Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Expositie Etalarte
Munsterstraat 6A (v/h Timco)

Exposerende kunstenaars:

Jac van Iwaarden de Vreede - bronzen sculpturen / metalen vormgeving in cortenstaal

Marianne Bongers - schilderijen acryl op doek / aluminium & staalplaten / hand beschilderd porselein

Wiel van Grimbergen - schilderijen / sculpturen van keramiek & hardsteen

en gastexposanten.

Openingstijden:
elke zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur
of op afspraak 0475-320281

Roernet - het digitale geheugen van Roerdalen en Roermond
Roernet – het digitale geheugen van Roerdalen/Roermond – www.roernet.nl

Wist u dat de Sinterklaasintocht van 2012 bij lange na niet de eerste intocht was van de Sint in Roermond? Wist u dat het voormalig Roermondse stadsorgel ‘de Maerelingk’ een anonieme rol speelde in de beste Nederlandse tekenfilm aller tijde? Wist u dat de van oorsprong Roermondse schrijver Jacob Hiegentlich correspondeerde met vriendin en leerlinge Roelfien van Blokhuysen tot vlak voor zijn dood? Deze correspondentie kunt u nu teruglezen.
Lees meer >>

Zjwamer mertsjpiktakel
Op zondag 10 februari 2013 wordt het jaarlijkse "Zjwamer mertsjpiktakel" georganiseerd op de Markt in Swalmen tussen 13.00 uur en 19.00 uur

Laatste rit Shopbus Roermond
De gemeente Roermond en de deelnemende ondernemers hebben besloten om de inzet van de Shopbus te beëindigen. De laatste shopbus rijdt op zondag 9 december 2012.

Nieuwe coalitie voor Roermond
Roermond heeft een nieuwe coalitie die bestaat uit CDA (5 zetels), PvdA (4), DS (2), GL (2), SPR (1), RS (1) en D66 (1). Beoogd wethouders zijn de zittende wethouders Wim Kemp (CDA) en Gerard IJff (PvdA), naast Marianne Smitsmans-Burhenne (GL) en Ferdinand Pleyte (D66).

Reuzenrad van veertig tot zestig meter bij de Outlet
Een initiatief van Cartoon Studio Park (CSP) is door het gemeentebestuur goedgekeurd. De ondernemer die dit jaar nog een 3D themahal bouwt bij de outlet wil met het reuzenrad reclame maken voor de komst van de themahal.

Het rad van Dutch Wheels word al in november geplaatst en blijft minimaal 8 maanden draaien. Dutch Wheels levert reuzenraden met dichte, luxe gondels voor acht personen in landen als de VS, Engeland en Australië.

EtalArte Expositie
ETALARTE ~doorlopende en wisselende exposities~ exposeert werk van de volgende kunstenaars:

Marianne Bongers:
schilderijen/acryl op doek/aluminium & staalplaten/ handbeschilderd porselein

Wiel van Grimbergen:
schilderijen/sculpturen van keramiek & hardsteen

Har Haans:
schilderijen/acryl&olieverf/experimenten met diverse materialen

Jack van Iwaarden de Vreede:
bronzen sculpturen/metalen vormgeving in cortenstaal


Lees meer >>

Duurzame Dag Roermond
In 2012 wordt op zaterdag 10 november alweer voor de derde keer de Duurzame Dag Roermond georganiseerd. Een dag waarop bedrijven uit de (ruime) regio laten zien hoe burgers uit Roermond en omgeving zélf op het gebied van duurzaamheid zaken kunnen aanpakken. Hoe maak je jezelf minder afhankelijk van het energiebedrijf door te investeren in zonnepanelen, windenergie of woningisolatie? Waar koop je produkten die het milieu minder belasten zodat ook onze kinderen later nog kunnen genieten op deze mooie planeet, zoals biologische kleding of groente, maar ook elektrisch vervoer en bamboe vloeren?

In 2012 belooft de informatiemarkt nog groter te worden dan in de voorgaande jaren waarin zowel deelnemende bedrijven als bezoekers meer dan verdubbelden. Het groene Citaverde College in Roermond zal dit jaar de plaats zijn waar alles gebeurt. Ruim van opzet, goed bereikbaar en direct gekoppeld aan onze toekomstige generaties, scholieren en studenten. Dit jaar zal via de thema’s Hoofd, Hart en Handen, een heel diverse invulling van de informatiemarkt en bijbehorende workshops worden gezocht. Naast stands van bedrijven en organisaties zullen er workshops worden georganiseerd, lezingen worden gegeven en zullen opleidingen uit de regio op een kennisplein laten zien waar studenten duurzaamheid en aanverwante zaken terug vinden in de opleidingen op MBO/HBO en universiteit.

Voorjaarskermis van start
Vanmiddag, vrijdag 1 juni, gaat de voorjaarskermis van start. Op het Stationsplein, Munsterplein, Kloosterwandplein, Kloosterwandstraat, Graaf Gerardstraat en de Markt zijn meer dan 50 verschillende attracties te vinden.

Morgen om 15.00 uur openen de burgemeester en wethouders van gemeente Roermond de kermis officieel. Samen met Dora en Diego schieten ze een kanon op het Munsterplein af. Met de sambaband Gruppo Agogo gaan ze daarna van kermisplein naar kermisplein om daar met een rit in een attractie de kermis te openen.

Op het Stationsplein is ’s avonds de uitzwaaiwedstrijd van Nederland – Noord Ierland te zien.

Op donderdag 7 juni om 21.00 uur wordt de kermis afgesloten op het Stationsplein met een spetterend optreden van Big Benny.

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Roermond
De goedheiligman gooit op zaterdag 17 november zijn anker uit aan de Roerkade. De intocht wordt georganiseerd door de NTR, in samenwerking met de gemeente Roermond en wordt live op TV uitgezonden.

De NTR doet verslag van de intocht in de speciale, extra lange, aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordt vanuit Roermond verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal; Dieuwertje Blok.

Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Dordrecht. Ruim 1,8 miljoen kijkers volgden de aankomst van Sinterklaas destijds op televisie.




Vorige 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Marters actief in Roermond
Stadskantoor verhuist naar Kazerneplein
Nieuw in Roermond; PATAS dierentaxi.
Versie 2 van de DSRM app nu verkrijgbaar in de App store
UB40 in concert
DSRM App tijdelijk niet beschikbaar
Vanavond de TV opname van Herry XXL bijwonen bij De Raadskelder?
Herten 70 jaar geleden getroffen door een zware bominslag
Restaurant De Raadskelder vanavond op RTL4
Tankwagen met mest kantelt op de parkeerplaats a73 bij Hoogvonderen
Vanaf a.s. zaterdag 7 april gaat de wekelijkse antiek- en brocantemarkt weer van start
Ondernemersplein Limburg opent op 2 april zijn deuren
Wegwerkzaamheden op de Rijksweg-Zuid Swalmen
Openbaar watertappunt op het Stationsplein
Lentewandeling 2e Paasdag in Roermond-Zuid
VC Oikos Buitentoernooi 2012
Tom de Ket speelt 'Fame Over' op 29 maart in Roermond
Roerkade wordt vanaf 5 maart BLIJVEND een eenrichtingsweg
Onderhoud Maasbrug (N280) opgeschoven
Vrouw herinnert zich niet wie ze is


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop