Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Massale lesuitval vanwege staking
Vandaag zullen op verschillende scholen in Midden-Limburg lessen uitvallen, dit i.v.m. de landelijke staking van de Algemene Onderwijsbond in Utrecht. Landelijk staken rond de 20.000 leraren tegen bezuinigingen op passend onderwijs en verhoging van het aantal lesuren.

Ook Roermond doet mee; 80 Docenten van het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond staken. Dat is ongeveer de helft. Dat betekent dat vandaag gemiddeld ongeveer de helft van het aantal lessen uitvalt.
Van het Lyceum Schöndeln gaan slechts 5 docenten naar de landelijke staking.

Presentatie boek "Natuurlijk Roermond"
Aanstaande zondag 29 januari geeft Math de Ponti een presentatie over het boek "Natuurlijk Roermond".
De presentatie zal plaatst vinden in de openbare Bibliotheek aan de Neerstraat van 14.30- 15.30 uur. Math zal in het kort vertellen over de 15 natuurgebieden in Roermond en daarbij vooral ingaan op het terugkomen van steeds meer soorten planten en dieren door de verbetering van de waterkwaliteit van o.a. de Maas, de Maasnielderbeek en de Swalm.

Werkzaamheden in week 5 & 6 bij Wilhelminasingel
Tussen de N280 en het Wilhelminaplein kan er in de week van 30 januari en 6 februari overlast ontstaan in het verkeer dat komt vanaf de N280 naar het Wilhelminaplein.
Dit in verband met aanleg linksaffer.

In week 6 zal in de zuidelijke richting vanaf de N280 richting het Wilhelminaplein de weg voor al het verkeer afgesloten zijn.
U kunt dan het beste omrijden via de omleiding N280 en Sint. Wirosingel.

Koma wint de ondernemersprijs van Roermond
De Roermondse ondernemersprijs (DROP) 2012 is gewonnen door Koelmachineproducent Koma. Op nummer twee stond de horeca-ondernemer Wim Cox en de op de 3e plaats het Designer Outlet.
De bedrijven werden beoordeeld op het personeelsbeleid, ondernemerschap, product innovatie en de presentatie van en over het bedrijf.

De onderneming houd zich voornamelijk bezig met de techniek voor het vriezen en koelen van producten in de voedselindustrie. En staat ook bekend als een innovatief bedrijf.

Kijkochtend Vrije School Christophorus
Zaterdag 28 januari is er van 10.00 uur tot 12.00 uur kijkochtend op Vrije School Christophorus in Roermond.
De kijkochtend is bedoeld voor ouders en hun kinderen.
Op de Vrije School worden, met veel aandacht voor ritme en regelmaat, en met oog voor traditie, de natuurlijke ontwikkelings- en leerfasen van het kind gerespecteerd. Zodat het kind in zijn eigen tempo en met zelfvertrouwen kan groeien naar volwassenheid.
U kunt tijdens de kijkochtend kennis maken met leraren, een kijkje nemen in de klassen en ontdekken of het Vrije School-onderwijs bij uw kind past.

Schouwberg 27, Roermond (Leeuwen)

Laurentius Ziekenhuis heeft verbouwingsplannen
Het Laurentius Ziekenhuis rond binnenkort gesprekken af met een bankenconsortium over het mogelijk realiseren van een compact en innovatief nieuwbouwplan. Dit plan dat ongeveer 100 miljoen euro kan kan gaan kosten, word op de huidige locatie in Roermond uitgevoerd.

De start staat gepland voor dit najaar, dan begint men met de bouw van een nieuwe zogenaamde 'hotfloor'.

Roermond krijgt carpoolplek
Roermond krijgt aanstaande vrijdag 27 januari zijn eerste officiële carpoolplek. De carpoolplek komt te liggen aan de N271 in Merum, bij de op- en afrit van Roermond-Zuid op de A73.

De carpoolplek heeft 44 parkeerplaatsen voor personenauto's, een overdekte fietsenstalling voor 10 fietsen en krijgt een oplaadpunt voor elektrische auto's. Ook gaat de gemeente van Roermond bekijken of er op korte termijn camerabewaking geplaatst kan worden.

Henk van Beers benoemd tot waarnemend burgemeester
Met ingang van 1 februari 2012 heeft de Gouverneur in goed overleg met de fractievoorzitters Henk van Beers aangesteld tot waarnemend burgemeester van Roermond.

Nadat de uitkomsten van het onderzoek naar de vermeende schending van de gedragscode bekend zijn en de behandeling hiervan in de gemeenteraad van Roermond heeft plaatsgevonden wordt de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester opgestart. Van Beers blijft waarnemend burgemeester tot een nieuwe burgemeester is benoemd.

De heer Van Beers is 64 jaar, lid van het CDA en al vanaf 2003 burgemeester van Roermond.

Westrom schrapt 200 van de 1400 banen
Westrom, de sociale werkvoorziening van Roermond en omstreken schrapt, om de bezuinigingen van het Rijk op te vangen, 200 banen. Het gaat daarbij om 102 mensen uit Roermond, 40 uit Echt-Susteren, 28 uit Maasgouw, 18 uit Leudal en 12 uit Roerdalen.

Snelheidscontroles op de Bredeweg en de Kapellerlaan
Vandaag, woensdag 18 januari zijn er snelheidscontroles op de Bredeweg en Kapellerlaan. Ook in Horn op de Heythuyserweg (N279) en in Maria-Hoop op de Echterboschbaan (N274) wordt gecontroleerd op snelheid.



Vorige 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Hennepkwekerij veroorzaakt woningbrand
Man valt in Smeerput en raakt gewond
Veel belangstelling voor het boek Natuurlijk Roermond
Ramkraak Seat Leon teruggevonden
Betrapte inbreker rijdt op man in
Shopbus gaat door als Buslijn 18
Cursus: Omgaan met Borderline
Inwonersaantal van Roermond met 570 gestegen
N280 krijgt geen extra rijbanen
DSRM is nu ook beschikbaar op je iPhone
Schaatsbaan vanaf morgen open
De Vrijbuiter Kampeerbeurs 2011/2012
Monumentenwandeling in kerstsfeer Do/14u
Stroomstoring in Roermond-Zuid
Sport- en Spelinstuif voor jongeren met een beperking
Gemeente roept op om vuurwerk zelf op te ruimen
Wijziging ophaalschema huisvuil
Burgernet Wervingsactie
Prettige feestdagen en een gelukkig 2012!
De nieuwe website van DSRM staat online!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst vuurwerk workshop