Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Verkeerscentrale in Roermond leidt een drukke dag in goede banen
Maandag 3 oktober 2016 werd Roermond weer bezocht door vele Duitse gasten, omdat Duitsland een feestdag had (dag van de Duitse eenheid). Zo kent Roermond vele Duitse dagen en bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Balend dat je er van te voren geen rekening mee hebt gehouden, de verkeerde route genomen hebt of in de file terecht kwam. Waar normaal gesproken het verkeer goed zijn weg vindt door Roermond, staan de wegen opeens vol met auto’s met zwart-witte kentekens en ontstaat er een file.

Stoptober 2016: Stoppen met roken doe je samen!
In oktober start de landelijke campagne Stoptober weer. Samen 28 dagen niet roken. Dat is het doel. Ook de Gemeente Roermond ondersteunt deze campagne van harte en roept de rokers in de gemeente op mee te doen.

Oktober is Maand van de Geschiedenis: Ontdek gisteren, begrijp vandaag!
Ook in Roermond staat oktober in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar staat het thema ‘grenzen’ centraal: hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken!

Workshops ‘inbraakpreventie’ tijdens Week van de Veiligheid
De Gemeente Roermond organiseert samen met enkele bouwmarkten workshops over inbraakpreventie. Hier krijgen inwoners informatie hoe zij inbraak in hun woning kunnen voorkomen. Deze workshops vinden plaats in de Week van de Veiligheid, van 10 t/m 16 oktober. Veiligheid voor inwoners én ondernemers staat in deze week centraal.

Koninklijke onderscheiding voor de heren Suylen en Terpelle
Burgemeester Donders-de Leest heeft vanavond Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan heer Peter Suylen en de heer Harry Terpelle van de brandweer tijdens de korpsavond van de brandweerpost Roermond.

Begroting 2017: ‘Roermond samen sterker maken’
De gemeentelijke begroting 2017 is voor meerdere jaren sluitend. Doordat de stad financieel gezond is, blijven de woonlasten voor de inwoners het komende jaar laag. In 2017 zal het college van B&W de kwaliteiten van de stad samen met inwoners en ondernemers sterker maken.

Gesprekstafel ‘Oog voor de mantelzorger’ in Maasniel
Graag nodigen wij u uit om op dinsdagavond 11 oktober aanstaande deel te nemen aan de achtste gesprekstafel in het kader van de campagne ‘Oog voor de Mantelzorger’, geïnitieerd door de gemeente Roermond en het Steunpunt Mantelzorg Roermond. Deze gesprekstafel wordt georganiseerd door wijkteam Maasniel, Groene Kruis Thuiszorg.

Gesprekstafel ‘Oog voor de mantelzorger’ bij Maximina
Graag nodigen wij u uit om op donderdagmiddag 13 oktober aanstaande deel te nemen aan de negende gesprekstafel in het kader van de campagne ‘Oog voor de Mantelzorger’, geïnitieerd door de gemeente Roermond samen met het steunpunt Mantelzorg Roermond. Deze gesprekstafel wordt georganiseerd door Maximina.

Maandag 3 oktober: gezellig druk in Roermond
Naast een leuke stad om in te wonen is Roermond ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal dagen is het éxtra druk in de stad. De eerstvolgende 'topdag' in Roermond is maandag 3 oktober (Dag van de Duitse eenheid). Veel Duitsers benutten deze vrije dag om een bezoek aan Roermond te brengen. Om het extra bezoekersverkeer in goede banen te leiden neemt de Gemeente Roermond op drukke dagen altijd aanvullende maatregelen.

Roermond - Poging ontvoering blijkt valse melding
De melding van een poging ontvoering op de Beethovenstraat in Roermond blijkt een valse melding. Rond kwart voor negen kwam bij de politie de melding binnen dat een man had geprobeerd een 9-jarig jongetje te ontvoeren. Onderzoek van de politie, waaronder het horen van getuigen en bekijken van camerabeelden, bracht aan het licht dat er geen poging tot ontvoering is geweest. Toen het jongetje werd geconfronteerd met de onderzoeksresultaten gaf hij aan dat hij het verhaal had verzonnen. Er is een gesprek gevoerd met het jongetje en zijn moeder.



Vorige 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Identiteit van aangetroffen lichaam bekend
Werk in uitvoering: Elmpterweg (6042)
Werk in uitvoering: uitbreidingsplan OolderVeste (6049)
Roermond - Onderzoek naar identiteit van aangetroffen lichaam in volle gang
1e predicaat ‘Samen dementievriendelijk’ in Roermond voor Cox & Co
Roermond Regenboogstad
'De tafel van één' op 26 september in de Donderie
Roermond - Aanhouding in onderzoek naar schietincident
Raadsvoorstel nieuw evenementenbeleid voor meer gemak, duidelijkheid en nieuwe evenementen
Roermond - Aanhouding na overval op tankstation
Werk in uitvoering: vervanging gasleidingen centrum Roermond (6041)
Werk in uitvoering: onkruidbestrijding
Congres: Mantelzorg doe je samen
College B&W neemt besluit over positie directeur OML
Cursusinformatiemarkt voor jong en oud
L1 tv-marathon voor dementie in ECI Cultuurfabriek
Open Monumentendag op 10 en 11 september 2016
Roermond - Schietpartij op Nassaustraat
Werk in uitvoering: geplande afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud in 2016
Werk in uitvoering: afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop