zij nog meer dan in fase 1 de bewoner centraal. Het budget voor deze fase bedraagt ongeveer 22 miljoen euro. Het WOP Donderberg en de tegelijkertijd vastgestelde SOK (samenwerkingsovereenkomst) vormen de basis voor het Uitvoeringsprogramma fase 2.

Groen licht voor Toekomstvisie Roermond 2030
Nadat al eerder het college van B&W de Toekomstvisie Roermond 2030 heeft goedgekeurd, is nu ook de gemeenteraad akkoord gegaan. Er waren tijdens de behandeling diverse lofuitingen te horen, met name waarop dit proces in de afgelopen anderhalf jaar tot stand is gekomen.

Verhoging PGB tarieven voor Wmo en Jeugdhulp vanaf 2017
Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het jeugdhulpstelsel en de nieuwe taken in de Wmo. Binnen beide stelsels kunnen hulpvragers kiezen om de ondersteuning/hulp te ontvangen in de vorm van zorg in natura (geregeld via gecontracteerde aanbieders) of een persoonsgebonden budget (PGB). De PGB regeling voor Jeugdhulp en Wmo is onlangs geëvalueerd.



Vorige 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Hulp bij het huishouden voor mantelzorgers ook vanaf 1 januari 2017 mogelijk
Afvalinzameling rondom Nieuwjaar
Grote brand bij Sekisui Roermond
Digitaal Loket beperkt bereikbaar
Sport- en Spelinstuif voor kinderen en jongeren met een beperking
Werk in uitvoering: Burgemeester Geuljanslaan, Minderbroederssingel, Bredeweg (tussen Nassaustraat en Koninginnelaan)
Boek met 150 verhalen over Roermondse geschiedenis
Aanmelden Sportgala 2017
Verras een mantelzorger
Roermond - Gezocht - Verdachte diefstal playstation gezocht
Vacature: voorzitter van de Wmo-raad
Gratis parkeerkaarten voor klanten van ondernemers binnenstad
Gemeente Roermond tijdens de feestdagen
Retail innovation Centre Roermond gelanceerd
Winterstop Sport en Spel
Afvalwijzer 2017
Geen uitzendingen commissievergaderingen
Mogelijk datalek met gegevens van enkele Limburgse gemeenten
Aanpak ‘thuiszitters’ levert positieve resultaten op
Gemeentelijke onderscheiding de Christoffel voor Rita Claessen - Schrijnemaekers


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop