Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vanaf a.s. zaterdag 7 april gaat de wekelijkse antiek- en brocantemarkt weer van start
Ongeveer 25 handelaren stallen vanaf aanstaande zaterdag weer wekelijks hun waren uit op het Kloosterwandplein (voor theaterhotel De Oranjerie).

Onderstaande video is van de start van de Antiekmarkt in 2010, maar geeft een goede indruk van de markt.

Lees meer >>


Ondernemersplein Limburg opent op 2 april zijn deuren
Op 2 april 2012 opent het Ondernemersplein Limburg zijn deuren aan de Steegstraat 5 en daarmee is de Kamer van Koophandel weer in Roermond te vinden. Vanaf 14 februari is de vestiging aan de Godsweerdersingel gesloten.

DSRM verwelkomt de Kvk als nieuwe buur.

Wegwerkzaamheden op de Rijksweg-Zuid Swalmen
Vanaf maandag 2 april vanaf 19.00u tot 3 april 6.00u wordt het beschadigde asfalt aan de Rijksweg-Zuid tussen de Neerstraat en de Burgemeester Strenslaan verwijderd en wordt er een nieuwe asfaltverharding aangebracht.

De weg wordt dan tussen de Neerstraat en de rotonde Broekhin afgesloten voor het verkeer. Bestemmingsverkeer wordt door verkeersregelaars doorgelaten. Ter plekke is een omleidingsroute aangegeven.

Openbaar watertappunt op het Stationsplein
Afgelopen donderdag 22 maart is een openbaar watertappunt in gebruik genomen op het Stationsplein. Het watertappunt is het eerste openbare tappunt in Limburg.

Floris Mokveld deed in 2011 mee aan een prijsvraag van organisatie Join the Pipe. Het antwoord; “Op het Munsterplein in Roermond. Dit mooiste plein van Nederland verdient het. Bovendien bewijzen we dan dat niet alles 10 jaar later in Limburg gebeurt!”, was het winnende antwoord voor het verkrijgen van een watertappunt. Floris verzocht de gemeente te onderzoeken of het tappunt daadwerkelijk geplaatst kon worden.

Na inventarisatie van de mogelijkheden en de kosten besloot de gemeente Roermond het tappunt wel te plaatsen, maar in plaats van het Munsterplein werd het Stationsplein gekozen. Op het voorterrein van het Centraal Station kon het tappunt goed worden ingepast en daarnaast is deze locatie centraal gelegen, kent het dagelijks veel passanten en is het goed bereikbaar.

Lentewandeling 2e Paasdag in Roermond-Zuid
De Stichting "Tussen Roer & IJzeren Rijn" heeft in 2012 vier wandelingen gepland. De eerste wandeling vindt plaats op maandag 9 april 2012 (2e Paasdag).

Tijd: van 10u - 12u.
Vertrek: parkeerplaats EMS-terrein (bereikbaar via de Oude Keulsebaan)
Kosten: vrijwillige bijdrage

Tijdens de lentewandeling zullen gidsen u informeren over historie, cultuur, natuur en bezienswaardigheden van dit landelijke stukje Roermond. De route loopt van Kitskensberg naar de IJzeren Rijn en het Maasnielderbeekdal. Ter hoogte van de Heidebaan passeren we de noordelijke ingang van de Roertunnel.

Bij de Olieberg steken we weer de IJzeren Rijn over en doorkruisen daarna de wijk De Kemp. Via het Roertunneldak, het Ursulinnenbos, de Ratommerweg en het Melickerveld lopen we terug naar de kantine van EMS, waar gelegenheid is tot napraten onder het genot van een kopje koffie of een drankje.

VC Oikos Buitentoernooi 2012
Volleyballers opgelet, 26 & 27 mei (Pinksteren) is het weer zover, het immer spectaculaire VC Oikos Buitentoernooi 2012 in Roermond.

Er kan weer in allerlei competitieve en recreatieve categorieën ingeschreven worden. Beide dagen kan er zowel 3x3 gespeeld worden als 6x6. Voor meer informatie of om je in te schrijven, ga nu naar http://www.vcoikos.nl/toernooi

Wees er snel bij, want zoals de afgelopen jaren heeft de Toernooicommissie ook dit jaar de weergoden weer omgekocht.

Tom de Ket speelt 'Fame Over' op 29 maart in Roermond
Na vijftien jaar Van Houts & De Ket staat Tom de Ket nu voor het eerst alleen op het podium. Met zijn show Fame Over. Te zien op donderdag 29 maart in het Centrum voor de Kunsten in Roermond.

De programma's van Van Houts & De Ket kenmerkten zich door scherp sociaal engagement en zij hielden zich ver van het zogenaamde egocabaret. Ook hiermee breekt De Ket. Fame Over gaat alleen over hemzelf. Over de dilemma's waarmee je als verantwoordelijke 'uitstelvader' te maken krijgt.
Lees meer >>

Roerkade wordt vanaf 5 maart BLIJVEND een eenrichtingsweg
Op maandag 5 maart start de gemeente met de reconstructie van de Roerkade en de Roersingel. Een van de opvallendste wijzigingen is dat de Roerkade daarbij blijvend wordt gewijzigd in een eenrichtingsweg. Er is dan alleen nog eenrichtingsverkeer mogelijk in zuidelijke richting.

De gemeente laat bewoners van o.a. Roermond-zuid en Herten voortaan een stuk omrijden waneer zij bijvoorbeeld willen afreizen richting de A2 via de Maasbrug. Bewoners worden daarmee gedwongen door de drukke binnenstad te rijden via de Willem II Singel om de N280 te kunnen bereiken.

In het verkeersbesluit (2011-UIT-31599) is te te lezen dat de Roerkade hiermee een meer toeristisch en recreatief karakter krijgt.

Onderhoud Maasbrug (N280) opgeschoven
De planning van het onderhoud aan de Maasbrug is opgeschoven. De werkzaamheden zouden eigenlijk eind mei afgerond zijn.

26 september afgelopen jaar is Rijkswaterstaat gestart met het grootonderhoud aan de Maasbrug N280 bij Roermond om de veiligheid en doorstroming van het verkeer beter te waarborgen.

Wanneer exact weer begonnen wordt met de werkzaamheden is nog niet bekend.

Vrouw herinnert zich niet wie ze is
Afgelopen maandagavond rond 22.15u heeft een Armeens-Russisch sprekende vrouw zich helemaal overstuur op het politiebureau aan de Andersonweg gemeld. De vrouw kwam op haar sloffen binnen, was verward en kon zich niet herinneren wie ze is. De vrouw was niet onder invloed.

Ze werd naar het politiebureau gebracht door een andere nog onbekende vrouw die haar op straat "Help Police!" had horen roepen.
Lees meer >>



Vorige 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Burgernet: Man vermist in Herten
UB40 bijt spits af in ECI Cultuurfabriek
Vastelaovend 2012
Afgelopen weekend: Bewoners en baby uit brandende woning Heinsbergerweg gered
Mogelijke storing op Nickelodeon
White Spring Sensation 2012
Wolter Kroes doet inspiratie op bij Prins Loek I ?
Actiecomité 'Bevlogen' voor herstel van Het meisje met de meeuwen.
Kamer van Koophandel gaat verhuizen
Zwembad de Roerdomp gesloten [3 updates, weer geopend]
Workshop Kabouterdeurtje
LVK Finale 2012 zometeen live op L1 (20.00u)
Workshop met kinderboekenschrijver Erik van Os
Schaatsen op het Munsterplein
Singelring: werkzaamheden verschoven, fundering stadsmuur en kanonskogels gevonden
Auto slipt tegen gevel door gladheid
Bevrijdingsfestival 2012 met GO BACK TO THE ZOO!
De Klepper stopt per 1 april
SP steekt Westrom medewerkers hart onder de riem
Informatieavond fase 1 Roerdelta goed bezocht


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop