Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond - Getuigen van mishandeling gezocht
Een 32-jarige man uit Roermond is zaterdag gewond geraakt nadat hij is mishandeld in een fastfoodrestaurant aan de Hamstraat. De man liep zwaar oogletsel op waarvoor hij zich in het ziekenhuis heeft laten behandelen.

Roermond - Man overvalt tankstation
Donderdagavond heeft een gewapende man een overval gepleegd op een tankstation aan de Sint Wirosingel in Roermond

Roermond - Dodelijk ongeval
Bij een noodlottig ongeval is zaterdagmiddag de bewoner van een woning aan de Dirksbergerweg om het leven gekomen. Dat gebeurde toen hij bij het verplaatsen van hooi bekneld raakte tussen de voorvork van zijn tractor.

Wessem - Getuigen gezocht van brand jachthaven
Donderdagochtend woedde brand in de jachthaven. Getuigen met informatie en tips worden dringend verzocht om zich bij de politie te melden.

Tankwagen lekt zoutzuur op A73
UPDATE: Het gevaar van het zoutzuurlek is geweken. Inwoners van de wijk Merum in Roermond kunnen ramen en deuren weer openen; er is volgens de brandweer geen gevaar meer voor de volksgezondheid.

---
Ter hoogte van de plaats Linne, in Limburg, is op de A73 een tankwagen met zoutzuur verongelukt. Het luchtalarm is afgegaan en omwonenden, vooral de inwoners van de wijk Merum in Roermond, wordt geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren dicht te houden.

Alle automobilisten die in de gifwolk achter de tankwagen zijn gestrand, zijn geëvacueerd en naar ambulances gebracht voor controle.

Bij het ongeluk was ook een andere vrachtwagen betrokken. Er is een traumahelikopter ingezet. Volgens de brandweer is het niet duidelijk of er gewonden zijn. De snelweg is afgesloten.

Een tweede tankwagen is op de plek van het ongeluk aangekomen om het zoutzuur dat nog in de eeste tankwagen zit, op te vangen.

De leerlingen van een school in de wijk Merum moeten voorlopig binnen blijven.

De A73 is afgesloten bij knooppunt Het Vonderen. Ook de Roertunnel is dicht, net als de A2. Die is al afgesloten sinds vanochtend, toen een vrachtwagen door de middenberm reed.

Tussen Roermond en Sittard is het treinverkeer stilgelegd. Ook met bussen kunnen reizigers niet worden vervoerd, omdat die met geen mogelijkheid nog over de A73 en A2 kunnen.

Volgens deskundigen kan zoutzuur extreem gevaarlijk zijn. Bij contact kunnen zware brandwonden ontstaan en bij inademing van de damp kunnen de longen zwaar beschadigd raken. Ook kan schade aan de ogen ontstaan.

De gemeente Roermond heeft een informatienummer ingesteld voor het publiek: 0475-359999.

Bóntje Aovindj V.V. De Hopsjlokkers
Namens het Bóntje Aovindj Kommitee en VV De Hopsjlokkers Zjwame winse veur uch allemaol ein gezóndj en gelökkig nuuj jaor mit väöl sjpas en plezeer. Nao het oetrope van ózze nuuje Hoogheid van de Hopsjlokkers op 18 jannewarie in Zaal De Mert, sjteit de Zjwamer Bóntje Aovindj op het programma en waal op zaoterdig 24 jannewarie.

Kaarte zin inmiddels al in de verkoup en zeen veur € 11,-- te kriege biej:
- Van Heijster Kantoor Boekado
- Kapsalon Martin
- Bakkerij Schreurs
- Café Wilhelmina (Thijs en Wilma)
- Café 't Kesjotje (Ron En Anita)
- Boerderijwinkel Ger Verstappen Reserveren kint ouch biej Boekado van Heijster.

Veur zeen uch gaer in BC Broekhin, Peelveldlaan 60 in Zjwame op 24 jannewarie veur eine ónvergaetelik sjoone Bóntje Aovindj! V.V. De Hopsjlokkers Bóntje Aovindj Kommitee (BAK)

Roermond - Getuigen gezocht van straatroof
De politie zoekt getuigen van een straatroof door twee personen op een scooter zondagavond.

Wandel mee : De zomer tegemoet
De Werkgroep Promotie Roermondse Veld nodigt iedereen uit voor een lentewandeling op zaterdag 29 maart a.s. Om 10.00u staan gidsen klaar bij De Velderie, Prins Bernhardstraat 1 in Roermond voor een twee uur durende wandeling door de wijken Veld en Kapel met veel aandacht voor natuur, cultuur en historie. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2 euro. Deelname op eigen risico.

Na afloop is er gelegenheid tot napraten. De gidsen vertellen u onderweg een aantal verrassende wetenswaardigheden èn attenderen u op bijzondere plekjes, waar u misschien wel vaker achteloos aan voorbij liep.

Wist u dat het gedeelte van de Prins Bernhardstraat tussen Koninginnelaan en IJzeren Rijn in de vorige eeuw een zuivelbolwerk was, dat het Halfwegkapelletje de plaats markeert waar Ernst Casimir in 1632 bij een beleg van Roermond sneuvelde en dat de Roer in ons land hemelsbreed 8 kilometer, maar over het water gemeten wel 25 kilometer lang is ?? Natuurlijk weet u inmiddels wel dat 400 jaar geleden 64 heksen op de Galgenberg werden verbrand , maar weet u ook waar in de 18e eeuw de Bokkenrijders hun kampement opsloegen ??

Kortom, een verrassende wandeling op de laatste dag van de wintertijd in een voor veel inwoners onbekend stukje Roermond. Op www.roermondseveld.com leest u meer over de activiteiten van de Werkgroep.

Kapotte spullen? Repareer ze samen in het Repair Café
Vanaf 26 oktober is er elke laatste zaterdag van de maand (van 12.00 tot 16.00 uur) een Repair Café bij kringloopwinkel Het Goed.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) spullen te repareren. Er zijn reparateurs aanwezig en geschikt gereedschap en materiaal om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bezoekers nemen van thuis hun kapotte spullen mee naar het Repair Café waar ze samen met de deskundigen aan de slag gaan om het te repareren.

Deze start valt samen met de eerste verjaardag van kringloopwinkel Het Goed. Er zijn gratis hapjes uit de tuin van 'Vergeten Groenten' en heerlijke speciaalbieren van brouwerij de Natte Gijt. Het GOED zorgt voor gratis koffie, thee en fris en voor de kinderen is er een springkussen en een suikerspin.

(Het Goed is te vinden aan de Mijnheerkensweg 31a, tegenover de papierfabriek)

Werkzaamheden aan de Rodebrug en de brug Bonenberg
Aan de Rodebrug worden sinds afgelopen dinsdag reparatiewerkzaakheden uitgevoerd welke 3 à 4 werkdagen in beslag nemen. De brug is dan in zijn geheel afgesloten. De Hambeek kan gedurende de werkzaamheden overgestoken worden via de brug Bonenberg.

Na de werkzaamheden aan de Rodebrug wordt op vrijdag 25 oktober gestart aan de werkzaamheden aan de brug Bonenberg. Ook hier is de brug geheel afgesloten en nemen de werkzaamheden 3 à 4 werkdagen in beslag. Tijdens de werkzaamheden kan de Hambeek via de Rode brug overgestoken worden.



Vorige 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

RoerOm Fair, zélf Groen Doen
Tentoonstelling Fotokring Midden-Limburg
De cursus informatiemiddag "Een goed idee!"
Vertelfestival en Poppentheater Roermond
Finale kampioenschap bandstoten
Duitse politie op zoek naar donkere limousine
Blauwalgen aangetroffen bij het zwemstrand van Camping Hatenboer
Update voor de DSRM app in de App Store beschikbaar
Eddy Merckx Classic - zondag 25 augustus
Zeepkistenrace Herten
Dit weekend: Pasar Malam op het Munsterplein
Compleet avondje uit; naar de bioscoop met Foroxity Movienight
Limburg Festival vandaag van start met zaterdag "De gekleurde stad Roermond"
Vanaf augustus weer controle hondenbelasting
Met de Sjtadsboemel door de Roermondse binnenstad
Solar 2013 weer een geslaagd festival
Nog 3 zondagen met de trein naar Roermond voor 2,50
Bakkerij Niessen failliet
Identiteitsbewijs vervangt milieupas in 2013
Inzameling huishoudelijk afval gewijzigd rond de feestdagen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop