Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Proeftuin 'Integrale Benadering' voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
Een groot aantal zorgaanbieders en zorgorganisaties uit Midden-Limburg slaat samen met Hogeschool Zuyd, verzekeraars en de gemeente Roermond de handen ineen. Hun doel is de kennis over burgers met een (licht) verstandelijke beperking te bevorderen en huisartsen en hulpverleners -die steeds meer met deze burgers te maken hebben- te ondersteunen en hun kennis te versterken.

Koninklijke onderscheiding de heer Mathieu Mooren
Op donderdag 23 maart is de heer Mathieu Mooren (85) benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Mooren heeft zich jarenlang ingezet voor het bevorderen en promoten van de Roermondse cultuur en dialect. Dat heeft hij op diverse manieren gedaan.

Zevende editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Zaterdag 15 april a.s. vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Zwembad De IJzeren Man in Weert opent hiervoor de deuren tussen 13.00 en 17.00 uur om alle mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Deze dag is speciaal voor kinderen en volwassen met een beperking en hun begeleiding. De toegang is na aanmelding gratis. Opgeven voor deze dag kan nog tot en met 2 april 2017 via paulineschrooten@roermond.nl of door te bellen naar: 06-30202582.

Leerlingen Synergieschool planten bomen op Galgenberg tijdens Boomfeestdag 2017
Woensdag 22 maart aanstaande vindt de jaarlijkse Boomfeestdag plaats. Tijdens de Boomfeestdag gaan leerlingen van de Synergieschool negen bomen en enkele solitaire planten plaatsen in het gebied Galgenberg achter de school. Door de uitbreiding van het schoolgebouw zijn negen bomen moeten wijken. Deze bomen worden nu in hetzelfde gebied weer teruggeplaatst door de leerlingen. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan de groene aankleding van de schoolomgeving.

Binnen- en buitenbaden zwembad De Roerdomp worden grondig gerenoveerd
Onlangs is de Gemeente Roermond gestart met een grondige renovatie van het buitenbad van zwembad De Roerdomp. In de zomervakantie is het binnenbad aan de beurt. Omdat het zwembad (met uitzondering van het buitenbad) 7 dagen per week geopend is, zal de renovatie niet onopgemerkt blijven. De overlast voor de bezoekers wordt zoveel mogelijk beperkt.

Activiteiten voor jongeren in 'Week van het geld'
De ‘Week van het geld’ (27 t/m 31 maart) gaat over omgaan met geld en sparen. De gemeente Roermond vindt het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren omgaan met geld. Daarom organiseren gemeente Roermond, Centrum voor Jeugd en Gezin, Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) en Wel.kom in deze week activiteiten rondom het thema geld.

Dag van de Leerplicht
Op donderdag 16 maart is in Roermond voor de zevende keer de ‘Dag van de Leerplicht’ gevierd. Tijdens deze landelijke dag staat de gemeente Roermond stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Naar school gaan is niet alleen een plicht, maar vooral ook een recht.

Roermond by night: ‘Limburg Light Run 2017’
Vrijdag 7 april a.s. vindt de derde editie van de ‘Limburg Light Run’ plaats. Na het succes van de eerste twee edities organiseert Sportservice Roermond in 2017 opnieuw dit recreatieve en sfeervolle hardloopevenement. Deelname is gratis en inschrijven kan via onze website.

Uitslag verkiezing Tweede Kamer 2017
Op woensdag 15 maart 2017 is ook in Roermond gestemd voor verkiezing Tweede Kamer. Kijk hier voor de uitslag.

Eerste veranderingen en vernieuwing binnen het sociaal domein zichtbaar in Roermond
Maandag 13 maart is de gemeente Roermond samen met de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen en Weert door Sociaal Werk Nederland toegevoegd aan de lijst met Gouden Sociale Gemeenten.



Vorige 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Grote ME-oefening in binnenstad Roermond
Roermond - Gezocht - Daders gezocht van woningoverval
Bruisende ideeën in ECI voor Roerdelta 2
Vragen over de WOZ-waarde? Bel BsGW!
Vrouwelijke gespreksleiders gezocht
Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd beschikbaar via website GGD
Slechtvalkenkast bij Rockwool
Maak Roerdelta! Roermond krijgt smoel aan de Maas
Collectieve vrijwilligersverzekering bij nieuwe verzekeraar ondergebracht
Roermond - Carnavalskraker als wapen tegen woninginbraken
Limburg Light Run 2017
BsGW verstuurt belastingaanslagen in laatste week februari
Kan ik de gemeente aansprakelijk stellen?
Uitnodiging bijeenkomst 'Positieve gezondheid'
Peil Roer tijdelijk verlaagd voor onderhoud
Sleuteloverdracht prinsen Roermond live op RTV Roermond
Limburg - Cold Case team actief op Facebook
Roermond werkt euregionaal samen voor dementievriendelijke gemeente
Verkeerinformatie Carnaval
Carnaval in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop