Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

RoerOm Fair, zélf Groen Doen
Kom ook naar de duurzame markt in Roermond! Dit jaar op zondag 10 november en onder de naam: de RoerOm Fair, zélf Groen Doen.

Aandacht voor alle aspecten van duurzaamheid: isolatie, zonnepanelen, elektrisch vervoer, biologisch voedsel en kleding, duurzame gadgets, praktische adviezen, etc. Gericht op consumenten in Roermond en de verre omgeving. Er zijn ook activiteiten voor kinderen.

De Duurzame Dag wordt gehouden in het Citaverde College aan de Jagerstraat 6 in Roermond en duurt van 10.00 tot 16.30 uur. Entree is gratis.

meer informatie:
www.roeromfair.nl
FB: RoerOmFair
T: @DDRoermond

Tentoonstelling Fotokring Midden-Limburg
Tentoonstelling Fotokring Midden-Limburg in het kader van Open Monumentendag: thema MACHT & PRACHT.

De fototentoonstelling van Fotokring Midden-Limburg zal plaatsvinden op zondag 15 september in de ECI Cultuurfabriek in Roermond en heeft als thema Macht & Pracht.

Bij Macht & Pracht zal aandacht zijn voor verschillende soorten macht, en de pracht die ons nog steeds omringt. Te denken valt bijvoorbeeld aan politieke macht, economische macht, macht van de natuur, of religieuze macht. De rijkdom, schoonheid en grootsheid die macht kon voortbrengen is overal om ons heen terug te vinden: kastelen en paleizen, grachtenpanden en patriciershuizen, industrieel erfgoed en in portretten van mensen.

Maar denk ook aan de grootsheid en luister van de gebouwen die de verschillende religieuze genootschappen voortbrachten.

Openingstijd van 11:00 tot 18:00

Bezoekadres
ECI Cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA, Roermond

Openbaar vervoer
Vanaf het station in Roermond rijdt buslijn 19 over de Lindanussingel. Bij deze halte kunt u uitstappen en dan is het nog 2 minuten lopen naar ECI Cultuurfabriek.

De cursus informatiemiddag "Een goed idee!"
Want, als je diep in mijn hart kijkt……wil ik al zó lang iets meer weten van: kunstgeschiedenis, of filosofie, muziek, Engels, Spaans, yoga, tuinen en tuinontwerpen, tekenen, biljarten, bridgen, of werken met de computer …… en nog heel veel andere dingen! Maar, waar vind ik vrijblijvend de goeie informatie? Wat kost het? Wat wordt er behandeld? Waar worden de lessen gegeven en wanneer? Tijdens de cursus-informatie-middag op donderdagmiddag 12 september kunt u zich rustig en vrijblijvend oriënteren op de cursusmogelijkheden in en om Roermond . Ook vindt u antwoord op uw vragen over de cursussen. De informatiemiddag vindt plaats in ‘hartje stad’ en de middag is voor iedereen toegankelijk. Tijdens deze middag zijn er leraren die lessen geven, maar ook Roermondse instituten die cursussen geven zijn aanwezig.

Lees meer >>

Vertelfestival en Poppentheater Roermond
Ook dit jaar vindt er het 3e weekend in september dit mooie en gezellige festival plaats. Zaterdag 14 september staan de vertellers vanaf 12.00 uur klaar in het Cuijpershuis. Mooie verhalen van o.a. Mia Verbeelen, Eric Borrias en de kinderen van de V-factor.

Bij de Rattentoren treedt Vertelhuis Racontella op om 14.00 uur en 16.00 uur met de voorstelling Vos en Raaf. De toegang voor beide locaties is vrij.

Het avondprogramma vindt dan weer plaats in het Cuijpershuis om 20.00 uur. Entree voor deze mooie vertelavond is € 10.00. Kaartjes kunnen besteld worden via rattentoren@gmail.com.

Zondag 15 september zijn er poppentheaters en een vertelvoorstelling bij de Rattentoren vanaf 14.00 uur.
Toegang vrij.

Finale kampioenschap bandstoten
Biljartclub bc ’t Paradies heeft in de maand augustus 35 biljarters uit alle windstreken in huis gehad voor het open kampioenschap bandstoten. Op dinsdag 3 en donderdag 5 september vinden halve finale, respectievelijk finale plaats in ’t Paradies (Munsterstraat 61 Roermond), aanvang 13.00 uur. Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de spanning en sensatie van deze biljartsoort. Enthousiast geworden voor de biljartsport? Neem dan op een van beide dagen contact op met Rob Vogelzang, altijd in de buurt van een van de drie biljarts.

Duitse politie op zoek naar donkere limousine
Afgelopen zaterdagavond heeft een donkere limousine een verkeersongeval veroorzaakt op de a52, het verlengde van de N280. De limousine reed rond 21.40u vanaf de oprit plotseling weer terug naar de snelweg. Een aankomende vrachtwagen kon een aanrijding voorkomen door uit te wijken, maar werd daarbij aangereden door een achterop komende Skoda die niet tijdig meer kon remmen. De Skoda kwam in de vangrail terecht en de vrachtwagen kiepte om in de berm. De bestuurders van de Skoda en de vrachtwagen raakten daardoor licht gewond.

De limousine die het ongeval veroorzaakte is daarop hard doorgereden richting de nederlandse grens. Mogelijk gaat het hier om een Nederlandse automobilist. De Duitse politie wil deze bestuurder graag spreken. Heeft u tips, bel dan met de Duitse politie, +49-211-8700.

Blauwalgen aangetroffen bij het zwemstrand van Camping Hatenboer
Inspecteurs van Waterschap Peel en Maasvallei hebben tijdens controles blauwalgen aangetroffen bij bij het zwemstrand van Camping Hatenboer. Bij aanraking of inname kunnen blauwalgen bepaalde gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Deze klachten zijn jeuk, huiduitslag, maagdarmklachten, hoofdpijn, oog- en oorpijn, afnemende activiteit, duizelig, ademhalingsproblemen en kramp.

Het waterschap adviseert daarom contact met dit water te vermijden. Bij onverhoopt contact wordt geadviseerd de betreffende lichaamsdelen goed af te spoelen.
Lees meer >>

Update voor de DSRM app in de App Store beschikbaar
Afgelopen zondag is de update van de DSRM app in de App Store van Apple geplaatst. Met deze update maakt de app op de iPhone 5 nu gebruik van het gehele scherm waardoor de zwarte balken boven en onder geschiedenis zijn.

Ook is de app nu geschikt voor de iPad. Hoewel het al mogelijk was om de iPhone app op de iPad te installeren wordt ook op de iPad nu het gehele scherm benut.

Kleine toevoeging is de mogelijkheid om het nieuws handmatig te verversen door door met de bekende 'pull-to-refresh' methode naar beneden te bewegen. Daarnaast zijn alle icoontjes vervangen door 'Retina' varianten.
Lees meer >>

Eddy Merckx Classic - zondag 25 augustus
A.s. zondag 25 augustus start (en eindigt) de Eddy Merckx Classic vanaf de Markt in Roermond. De starttijden zijn als volgt: voor de 60 km tussen 9.00 uur en 11.00 uur, en voor de 100 km en 150 km tussen 8.00 uur en 10.00 uur.

Het is nog mogelijk deel te nemen na een daginschrijving ter plaatse op a.s. zondag.
Lees meer >>

Zeepkistenrace Herten
De Zeepkistenrace Herten viert op zaterdag 17 augustus zijn eerste lustrum. Vanaf 17.30u racen de zelfgemaakte 'zeepkisten' voor de 5e keer over het parcours op het Julianaplein en de Schoolstraat naar beneden.

In tegenstelling tot het afgelopen jaar zal er dit jaar worden gestart vanaf een verhoogde steile helling, met als doel de race nog spectaculairder en sneller te maken.

De race bestaat uit minimaal twee delen: een snelheidsheidsrit en een behendigheidsrit waarbij diverse hindernissen op het parcours genomen dienen te worden.



Vorige 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Dit weekend: Pasar Malam op het Munsterplein
Compleet avondje uit; naar de bioscoop met Foroxity Movienight
Limburg Festival vandaag van start met zaterdag "De gekleurde stad Roermond"
Vanaf augustus weer controle hondenbelasting
Met de Sjtadsboemel door de Roermondse binnenstad
Solar 2013 weer een geslaagd festival
Nog 3 zondagen met de trein naar Roermond voor 2,50
Bakkerij Niessen failliet
Identiteitsbewijs vervangt milieupas in 2013
Inzameling huishoudelijk afval gewijzigd rond de feestdagen
Expositie Etalarte
Roernet - het digitale geheugen van Roerdalen en Roermond
Zjwamer mertsjpiktakel
Laatste rit Shopbus Roermond
Nieuwe coalitie voor Roermond
Reuzenrad van veertig tot zestig meter bij de Outlet
EtalArte Expositie
Duurzame Dag Roermond
Voorjaarskermis van start
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop