Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Marters actief in Roermond
Uit verschillende delen van Roermond bereikt ons het bericht dat Marters actief zijn in Roermond. De beestjes worden verdacht van het vernielen van verschillende auto's. Start uw auto 's ochtends niet meer? Het kan dan zomaar dat er kabels doorgebeten zijn.

Meldingen hebben ons reeds bereikt uit de wijken Hoogvonderen, Roer-Roer-Zuid en Herten.

Stadskantoor verhuist naar Kazerneplein
Vanaf 29 mei 2012 verhuist het Stadskantoor naar het Kazerneplein 7. Het Stadskantoor verleent dan alleen nog maar diensten op afspraak. Afspraken kunnen zowel via internet als telefonisch (0475-359 999) gemaakt worden.

Ook de afdeling Sociale Zaken verhuist vanuit het Aureool naar het Kazerneplein. Datzelfde geldt voor Publiekszaken en de bouwbalie van Bouwtoezicht in het stadhuis aan de Markt.

De entree van het kantoorpand ligt aan het Kazerneplein. Op de begane grond zijn een wachtruimte en de balies waar men voor de meeste producten en diensten terecht kan. Op de eerste verdieping liggen de spreekkamers en een wachtruimte voor klanten van Sociale Zaken.

De gemeente Roermond wil op deze manier investeren in de kwaliteit van dienstverlening door alle klantcontacten op één plek onder te brengen.

Nieuw in Roermond; PATAS dierentaxi.
Nu ook beschikbaar in Roermond. Dierenvervoer met de PATAS-Taxi! naar alle bestemmingen waar dan ook. Bijvoorbeeld naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Heen en terug inclusief 15 minuten wachttijd, al vanaf € 20. Er kan 1 begeleider mee.

Versie 2 van de DSRM app nu verkrijgbaar in de App store
In samenspraak heeft Apple vandaag versneld de nieuwe versie van de DSRM app beoordeeld en weer in de App Store geplaatst waardoor deze nu direct is te downloaden.

Nieuw in deze versie is het volgende:

- Nieuwsberichten zijn direct vanuit het hoofdmenu te bekijken.
- Alle categorieën zijn verduidelijkt d.m.v. iconen.
- Foto's bij artikelen zijn direct in het nieuwsoverzicht zichtbaar.
- In de onderdelen Ertussenuit, Ontdek Roermond, en StadsInformatie zijn foto's direct zichtbaar in de lijstweergave.
- Zowel in de nieuwsberichten als de overige onderdelen zijn links naar informatiebronnen direct aanklikbaar.

Heb je de DSRM app nog niet geïnstalleerd? Met de DSRM iPhone/iPod touch app ben je, via Push notificaties, als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.

UB40 in concert
UB40 speelt tijdloze hits voor iedereen!

Ongeacht je leeftijd, zodra je de melodie van Red Red Wine hoort, neurie je mee. Dat is de kracht van de tijdloze hits van de Britse band UB40. Zij geven op vrijdag 8 juni de aftrap voor de ECI Cultuurfabriek.

Dit zal de eerste keer in de geschiedenis zijn dat deze wereldberoemde band in Roermond zal optreden. En daar is de ECI Cultuurfabriek trots op. ‘We willen goed van start gaan en hoe kan dat beter dan af te trappen met een band als UB40?’ zegt Roger Rutten, programmeur pop van de ECI Cultuurfabriek.
Ook wethouder Raja Moussaoui is enthousiast over het optreden van UB40 en ziet er de symboliek van in. “Met de Britse reggaeband UB40 gaat bij de ECI Cultuurfabriek op 8 juni het dak eraf! UB40 is al 34 jaar top en scoorde wereldhits als Sing Our Own Song. Dat is wat de ECI Cultuurfabriek ook gaat doen: Sing our own song, tot over de landsgrenzen. ECI Cultuurfabriek weet de top te vinden, nu en in de toekomst! Ik hoop Roermond en de wijde omgeving ook. Na september staat er een divers programma gereed. Het biedt voor elk wat wils. De ECI Cultuurfabriek is er immers voor iedereen.”
De band, opgericht in 1978, heeft nog steeds plezier in optreden, verzekert gitarist en zanger Robin Campbell. ,,Plezier? Dat is nog zacht uitgedrukt. We houden van wat we doen en voelen ons gezegend dat we het nog steeds kunnen blijven doen. Op dit moment werken we zelfs weer aan een nieuw album.”
Lees meer >>

DSRM App tijdelijk niet beschikbaar
Vannacht is een update van onze app goedgekeurd door Apple. Omdat direct bleek dat deze update bij velen crashte bij het opstarten hebben wij besloten om de DSRM app tijdelijk uit de App store te verwijderen.

Inmiddels is een nieuwe versie (2.01) die dit probleem verhelpt naar Apple verstuurd. Zodra deze door Apple wordt goedgekeurd is de App weer beschikbaar in de Apple store.

Degenen die de update hebben geïnstalleerd moeten helaas nog even geduld hebben. Wanneer je de update niet geïnstalleerd hebt kun je de App gewoon blijven gebruiken.

Wordt vervolgt dus...

Vanavond de TV opname van Herry XXL bijwonen bij De Raadskelder?
In De Raadskelder is er vanavond weer een TV opname voor het programma Herry XXL. U kunt daar bij zijn door vanavond om 19u te gaan dineren. Voor 29,50 geniet u van een 3 gangen Aspergemenu.

Reserveren kan direct bij de Raadskelder:

Telefoonnummer: (0475) 31 67 91

Restaurant De Raadskelder
Danyel van den Bongard
Kraanpoort 7
6041 EG Roermond


Herten 70 jaar geleden getroffen door een zware bominslag
70 jaar geleden, op vrijdag 13 april 1942, werd Herten getroffen door een zware bominslag die zeven slachtoffers eiste.

Vrijdagmiddag 13 april is er daarom een speciale herdenking op het Julianaplein, georganiseerd door Comité Heerlijkheid Herten. Een legervliegtuig uit 1943 zal dan een 'Fly Over' maken, uit eerbetoon aan alle slachtoffers van deze bominslag.

Restaurant De Raadskelder vanavond op RTL4
In samenwerking met Herman Den Blijker heeft de Raadskelder een metamorfose ondergaan die vanavond om 21:30u op RTL4 te zien is bij het programma Herrie XXL.

Vanavond strijdt De Raadskelder Roermond, van eigenaar en chef Danyel van den Bongard, in dit programma tegen restaurant Het Wapen van Tilburg.

Update: De Raadskelder is door naar de volgende ronde.

Tankwagen met mest kantelt op de parkeerplaats a73 bij Hoogvonderen
Vanochtend rond 6.45u is een tankwagen met mest gekanteld op de parkeerplaats. De chauffeur verkeek zich op de bocht die de weg maakt na de afrit waardoor de wagen in de berm terecht kwam en kantelde.

Een grote hoeveelheid mest stroomde de greppel in langs de parkeerplaats. De brandweer heeft de bestuurder uit de wagen bevrijd. De chauffeur is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat het ongeval op de parkeerplaats gebeurde had het overige verkeer geen (verkeers)hinder.



Vorige 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Vanaf a.s. zaterdag 7 april gaat de wekelijkse antiek- en brocantemarkt weer van start
Ondernemersplein Limburg opent op 2 april zijn deuren
Wegwerkzaamheden op de Rijksweg-Zuid Swalmen
Openbaar watertappunt op het Stationsplein
Lentewandeling 2e Paasdag in Roermond-Zuid
VC Oikos Buitentoernooi 2012
Tom de Ket speelt 'Fame Over' op 29 maart in Roermond
Roerkade wordt vanaf 5 maart BLIJVEND een eenrichtingsweg
Onderhoud Maasbrug (N280) opgeschoven
Vrouw herinnert zich niet wie ze is
Burgernet: Man vermist in Herten
UB40 bijt spits af in ECI Cultuurfabriek
Vastelaovend 2012
Afgelopen weekend: Bewoners en baby uit brandende woning Heinsbergerweg gered
Mogelijke storing op Nickelodeon
White Spring Sensation 2012
Wolter Kroes doet inspiratie op bij Prins Loek I ?
Actiecomité 'Bevlogen' voor herstel van Het meisje met de meeuwen.
Kamer van Koophandel gaat verhuizen
Zwembad de Roerdomp gesloten [3 updates, weer geopend]


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis