Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Hennepkwekerij veroorzaakt woningbrand
Een hennepkwekerij op de Gebroek 29 heeft afgelopen nacht van dinsdag op woensdag een woningbrand veroorzaakt. Niemand was in de woning aanwezig bij de brand. Wel is een buurman vanwege het inademen van de rook naar het ziekenhuis overgebracht. Door de brand liepen de naastgelegen woningen schade op.

Bij de brandweer werd rond 3 uur melding gemaakt van de brand. Er is tot rond 5 uur geblust.

Man valt in Smeerput en raakt gewond
Tijdens werkzaamheden is een man in de middag van 16 januari gewond geraakt toen hij in een smeerput viel. De man viel 2 meter naar beneden in de put. Dit gebeurde in de oude Nedam garage aan de Donderbergweg in Roermond.

De ingezette brandweer bleek overbodig en deze konden direct doorrijden naar een beginnende autobrand op het Retailpark. De Nedam garage is inmiddels weer in gebruik genomen door een verhuurbedrijf.

Veel belangstelling voor het boek Natuurlijk Roermond
Na de presentatie op 14 december 2011 zijn er al 1100 exemplaren van het boek ‘Natuurlijk Roermond’ verkocht. Ook is er veel mediabelangstelling voor dit unieke boek.

Natuurjournaliste Monica Wesseling heeft één van de 16 wandelingen uit het boek gemaakt en schrijft over haar ervaringen in de Trouw van zaterdag 14 januari 2011.

Het boek, met als ondertitel ‘Ontdek de groene gemeente Roermond’, is uitgegeven in het kader van het 100 jarig bestaan van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg (NHGL).

Het boek “Natuurlijk Roermond” is nog te koop bij de Roermondse boekwinkels, het VVV-kantoor te Roermond en Swalmen en bij het kantoor van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Godsweerderstraat 2, te Roermond. De verkoopprijs bedraagt € 11,90.

Ramkraak Seat Leon teruggevonden
De bij de ramkraken gebruikte Seat Leon is teruggevonden. Er is brand gesticht in de auto die op een parkeerplaats aan de Oude keulsebaan gestald stond, maar de auto is niet helemaal uitgebrand. Op zaterdagmorgen was de auto door een getuige gezien bij een van de ramkraken tussen 7.30 en 8.30.

In Heythuysen vond voor de mislukte ramkraak een poging tot tasjesroof plaats en na de kraak een geslaagde roof.

De eerste ramkraken vonden plaats bij Maxwell in Roermond en bij een DA-drogisterij in Maasniel.

Betrapte inbreker rijdt op man in
Een onbekende man is zondagmiddag door de politie aangehouden voor poging tot doodslag. Hij probeerde in te rijden op een man die hem betrapt had bij een inbraak op de Bredeweg. De man kon nog net op tijd wegspringen.

De verdachte sloeg op de vlucht, vervolgens werd er een achtervolging ingezet. Tijdens het vluchten beschadigde de verdachte een aantal geparkeerde auto’s. De man besloot te voet verder te gaan en verliet zijn auto. Uiteindelijk werd hij aangehouden in een tuin aan de Maretakhof. De verdachte man, wiens identiteit nog niet bekend is gemaakt, zit nog vast.

Shopbus gaat door als Buslijn 18
Vanaf zaterdag 21 januari is de Shopbus Roermond niet meer gratis! De Shopbus rijdt voortaan als reguliere busdienst (lijn 18). De Shopbus blijft op zaterdag en zondag rijden. Passagiers betalen vanaf 21 januari in de shopbus het normale OV-tarief. De normale OV-kaartsoorten zijn geldig.

De volgende haltes worden toegevoegd aan de bestaande route: Ziekenhuis, Oranjelaan ROC, Castorstraat, Jagerstraat en Bisschoppelijk College.

Cursus: Omgaan met Borderline
RiaggZuid organiseert een cursus; Omgaan met Borderline. In 8 bijeenkomsten worden verschillende thema's besproken. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De cursussen gaan gegeven worden op donderdag avond in februari, maart en april. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0475- 387474.


Inwonersaantal van Roermond met 570 gestegen
Het inwonersaantal van Roermond van het afgelopen jaar is met 570 inwoners toegenomen. Op 1 januari 2012 stond Roermond op 56.165 inwoners. In de afgelopen 10 jaar is Roermond gegroeid met 10.818 inwoners.

Doordat de aantallen van geboorten en overlijdensgevallen niet ver uit elkaar liggen, blijkt dat de migratie een erg belangrijke factor is voor de bevolkingstoename van Roermond.

In het afgelopen jaar telde Roermond 566 nieuwe Roermondenaartjes en 517 overlijdensgevallen. Het geboorte- en sterftecijfer ligt dus bijna gelijk aan elkaar.

N280 krijgt geen extra rijbanen
Gedeputeerde Staten heeft besloten dat de N280 tussen Roermond en Weert geen geen twee rijstroken per rijrichting krijgt.

De vier belangrijkste knelpunten bij Roermond, Kelpen-Oler, Baexem en Weert worden wel opgelost. Door verbetering van deze weg wordt getracht de economie, het toerisme en de recreatie te stimuleren. De kosten voor het geheel worden geschat op 70 tot 80 miljoen.

In de loop van dit jaar worden de werkzaamheden gestart en in 2017 moeten de aanpassingen gereed zijn, mits Provinciale Staten op 8 juni instemmen met het plan.

DSRM is nu ook beschikbaar op je iPhone
Gisterennacht heeft Apple de DSRM iPhone app goedgekeurd waardoor deze per direct (gratis) te downloaden is in de App Store.

Met de DSRM iPhone app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Indien gewenst ontvang een push-notificatie bericht zodra er nieuws geplaatst wordt.

Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.

Downloaden maar!



Vorige 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Schaatsbaan vanaf morgen open
De Vrijbuiter Kampeerbeurs 2011/2012
Monumentenwandeling in kerstsfeer Do/14u
Stroomstoring in Roermond-Zuid
Sport- en Spelinstuif voor jongeren met een beperking
Gemeente roept op om vuurwerk zelf op te ruimen
Wijziging ophaalschema huisvuil
Burgernet Wervingsactie
Prettige feestdagen en een gelukkig 2012!
De nieuwe website van DSRM staat online!
Geen gratis shopbus meer!
Informatiemiddag brand en inbraak preventie
Tien minuten gratis shoppen bij Intratuin Roermond
Oplaad punten voor elektrische auto's
Boek ‘Natuurlijk Roermond’
Bestelbus gekanteld op A73
Mislukte overval tankstation Roermond
Wegwerkzaamheden Roermond
Outlet Center wordt nog groter!
Fietsendief -slaat- toe met Didgeridoo


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop