Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vrijdag 14 april: gezellig druk in Roermond
Naast een leuke stad om in te wonen is Roermond ook een aantrekkelijke koopstad met jaarlijks vele miljoenen bezoekers. Op een aantal dagen is het éxtra druk in de stad. De eerstvolgende ‘topdagen’ in Roermond zijn vrijdag 14 april (Goede vrijdag) t/m Tweede Paasdag 17 april. Veel Duitsers benutten deze vrije dagen om een bezoek aan de stad te brengen. Om het extra bezoekersverkeer in goede banen te leiden neemt de Gemeente Roermond op drukke dagen altijd aanvullende maatregelen.

Groot onderhoud overkluisde Maasnielderbeek in Leeuwen
Maandag 1 mei 2017 wordt gestart met het groot onderhoud aan de overkluisde Maasnielderbeek in de Burgemeester Thomas Wackersstraat.

Nieuwe website IKS Midden-Limburg en samenwerking Uniek Sporten
Iedereen Kan Sporten (IKS) Midden-Limburg heeft dit jaar een nieuwe website gelanceerd. Het webadres www.ikkansporten.nl is hetzelfde gebleven. Verenigingen, scholen, zorginstellingen en sportconsulenten die zich bezig (willen) houden met sport en bewegen voor mensen met een beperking vinden op deze website nog makkelijker nieuwsberichten, aankomende activiteiten zoals cursussen en praktische informatie, bijvoorbeeld over het Jeugdsportfonds en de Provinciale Vervoersregeling. Ook voor mensen met een beperking zelf en hun ouders of begeleiders is de nieuwe website een verbetering. Zo zijn foto’s bijvoorbeeld makkelijker toegankelijk.

Straatactie tegen spijbelen
Op dinsdag 4 april 2017 hielden de politie en de gemeente Roermond hun straatactie tegen spijbelen. Doel hiervan is leerlingen duidelijk te maken dat spijbelen niet kan. Dit om te voorkomen dat jongeren in de toekomst school verzuimen.

Digitaal Loket beperkt bereikbaar
In verband met onderhoud is het digitaal loket van de gemeente Roermond beperkt bereikbaar op zaterdag en zondag.

Gewijzigde dienstverlening met Pasen
In verband met Pasen zijn er diverse wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente Roermond. Hieronder vindt u een overzicht:

Grof tuinafval: versnipperen of ophalen in april 2017
Van dinsdag 18 april tot en met vrijdag 21 april 2017 kunt u grof tuinafval gratis laten versnipperen. De snippers komen terecht op uw oprit en zijn voor eigen gebruik. Aanmelden kan tot en met woensdag 12 april 2017 bij de Gemeente Roermond, tel. 14 0475.

Denk mee over de aanleg van de N280 Roermond!
De gemeente Roermond en de Provincie Limburg werken samen aan de herinrichting van de N280 Roermond. Voor de contractfase, aanbestedingsfase en de realisatiefase zijn wij op zoek naar belangstellenden om deel te nemen aan klankbordgroepen die t/m 2021 als klankbord zullen gaan fungeren.

Zorgteam Roermond helpt bij het dagelijkse leven
Soms hebben inwoners hulp bij het dagelijkse leven nodig. Hulp bij bijvoorbeeld wonen of dagbesteding. Het Zorgteam Roermond kijkt naar wat een inwoner nodig heeft. De vraag van de inwoner staat daarbij altijd centraal. Uitgangspunten zijn de eigen mogelijkheden van mensen en het netwerk dat iemand heeft. Op basis daarvan biedt het Zorgteam Roermond ondersteuning waar nodig. Dat geldt voor alle inwoners.

Kom de Wmo-raad Roermond versterken!
Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving?
Kom de Wmo-raad Roermond versterken! De Gemeente Roermond is op zoek naar een nieuw lid, dat haar/zijn kennis en ervaring in wil zetten voor de Roermondse samenleving.



Vorige 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Met 'Hart voor Roermond' passende hulpverlening bij hartstilstand
Vanaf nu e-tickets zwembad De Roerdomp verkrijgbaar!
Werk in uitvoering: fietsverbinding N280 – Leeuwen
Swalmen - Onderzoek verdachte situatie woning voortgezet
Swalmen - Verdachte situatie in Swalmen -update-
Swalmen - Verdachte situatie in woning
Roermond op werkbezoek in Manchester
Roermond kiest voor duurzaamheid in natuuronderhoud en straatverlichting
Mantelzorg: waar krijg je allemaal mee te maken?
Roermond - Scooterrijder ernstig gewond
Proeftuin 'Integrale Benadering' voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Koninklijke onderscheiding de heer Mathieu Mooren
Zevende editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Leerlingen Synergieschool planten bomen op Galgenberg tijdens Boomfeestdag 2017
Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd
Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'
Dag van de Leerplicht
Roermond by night: ‘Limburg Light Run 2017’
Uitslag verkiezing Tweede Kamer 2017
Eerste veranderingen en vernieuwing binnen het sociaal domein zichtbaar in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden workshop zadelmaker